Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
^Сè уште не можам да се изначудам на твојата креативност во изразување на емоции! :love:

Иако нè делат километри, секој ден те сакам се повеќе и повеќе!
Срце мое најмило! :X3:

I put a spell on you..
Because you're mine...
You're mine..

Ти мали ... ти бакнуваш ко што секоја девојка треба да е бакнувана, ко да нема утре. :love:
Само гледај да ме придржуваш поцврсто, зошто ми доаѓа да си паднам некогаш. :LOL:

Fly me to the moon
And let me play among the stars
Let me see what spring is like
On Jupiter and Mars

In other words, hold my hand
In other words, baby, kiss me

Fill my heart with song
and let me sing forever more
You are all I long for
All I worship and adore

In other words, please be true
In other words, I love you

Fill my heart with song
Let me sing forever more
You are all I long for
All I worship and adore

In other words, please be true
In other words, I love you
In other words, I love you.

Толку време се каравме од ко раскинавме и на крај памет ми беше сето то време дека уште ме сакаш.. Со таа пред тебе шо ја имав авантурата многу кратко траеше ама се исплати пошо никоја досега не успеала да го напрај то шо таа го напрај. Еве сега со нови сили одиме према нов почеток па се надевам дека овој пат се ќе е океј и никој нема да е повреден барем за долго време.. То е се шо ти неам кажано, друго шо остана да ти кажам е дека те сакам(по 100ти пат сум ти кажал и уште ќе ти кажувам)...

Очигледно е дека нешто не спречува потполно да уживаме во љубовта..
Па де добро, па де лошо... па де се караме па де се сакаме. Вистинска лудница е деновиве...
Бев виновна за тоа што ти го направив и се уште не можам да си простам. Најтешко е себеси да си простиш.
Те повредив а притоа не бев свесна и како одминуваше времето се повеке одев во амбис не мислејки на последиците.
Сега, се борам да биде како што беше од самиот почеток. И нема да се откажам... Не сакам да се откажам...
Ке одам до крај, ке играм со сите карти на маса обидувајки се да бидеш и ти срекен...
Ме збунува нашата ситуација моментално...А знам дека со една средба се ке биде во ред...
Ти си љубов моја.. душа на мојата душа- како што умееш да кажеш ти...
Ти едноставно си зраците на сонцето кое ме грее... Мојата месечина која ми го осветлува патот кога сум загубена.
Не сме во криза, ама како и во секоја врска мора да постојат расправии...Знам дека не може да биде розево..
И да, се уште по малку сум ти лута за тоа што го направи...Знам дека ми беше лут и нервозен, знам дека си се уште... Јбг, доцна сфатив дека правам огромна грешка...
И ке те замолам... нареден пат (се надевам дека нема да има) дојди кај мене кога нешто не ти е јасно. Јас со сите сили ке се потрудам да ти објаснам како стојат работите... Не дозволувај тие месеци да пропаднат во вода..Во твои раце е најмил мој..

Сношти ми вели една другарка: Срекна си...ти се гледа во очите колку си срекна...
И навистина сум срекна најмил мој, и ти благодарам за тоа...
Те сакам...те сакам како што Ромите го сакаат Гурговден,а можеби и повеке од тоа...
Ке престанам да те сакам дури кога глувиот сликар ке го наслика звукот на розата која пага на под од кристал...
Веке си ја замислувам нашата заедничка иднина...
Кукичка со дворче, кученце, градина со цвеке и срекно мало дете (исто како во песната на Гоко Танески)
И ке бидам упорна и ке се борам да го остварам тоа...исто како Тодоровик што се бореше да победи во Центар...но за разлика од него јас ке успеам.
Одам сега да подготвам вечера, а потоа за десерт и еден чоколаден пудинг и вкусно капучино.
Кис4е.

1+1 = 2
а еден врз еден = 3 а понекогаш богами и 4 или 5, затоа биди под мене.

За тебе почнав и мистер блек да слушам !

Убаво се разделивме јас и ти.
Најубаво на цел свет.
Како дечиња што мора одделно да почнат да живеат.
Се насмеав и во челцето те бацив на разделување, а ти ме лупна со раката во градите
Ме лупна со насолзени очи и горко се насмеа : Шо се смееш бе цреп - лесно ти е тебе! - ти ми рече.
Се смеев
се смеев најспокојно на цел свет
се смеев за да не изустам „Те сакам“
се смеев што најдов сила да не ти оставам тежина - зошто ти истото немаше да имаш сила да ми го кажеш.
Се насмеав зошто и сега знам
дека само еден жали кога умира љубовта и тоа не мора да му се познава на фацата
се смеев зошто треба да се има малце почит и спрема останат макар и непознат свет и спрема блиските
се насмеав зошто знаев и се помирив дека ќе сум долго и долго несреќен
се насмеав оти барем успеав со тебе да гризнам парченце од срцето пред да ми згние
се насмеав веќе знаев оти само млазот од цревото во мртовечница ќе може твоите допири од моето тело да ги измие.
Затоа се смеев...
затоа се насмеав бе цреп.

Културно издание од Лешоски. Во прав момент доаѓа.
И како да верува човек во случајности?

Господе, кај ти е милоста? Или за мене ја потроши целата, па сега сум оставена на милост и немилост?

Во тој момент кога осеќам дека срцето ќе ми пукне и ќе умрам ... уствари тоа ме рехабилитира повеќе од 5 кафиња во ден да испијам.
Кафиња и бруфенче едно. И фервекс.

Јас да живеам со тебе, ќе си ја заменам цела аптека дома што ја имам, ко дрен ќе си бидам цело време. И расположена. Освен кога ќе го наоѓам капакот во вц кренат. Тогаш ќе мора да ти се издерам, знаеш дека штом те викам по име си заебал нешто. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom