Вонбрачна заедница

• Креатор на темата Креатор на темата osamen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
neznam dali veke ima vakva tema bidejki veki gi proveruvav site temi za edna druga pa ako ima sorry a ako nema povelete

Bidejki site nie sme svedoci na edno vreme koga ludjeto se potesko se resavaat na brak neznam dali od materijalni pricini ili od zapadnjackiot nacin na zivot ma interesira sto mislite za vonbracna zaednica.Dali polesno bi prifatile takov nacin na zivot ili bi se vencale sto e da kazeme normalno za naseto podnebje.
Znaci vonbracna zaednica da i zosto ili ne i zosto

Ша је битно, љубав је љубав.
Иако јас претпочитам пуна-луа.

Јас си живеам со девојка ми заедно ако може да се смета тоа како вонбрачна зедница и ми е ок:toe:

Dali so potpis ili bez mislam deka ne pravi razlika,i vo toj i vo toj slucaj mozat da se slucat sranja.Bitna e ljubovta sto gi povrzuva a ne sudbonosnoto DA.

Ziveenjeto bez brak e sosema ok i ne se meri ljubofta i slogata vo eden prsten ili edno Da , ama toj den koga ke imam deca ke sakam da sum vo brak da sme edno semejstvo i edno prezime da imame

Brakot e samo izgovor za da go nerviras partnerot. :)
Mozebi duri i poubavo se zivee vo taa `vonbracna zaednica`...

IsidoraD напиша:
Dali so potpis ili bez mislam deka ne pravi razlika,i vo toj i vo toj slucaj mozat da se slucat sranja.Bitna e ljubovta sto gi povrzuva a ne sudbonosnoto DA.

Кога ќе се родат деца пригодно е родителите да бидат во брачен однос

Вонбрачна заедница, да секако. Нема ништо лошо во заеднички живот помеѓу двајца кои се сакаат. Бракот (ако и двајцата се решат на тој чекор еден ден) е само чиста формалност која ни ја зголемува љубовта, ни ја зацврстува врската ни гарантира нешто посигурно, кое неможе да се постигне и без него.

KohlBass напиша:
Brakot e samo izgovor za da go nerviras partnerot. :)
Mozebi duri i poubavo se zivee vo taa `vonbracna zaednica`...

Da i idealna za onie koi sakaat da se bez obvrski i posle nekoe vreme da kaze ovaka ne ide, aj ti soberi si gi rabotite i odi si doma,se gleda deka pogresivme,srecen/na sum sto ne pravevme svadba itn,itn

Па ако се рачуна неколку години да поживеам со дечкото тогаш да.Мислам дека така е подобро,да видите како ќе функционира вашиот заеднички живот.Ама во секој случај би сакала еден ден врската да с ја крунисам со брак.

Бракот е само лист со потпис.Немора да значи дека ќе трае.Важно да постои љубов,почитување,компромис.Тие се најважни работи во заедничкиот живот или бракот.Али во секој случај ја поддржувам и едната и другата опција.

Не би ми пречело да живеам во вонбрачна заедница со мојот дечко ама само ако немаме пари да направиме свадба.Инаку сакам свадба.

Вонбрачна заедница, па да добро е тоа кога децата уште ги нема. Брак ми е само формалност, еден потпис кој не менува многу. Најубаво би било кога прво би живееле заедно одреден период, па ако се слагаме да се венчаме, ако не- да не си ствараме непотребни проблеми со тој потпис.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom