Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Bt
  • Време на започнување Време на започнување
не гледам некоја добра работа,ама не гледам и некоја до толку лоша како што кажувате...кривично дело може да констатира полицијата и органите на фифа и уефа...сеа велите дека овој е до толку паметен па ги шмиргла сите како што сака...предходно дека е врзан со сдсм сега со вмро и на крај дека ги дупи уефа и фифа и дека никој ништо не му може...? најинтересно е дека теба да дава пари на клубовите и дека е виновен тој што овие селски екипи немаат за испата на 300 евра плати на 10 рати и дека уште перат чорапи и дресови,па сеа ффм треба да им дели пари за да застанат на нозе...тресење глупости и неболузи колку сакаш...за мали деца...

Ацо бре, амн бре, до кога со тебе..........
Кривичнотот дело ЗА КОЕ ТОЈ Е ОСУДЕН е за Финансиска измама, и ДА тој сите оцде не дупе у здрав мозок. Така да веке е констатирано од МВР дека е суден на 6 месеци затвор (мислам дека толку беа).

И да во ваква држава парите треба да ги дава во Селските Клубови, но не за Плати туку за нивните стадиони, туку за нивните маладински Школи.
Пари треба да се дава и за Репрезентавиите, кој за до Техеран во стање беше да ги испрати и со автобус (можжеби иполсено ке поминеа така).
А тој шо прави, кај ги дава тие пари, де објасни ми каде, каде се тие МИЛИОНИ кои ги зима од Хет-Трик програмите?
Кажи ајде барем една инвестиција од ФФМ за нивни пари?

Za se si vo pravo i apsolutno go podrzuvam pagjanjeto na Hari Spoter Kurolampie, ama bode oci koj treba da dojde. Rafet mestacot, Velija mlekarot i Blagoja drvoto. E sea kazi mi koj od ovie apasi dava fiskalni smetki, molim te. Znaci sjasi Murto da se kaci Kurto. Namesto toa opozicijata trebase konecno da se organizira so cesni lugje i da go smeni ovcarot od Prilep. Ama ne mozat kradci isti kako Hari da ne vlecat site nas cesni vljubenici vo fudbalot da im pomogneme. Da mu pomagam na Rafet, velija i Blagoja, NE FALA.

Брат никој на никого не помага,разбираш!!!!!!

Значи ја овде шо терам мајки шајки, истото го правам и таму доле на стадионот, и таму каде го сретнам Дон Хари и после тоа не предлагам кој да дојде!

Сите знаеме дека кој и да дојде од тие двајца условно речено Опозиционери, ке краде, ама мајка му стара мислам дека никој не не одрал досега до волку, па дури и Семокниот Динго коа беше!!!

Да,така пишуваше во Македонски Спорт...Ако се читаат тоа рекетарите,тоа е така...

Ова е точно... Очигледно е дека Македонски Спорт, веќе неколку години водат една патетична хајка против Хари која на крај секогаш излегува неуспешна.. И некој праша што добро направил Хари.. Па доаѓањето на Европскиот првак на Филип II беше по негова заслуга :smir:!

Ова е точно... Очигледно е дека Македонски Спорт, веќе неколку години водат една патетична хајка против Хари која на крај секогаш излегува неуспешна.. И некој праша што добро направил Хари.. Па доаѓањето на Европскиот првак на Филип II беше по негова заслуга :smir:!

:tapp::tapp::tapp::tapp:
Незнаем дал да плачем или да се смеем...

Ова е точно... Очигледно е дека Македонски Спорт, веќе неколку години водат една патетична хајка против Хари која на крај секогаш излегува неуспешна.. И некој праша што добро направил Хари.. Па доаѓањето на Европскиот првак на Филип II беше по негова заслуга:smir:!

Тоа сега треба засекогаш да го паметиме и доживотно треба да му бидеме благодарни на копилено и доживотно да биде на чело на ФФМ.
А репрезентацијана нека губи од екипи ко Андора, Линхештајн, НекојаДржаваОдБогуИзаЛеѓа...
Успут нека изиграва шериф и нека забрануе гостуење на навивачи у Мак првенство и сигурно ни прае далеку голема услуга, ќе го стави на прав пут клупското натпреваруење у државава.
Се додека на чело на ФФМ е некој лопов, а луѓето кои се далеку покомпетентни да ја вршат таја функција се ставени на маргини, не идеме никаде.

