Точкест
I'm Awesome
Брак=4 потписа на лист хартија и наследство....ништо повеќе
Што знам, можеби е убаво да се венчаш онака официјално, ама сепак ако има љубов нема да ми треба лист за да знам дека ја сакам мојата девојка и обратно. И плус огромен број на роднини и пријатели на едно место, бацувања и честитки со секој што ќе дојде....фала НЕ
Што знам, можеби е убаво да се венчаш онака официјално, ама сепак ако има љубов нема да ми треба лист за да знам дека ја сакам мојата девојка и обратно. И плус огромен број на роднини и пријатели на едно место, бацувања и честитки со секој што ќе дојде....фала НЕ
Mnogu e popularizirano ova ziveenje vo zaednica bez list hartija. Delumno mi se dopaga, delumno ne. Ne mozam da najdam pricina zosto ne bi sakal mojot partner da se zememe regularno, so svadba, maticno, crkva, gosti , rakija , oro, kurci palci... Isto taka kaj mene bi preovladuval toj strav deka toj bi me ostavil i deka sum mu prolazna stvar bidejki ne ne povrzuva ama bas nisto legislativno. Od druga strana pak, mislam deka bi bilo mnogu potesko da se odrzi taa vrska bidejki ne znaes dali denes utre tipot ke te napusti ... Vistina e deka ova bi mozelo da se sluci i vo brak, no mislam deka svesta koga se vencaas so nekoj ti raaste na nivo da mislis deka e zasekogas toa, ima nekakov pritisok. Edinstveno mi se dopaga toa sto e mnogu pogodna ovaa varijanta na nevencavanje za mladi partneri , ili pak kako otskocna daska za brak, nesto kako prephase. otherwise , ne mi se dopaga . pozdrav:smir: