Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не бе не постојат. Само ние сме тука. Како инсекти во еден хектар површина.Па тоа се обидувам да им го докажам на тие 79,3% што гласале дека постојат вонземјани.
Да споделиш две три вистини ако не ти е тешкоЈас мислам дека не сме биле и нема да бидеме додека сме живи во контакт со вонземјани.
А ако некогаш ќе бидеме тоа би било тотално еднонасочно значи само ние ќе знаеме или само тие ќе знаат. СФ филмови некогаш нема да се случат во реалност. Тоа јас го мислам според тоа што знам дека е вистина.
Побарај Isaac Arthur на Јутјуб. Ги анализира сите аспекти. Не дека 100/100 се слагам со него и ми е единствен извор или незнам што ама е без теории на заговор, религија итн. Но и чиста логика ми е муабетов ако анализираш и уконташ каква технологија е потреба за да се патува неколку илјади светлосни години се за да се прави муабет со луѓе...мислам дека имаме превисоко мислење за човештвото...Да споделиш две три вистини ако не ти е тешко![]()
Што знам, можеби да не спаси од нас самите....пошто уништувањето на планетава ни тропа на врата. Тоа би била една причина, а може да ги измислувам можеби до сабајле...не е таа поентата.Стварно не гледам никаква логика зошто развиена интергалактичка цивилизација би имала интерес да доаѓа на Земјата.
Смисла на животот и постоењето? Сигурно нема ЕТ да ни го каже. Јас лично у последно време верувам во некоја форма на христијански морал...понатаму во тема религија или филозофија и психологија може...Што знам, можеби да не спаси од нас самите....пошто уништувањето на планетава ни тропа на врата. Тоа би била една причина, а може да ги измислувам можеби до сабајле...не е таа поентата.
Прашањето е прво што правиме ние овде, кои сме, како сме се нашле и на каде одиме и од тоа зависат одговорите на прашањата околу ванземаљците.
Иначе да се зборува за теории на заговор и фолии после паѓањето на маските и илузиите околу тоа е веќе смешно, појди од наука, историја и што уште не па заврши со политикава кај нас на пример.
Не ти е можно?Смисла на животот и постоењето? Сигурно нема ЕТ да ни го каже. Јас лично у последно време верувам во некоја форма на христијански морал...понатаму во тема религија или филозофија и психологија може...
Мене чисто научно и технолошки не ми е можно да сме во контакт со вонземјани или да сме биле барем не со интелигентена форма. А што ќе биде во иднина е тешко да се претпостави.
Затоа е и прашањето во анкета " веруваш" зошто е во прашање псеудонаучно па и псеудорелигиско верување, освен ако не си скиентолог![]()
Присуство на никел во ножот укажува на тоа дека е правен најверојатно од метеор затоа што немале таква технологија за легирање на челик. Таа е логиката, ако се водиме по истата. Прашање е како го стопиле за да го изработат