B
Beck's
Гостин
А и не ми е јасно кој се тие што на анкетава гласале за него. :uvo:
ne e prasanjeto KOJ SAKATE da pobedi,nego koj ke pobedi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ОК. Цела држава го неќе пак е тој. Ајде бе на протести.
Цела држава?
Мислиш А1, т.е. Велија Рамковски?
Осудени функционери на ФС во БиХ
Генералниот секретар на Фудбалската федерација на Босна и Херцеговина, Муниб Ушановиќ и секретарот за финансии, Миодраг Куреш осудени се на пет години затвор поради злоупотреба на функцијата.
Судскиот совет констатирал дека Ушановиќ и Куреш низ серијата на нелегални активности стекнале нелегален надомест во износ од 250.000 марки и над 40.000 евра. Пресудата за високите функционери на Федерацијата е судски епилог од бројните скандали во таа куќа, чии функционери јавноста ги обвинува за злосторства и уништувањето на фудбалот во оваа земја.
"Од 2001 до 2005 годината, избегнувајќи плаќање даноци на стоки и услуги и данок на плати и придонеси, го оштетиле буџетот на БиХ во значителен износ", изјави претседателот на судскиот совет Есад Ферзајиќ.
Автор на веста: Нетпрес
Објавена на 24.11.2009 09:30:47
Со една работа викаш дека е успешен?!
Па нема да знаеш што напраил добро кога ништо не напраил добро, ни сам не знае шо напраил добро.Од кај знаеш дали друг ќе правел или не, им дале шанса?
Немој да зборите така безвеза, ако им е на поединци убаво со Хари што му го лижеле и што ги бутнал у ФФМ и сеа да даваат гласови за него, не мора да значи дека општо на сите им е убаво.:smir:
Рамковна велиш а ?
Аце, како тоа престана да ни биде рамковна, шо направи Катанец, кој донесе, извади ли некое ново име, на пр. како Јонуз со Деспотовски или нешто слично, кажи шо е тоа шо направи катанец?
Е сеа ако мериме за претцедател да ставиме оној шо ке го донесе најгласното име (а освен име ништо друго) за селектор, тогаш шо ке ни е тој претцедател?
Како можеш така да пишуваш дека тоа му била добрата работа а дека друго и не можело да се направи, дури и ми звучиш на ДОн Хари со неговите завршни зборови по добивањето на новиот мандат, као демек го “спасил“ фудбалот кај нас иако имало војна и дека најголемиот успех му се Вардар и Работнички.............:nesvest::nesvest::nesvest:
Аце порано не пишувај и не треси зелени зашо не иритира сите, а ако сакаш да си го пофалиш ДОн Хари, извади некои АРГУМЕНТИ да видиме шо тоа он “направил добро“ во ФФМ за овие 8, човече 8 години на чело на ФФМ.
Еве дозволи хинт да ти дадам-................ ВАШАТА ПОБЕДА, КЛУБОТ СО КОЈ СЕ ГОРДЕЕВМЕ , ПУБЛИКАТА КОЈА ЈА ДОЖИВУВАМЕ ЈА УНИШТИ ЗА СВОИ ЦЕЛИ ГО УПОТРЕБИ КАКО ЖРТВЕНО ЈАГНЕ!
Ете ти од каде можеш да почнеш да си го фалеш твојот Дон Хари.
ПС. Те молам продолжи .......!
Те молам,не ми се потсмевај со тоа Аце,не сум дете така да ми се обраќаш..второ,Хари не е мој,не се познаваме а среќа или несреќа...трето,дали победа ја уништи хари,не верувам но почитувам што не се мешаше во некој нејзин евеунтален вештачки напредок...за крај,кажи кој да дојде и што треба да направи наместо да се базираш на пртпоставки...така сите знаат да се прават паметни...:smir:
не се сложувам...не треба да се краде...ако се краде треба да се докаже и сурово да се санкционира без оглед за кој станува збор...Јас не викам дека у другите земји не се краде, туку они крадат и има за фудбалот и за сите, а кај нас Хари краде и нема за никој само за него! Средствата треба да се поделат по клубовите и ред други работи, не за личен интерес!
Те молам,не ми се потсмевај со тоа Аце,не сум дете така да ми се обраќаш..второ,Хари не е мој,не се познаваме а среќа или несреќа...трето,дали победа ја уништи хари,не верувам но почитувам што не се мешаше во некој нејзин евеунтален вештачки напредок...за крај,кажи кој да дојде и што треба да направи наместо да се базираш на пртпоставки...така сите знаат да се прават паметни...:smir:
Јас не викам дека у другите земји не се краде, туку они крадат и има за фудбалот и за сите, а кај нас Хари краде и нема за никој само за него! Средствата треба да се поделат по клубовите и ред други работи, не за личен интерес!
Се лажеш........има и за неговите делегатчиња, посебно за овие најновите кој од последното собрание ги испратил со пакетче од Дедо Хари и по 5 иљадарки!![]()
ха...не сте лоши како оратори,но добро знам што пишувам и не реков дали некој бил успешен или не,кажав што ми се допадна со изборот на Катанец ...Сеа дека со Деспотовски и со Јонуз тргнала работава на подобро и дека ќе тргне...:nesum:И конечно,за кој друг говориме и всушност,ќе каже ли некој што треба да се направи во својство на претседател на ффм...што прави истиот претседател во Италија или Англија..дали влијае на капацитетот и моќта на Манчестер,Милан,Интер...?Им градат стадиони претседателите,терени,им прават трансфери од 50 милиона претседателите на клубовите,им прават репрезентации или што?Јас само кажав дека се надевам оти во овој мандат ќе биде поуспешен па што и да значи тоа,иако како што реков,не верувам...многу други работи треба да се поврзат,особено моќта на самите клубови која реално нема напредок и е во фаза на 5 лига во англија...
Да,така пишуваше во Македонски Спорт...Ако се читаат тоа рекетарите,тоа е така...Така е, претседателите не градат стадиони и прават силни екипи. АМА ...
Претседателот во Италија или Англија сигурно нема кладилница и не е осудуван.
Претседателот во Италија или Англија сигурно не потпишал договор со фирма како Спорт 5 (Брацо) па кога ќе игра Интер или Чезли или репрезентација 90% од парите да одат кај него и кај Брацо, а само мал дел онаму каде што треба.
Претседателот во Италија и Англија ќе бидат депортирани од земјите ако нивните млади селекции за 10 години освојат само 3-4 бода и дадат само 10-тина гола. Хари ги назначува селекторите, тоа знаеш.
Што ќе се случи со претседателот во Италија или Англија ако федерацијата пушти ненумерирани влезници, лесни за фалсификат, па после се реши да ги повлече?
Знаеш како плаќа данок ФФМ? Зема на рака 1000 денари за карта со Англија или Холандија (и со сите други), а нема фискална. УЈП затвара бурекџилници за неплатен данок, а милиони губи во ФФМ. Знаеш зошто? Затоа што има политичари-говеда како тие што се нацртаа сега во Управен Одбор.
Ај ова спореди го со Италија и Англија, па да видам што ќе извадиш како заклучок.
Да,така пишуваше во Македонски Спорт...Ако се читаат тоа рекетарите,тоа е така...
не гледам некоја добра работа,ама не гледам и некоја до толку лоша како што кажувате...кривично дело може да констатира полицијата и органите на фифа и уефа...сеа велите дека овој е до толку паметен па ги шмиргла сите како што сака...предходно дека е врзан со сдсм сега со вмро и на крај дека ги дупи уефа и фифа и дека никој ништо не му може...? најинтересно е дека теба да дава пари на клубовите и дека е виновен тој што овие селски екипи немаат за испата на 300 евра плати на 10 рати и дека уште перат чорапи и дресови,па сеа ффм треба да им дели пари за да застанат на нозе...тресење глупости и неболузи колку сакаш...за мали деца...Значи тоа шо пишува у медиумите, потенцирано од тебе “Македонски Спорт“ ништо не е точно така?................
Значи тоа шо го напиша ИДМАК ништо не е точно, така?.............
Значи од тоа дека Дон Хари шо направи хаос во лигите, тоа дека Дон Хари парите ги распределува во својот Лев и Десен Џеб, тоа дека во 8 години ВЛАДЕЕЊЕ со ФФМ не направи ама баш ниеден стадион освен Клозетите у Прилеп, значи тоа дека ДОн Хари ги бира селекторите по послушник и најпослушник, значи тоа дека.......................... ништо не е точно?
Ацо Лојд, извади аргумент измисли (макар и измислено нека ти е) некој АРГУМЕНТ за добра работа од ДОн Хари, па после штракни овде да видеме што точно си измислил!
Za se si vo pravo i apsolutno go podrzuvam pagjanjeto na Hari Spoter Kurolampie, ama bode oci koj treba da dojde. Rafet mestacot, Velija mlekarot i Blagoja drvoto. E sea kazi mi koj od ovie apasi dava fiskalni smetki, molim te. Znaci sjasi Murto da se kaci Kurto. Namesto toa opozicijata trebase konecno da se organizira so cesni lugje i da go smeni ovcarot od Prilep. Ama ne mozat kradci isti kako Hari da ne vlecat site nas cesni vljubenici vo fudbalot da im pomogneme. Da mu pomagam na Rafet, velija i Blagoja, NE FALA.Така е, претседателите не градат стадиони и прават силни екипи. АМА ...
Претседателот во Италија или Англија сигурно нема кладилница и не е осудуван.
Претседателот во Италија или Англија сигурно не потпишал договор со фирма како Спорт 5 (Брацо) па кога ќе игра Интер или Чезли или репрезентација 90% од парите да одат кај него и кај Брацо, а само мал дел онаму каде што треба.
Претседателот во Италија и Англија ќе бидат депортирани од земјите ако нивните млади селекции за 10 години освојат само 3-4 бода и дадат само 10-тина гола. Хари ги назначува селекторите, тоа знаеш.
Што ќе се случи со претседателот во Италија или Англија ако федерацијата пушти ненумерирани влезници, лесни за фалсификат, па после се реши да ги повлече?
Знаеш како плаќа данок ФФМ? Зема на рака 1000 денари за карта со Англија или Холандија (и со сите други), а нема фискална. УЈП затвара бурекџилници за неплатен данок, а милиони губи во ФФМ. Знаеш зошто? Затоа што има политичари-говеда како тие што се нацртаа сега во Управен Одбор.
Ај ова спореди го со Италија и Англија, па да видам што ќе извадиш како заклучок.