Кај на 16 кога уште паметот им лета!Па на мотор ќе се качат и најголеми фраери се,ко муви без глави излегуваат од сите страни.Јас сум до 21 никако кола,а и тогаш да се воведе уште една обука за возачите-Како да се пазите од 16-годишници на мотори!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да се забрани да се вози со автомобили до 26 години, не до 21! Да се забранат компјутери, телевизија, нешто како Куба... како што тргна работава.. имаме диктатор, нови закони кои се повеќе личат на недемократско општество, имаме се. Уште победа на Кастро на први јуни и Македонија не само што знае, туку и ќе сфати!
Абе к*ре незнам оти господ не те казнил па додека си имал 16год да бил донесен закон за дозвола на полагање....и да си изгинел уште одма оти премногу си деструктивен за самиот себе а не па за тие околу тебе...!!!!!
Инаку да не чујам такви глупи предлози од некоја си партија шо во целото нејзино постоење неможат да напишат една страничка со нивната досегашна програма и пропратните успеси...
п.с Не ме чуди по некоја година ЛДП да предложат легализација на инцестот:uvo:
Поради големиот број на сообраќајни инциденти од страна на малолетници ЛДП даде предлог закон за добивање возачка дозвола на 16 години со цел да се обучуваат младите возачи кои и бездруго би возеле без возачка но така барем би имале некое знаење.Дали ќе се донесе овој закон?Дали ке биде корисен?Ваше мислење...
Мислам дека со 16 можеш да полагаш за А категорија... не знам дали има ограничувања, коњажа и такви ствари...за А категорија би било добро
Реално, две можности:Предлогот е глуп сам по себе али си има заднина.Ако по заслуга на ЛДП овие со 16 год добијат право на возачка дозвола на следните предвремени избори сите тие ќе имаат по 18 год и автоматски тие го имаат новото гласачко тело со голема желба за гласање(пошто им е прв пат).Па ЛДП ќе можат сами да одат на избори!