СО ТУЃУ ПАРИ И ЈАС МОЖАМ ДА ГИ ВИКНАМ БРАЗИЛ И САМБА ДА ВИ ИГРААТ И ДА ВИ ГО ОПНАТ ЕДНАШ ТОА САЛАМУРСКИОТ НЕМЕРЕН.
А ИСТО ТАКА МОЖАМ И ПОРТУГАЛИЈА ДА ГИ ВИКНАМ ПА ДА СЕ НАВЛАЖНИ ЦЕЛ ГРАДСКИ.А ЈАС ДА ШИТКАМ ПАЛОМА ПРЕД ВЛЕЗ 5 ЗА 20 ДЕН!
ДОБРА ИДЕА, СЕ СЛОЖУВАШ СО МЕНЕ?:vozbud::vozbud::vozbud:

:tapp::tapp::tapp:

.........................................
Namesto toa opozicijata trebase konecno da se organizira so cesni lugje i da go smeni ovcarot od Prilep. Ama ne mozat kradci isti kako Hari da ne vlecat site nas cesni vljubenici vo fudbalot da im pomogneme. Da mu pomagam na Rafet, velija i Blagoja, NE FALA.

И јас сакам најчесните луѓе да го водат фудбалот, ама сега не сме во ситуација да бираме многу. Чесните луѓе се избркани далеку од фудбалот.
Николовски не е идеален кандидат. Дали ќе краде или не (ова е условно речено, сега и да сака не може), тоа не знаеме.
Сега беше важно да се смени Хари, да се придвижат работите. Доколку наследникот негов не е добар и него ќе го сменат. Битно е да има промена, во секој случај промената ќе биде на подобро отколку што е сега. Мора да се раздвижат работите. Кога во ФФМ ќе се создаде атмосфера во која секој може да биде сменет и никој нема да е вечен (како што е Хари) тогаш нашите вистински фудбалски работници нема да се кријат, туку ќе соберат храброст за да се пријават за некоја функција.
Во ваква атмосфера каква што владее во ФФМ, ниту Пеле ниту Румениге нема да се осмелат да се пријават како против кандидати на Хари. Се знае резултатот. :toe:
МОРА ДА ИМА ПРОМЕНА.

СО ТУЃУ ПАРИ И ЈАС МОЖАМ ДА ГИ ВИКНАМ БРАЗИЛ И САМБА ДА ВИ ИГРААТ И ДА ВИ ГО ОПНАТ ЕДНАШ ТОА САЛАМУРСКИОТ НЕМЕРЕН.
А ИСТО ТАКА МОЖАМ И ПОРТУГАЛИЈА ДА ГИ ВИКНАМ ПА ДА СЕ НАВЛАЖНИ ЦЕЛ ГРАДСКИ.А ЈАС ДА ШИТКАМ ПАЛОМА ПРЕД ВЛЕЗ 5 ЗА 20 ДЕН!
ДОБРА ИДЕА, СЕ СЛОЖУВАШ СО МЕНЕ?:vozbud::vozbud::vozbud:

:tapp::tapp::tapp:

Си ја покажуваш културата што ја имаш :helou:!. Јас само искоментирав, една единствена позитивна работа што ја има направено Хари во неговите 8 години мандат...

Ацо бре, амн бре, до кога со тебе..........
Кривичнотот дело ЗА КОЕ ТОЈ Е ОСУДЕН е за Финансиска измама, и ДА тој сите оцде не дупе у здрав мозок. Така да веке е констатирано од МВР дека е суден на 6 месеци затвор (мислам дека толку беа).

