- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 119
- Поени од реакции
- 151
Што убаво дојде да ги подучиш и да им се изнасмееш на овците.
Проблемот е, а и не е во казните. Е затоа што полицијата ама никогаш ја нема баш кога се дешава сообраќаен хаос на некои локации, период кога ваквите дечки сакаат највеќе да се истакнат, али затоа во петок/сабота навечер кај 00 - 01 кога и сообраќајот не е толку густ ќе те сопре со надеж дека си лупнал у брзо време едно пиво или си немал зимски гуми и на раат ќе ти ја пише казната. А не е затоа што суштински проблемот е во немањето на никаква сообраќајна култура, денеска ако возиш со 50 - 60 на главна улица веднаш или почнуваат да блендираат или ти свират, мислиш на задно седиште му умира некој. А ако е некој од браќава почнува и да ти се лепи отпозади, демек мисли ќе убрзаш така, а пошто мене инат ме фаќа уште повеќе успорувам и дур ме претицува гледам што поубаво да ме примети дека му пцујам се најмило. Коренот на проблемот и не лежи во сообраќајната култура, самиот менталитет на единките од простата маса кои се привикнуваат на функционирање на овој систем се води од девизата дека потребно е да ги прекршиш и заобиколиш правилата доколку сакаш да си ја оствариш целта. Инаку решение за момците зад волан со висок адреналин е да им се направи така подолга стаза за трки со прилично оштри кривини, па што помасовно да ги посетуваат со тоа пимпаните коли и што помасовно да гинат, со надеж дека ќе погинат пред да одземат живот на недолжен човек. На крај краева и така се лупаат пари на се и сешто, нека земат соодветна опрема за видео надзор на сообраќајот не она глупостине од камери кои не знам ни дали функционираат, па секој што ќе му се повторува повеќе пати да вози со неприлагодена брзина да одговара кривично ко да имал обид за убиство плус висока парична казна. Па ако треба и одземање на возилото ако е на негово име.
Да не си ме гледал мене вчера?
00.15 часот,5 минути после испиено пиво,0.62% алкохол и казна 250ЕУР...
Никаде ги нема кучињата каде што има потреба од нив,али затоа лаат на секоја коска фрлена од Mrs.ШуПраиш зашо нели,20% покачување на плата...