И да во ваква држава парите треба да ги дава во Селските Клубови, но не за Плати туку за нивните стадиони, туку за нивните маладински Школи.
Пари треба да се дава и за Репрезентавиите, кој за до Техеран во стање беше да ги испрати и со автобус (можжеби иполсено ке поминеа така).
А тој шо прави, кај ги дава тие пари, де објасни ми каде, каде се тие МИЛИОНИ кои ги зима од Хет-Трик програмите?
Кажи ајде барем една инвестиција од ФФМ за нивни пари?

quote]
Друже,јас неколку пати ти одговорив на истите прашања...ти немаш одговори на моите и ме вртиш во круг...не сум ти непријател јас..има кој да проверува каде завршуваат милионите и согласно тоа да се превземе постапка...ако еден ден се докаже дека овој крадел,ќе бидам сигурно тука да се извинам поради тоа што сум имал погрешни претпоставки...што се однесува до напредокот на фудбалот кај нас,треба програма и концепт на долги стази..еве накратко што мислам јас:
1.премии за првата лига од 2 милиони евра..првиот добива милион,вториот 500 000 итн..
2.сите прволигаши да поседуваат стадиони со најмалку 5000 столчиња и осветлување.
3.сите прволигаши да имаат минимум 2 помошни терени.
4.сите прволигаши да склучуваат професионални договори со младинците на 18 годишна возврат со минимум загарантирана месечна плата.
5.пријателски на репрезентацијата со посилни репрезентации и повеќе турнеи.
6.силна судиска организација и школовање на млади тренери во силни европски клубови.
7.програма до државата за краткорочна и долгорочна помош за инфраструктура.
8.............итн...

Си ја покажуваш културата што ја имаш :helou:!. Јас само искоментирав, една единствена позитивна работа што ја има направено Хари во неговите 8 години мандат...

Хари за неговите 8 години мандат нема направено ниедна добра работа за мак фудбалот воопшто,туку само си лапа пари и ич уво не го боли што се дешава !!!

.....................................................
што се однесува до напредокот на фудбалот кај нас,треба програма и концепт на долги стази..еве накратко што мислам јас:
1.премии за првата лига од 2 милиони евра..првиот добива милион,вториот 500 000 итн..
2.сите прволигаши да поседуваат стадиони со најмалку 5000 столчиња и осветлување.
4.сите прволигаши да склучуваат професионални договори со младинците на 18 годишна возврат со минимум загарантирана месечна плата.
6.силна судиска организација и школовање на млади тренери во силни европски клубови.
8.............итн...

Ова е нешто за кое може само да сонуваме во овој момент.

Точка 1 е во ингеренција на ФФМ (Хари) и треба да најде спонзор на лигата и медиумски партнер (ТВ-права) за да го обезбеди тој награден фонд. Во Србија на пример Лигата и Купот имаат пиварски спонзори - Лав и Јелен. Дали во овие 8 години Хари направил нешто во таа насока? Зошто да очекувам дека сега ќе му текне да направи? Ако случајно му текне да направи, зошто чекал до сега?

Ако се стават како услов за натпреварување точките 2,3,4 тогаш Првата лига ќе треба да ни брои 5-6 клубови. Тука Хари не може директно да помогне, ама може да создаде услови за фер натпреварување, па така полесно ќе биде да се најде спонзор. Се додека еден човек спонзорира 2-3 клуба, може да заборавиме за фер првенство.

Најчесто кога има избори некаде, тогаш има и ветувања. Ла Порта ветуваше дека ќе го донесе Робињо, Рибери итн, Перез ветуваше за Кака, Роналдо ... Груевски ветува НАТО, ЕУ итн :).
ДАЛИ НЕКОЈ ИМА СЛУШНАТО ШТО ВЕТИЛ ХАРИ ПРЕД ДЕЛЕГАТИТЕ ЗА ДА ГО ДОБИЕ НИВНИОТ ГЛАС? ИМА ЛИ ЧОВЕКОТ ЦЕЛИ ВО СВОЈОТ МАНДАТ? ДАЛИ ВООПШТО СЕ ОБРАТИ НА ДЕЛЕГАТИТЕ ИЛИ НА ЈАВНОСТА СО НЕКАКВО ВЕТУВАЊЕ?

Супер ти се споредбиве со Лапорта...сега ме убеди...

Не можам да те убедам. Јас сакам некој да ги одговори прашањата од горниот мој пост. Сакам некој да ме убеди дека Хари заслужи трет мандат. Без разлика кој му бил противкандидат. Дали Хари заслужува трет мандат?

Не можам да те убедам. Јас сакам некој да ги одговори прашањата од горниот мој пост. Сакам некој да ме убеди дека Хари заслужи трет мандат. Без разлика кој му бил противкандидат. Дали Хари заслужува трет мандат?

Хари не заслужува трет мандат. Хари не заслужи ни втор ама ете тоа е. Задоволен си сеа? Ти смени нешто? Ниту јас ниту ти ниту некој на форумов може да го смени тоа. Освен ако не се најде некој да го убие.

Друже,јас неколку пати ти одговорив на истите прашања...ти немаш одговори на моите и ме вртиш во круг...не сум ти непријател јас..има кој да проверува каде завршуваат милионите и согласно тоа да се превземе постапка...ако еден ден се докаже дека овој крадел,ќе бидам сигурно тука да се извинам поради тоа што сум имал погрешни претпоставки...што се однесува до напредокот на фудбалот кај нас,треба програма и концепт на долги стази..еве накратко што мислам јас:
8.............итн...

Не бре друже ти неколку пати ги одминуваш моите прашања исто како и Дон Хари шо ги одминуваше прашањата на Канал 5.
1000 пати те прашав, шо тоа направил Дон Хари да тој остане и после 8 години мандат на чело на ФФМ, дали направил некоја добра работа во Македонскиот Фудбал, дали имал некоја директна инвестиција од ФФМ...... ти ми расправаш шо мислеш дека треба да направи.
Од сите тие точки шо ти ги напиша Дон Хари не оствари ни 0,0001% од тоа, и сега не знам ТИ по која основа мислиш дека е добар ДОН Хари.

Знам јас убаво шо треба да се направи, и сите ние имаме идеи за такво нешто, но Дон Хари досега не се ни потрудил да направи нешто кое барем малку би го помрднало Македонскиот Фудбал не назад туку напред!

Мислам дека ми спомна еднаш дека тие шо се кандидирале против него биле исти како него и не можеле да направат ништо, ние тоа не може да го констатираме бидејки Дон Хари е ко Јаница Костелиќ и ги одминува сите можни закони и препреки само за да се одржи на чело на ФФМ. Коментарите од типот дека ни Чак Норис не може да го смени Дон Хари се вистинити.

Случајот со Лазар Митревски,
Случајот со Башкими,
Случајот со Победа,
Случајот со влезниците,
Случајот со сите изборни мандати кои не поминаа без контраверзии,
Случајот со ............................

Се се тоа случаи кои го срамат Македонскиот Фудбал, кои го закопуваат до тој степен шо ни Чак Норис не може да не откопа, погледни само шо ни се дешава во Првата и Втората Лига, невиден хаос.
Клубови како Вардар, Победа, Слога, Беласица, Пелистер, Брегалница........ згаснуваат и НЕ МОЖАТ ДА СИ ГИ ПЛАТАТ ОСНОВНИТЕ ТРОШОЦИ КОН ФФМ кој Дон Хари им ги мести.
Немој сега да ми кажеш дека Дон Хари ништо не може да направи во Клупскиот Фудбал затоа шо тоа ке ти биде нонсенс, ама ај и така да констатираме, тогаш да го погледнеме и Репрезентативниот Фудбал .......
Таму сме за потсмев, за исмејување од другите репрезентации, кога немаме таму основни средства за одигурвање на еден обичен пријателски меч мислам дека нема потреба од понатамошни објаснување како тоа ни е Светла точка нашата Репрезентација.

Значи ние сме пред тотален колапс, што може да резултира до потполно бришење од Фудбалската Карта на светот, Дон Хари ако имаше барем малку мозок у таа трм’ката ке си дадеше оставка, а не да ни довагаат овде истражители од Фифа и Уефа и да ни истражуваат 200 случаи за местење на натпревари!:toe:

Сега гледам колку си сериозен кога споменуваш некои клубови кои пропаѓале поради него.Јас друго гледам по ТВ на кој начин и зошто пропаѓаат.Можеби гледаме различни телевизии,не знам...И за крај,ако краде нека го казнат,нека го затворат.Ако треба да го сменат и ако можат нека го сменат,не ме интересира тоа.Знам само дека првиот човек на сојузот треба да биде повеќе техничко лице,а сопствените неуспеси,односно клубските да не се префрлаат на еден човек.Не може да вложиш малку,да сакаш да земеш многу,да не плаќаш плати и да ти биде некој трет виновен.Тоа е моето гледиште.Дали е точно,ќе видиме...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom