Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Срце зошто избра погрешна професија во оваа проклета држава? :place:Зарем не можеше да работиш во текстилна фабрика и паралелно да насадиме три декари тутун како секое нормално семејство?
Но ти одбра ја одбра кариерата пред семејството. Сега се плашам дека ќе ги уапсат Мајке и Експлоитед на 28ми како што тргнаа да апсат пејачки и ќе ми пропадне картата. :mad:

Немам не толку грешки во животот.
Антиталент сум за спорт, така што и да сакам спортист од мене не бива.
Се запознав доволно пред да се запишам на факултет за да сфатам дека економскиот е за мене. Ама и психологијата е. Често кажувам да не бев првото ќе бев второто.
Иван го запознав на факс. Правевме семинарски заедно и прв пат он ме зарази со Southern Sun на Окенфолд. Southern Comfort-от исто го открив од прилика тој период. Убави клабинзи истеравме иако не беа многу. Се ожени сега во октомври. Фино дете.
Сите години студентски живот ги изгубив. Тие години нема да ми се вратат.. Ах море.. Ама вредеше. Некои заглавија уште 3-4 години ради тој студентски живот.
Мојот 22-ри роденден го прославив во Македонска Куќа. Не онаа гадната прилепска карши бивша Алумина со никаква храна, уште погадни келнери и крајно безобразни цени туку во оригиналната сега непостоечка на Кале. Уствари после тоа газдата се пресели на местото на бивша Опатија. Опатија стана Македонска Куќа и засекогаш го изгуби шармот кој го опишував на тема Биртии. Ги поканив сите. И повеќе од што требаше, 20 и кусур луѓе. Шо пари се изнадавав таа вечер срам ми е и да кажам дури. И да, сите ги поканив. Ниеден битен не заборавив. Убави времиња.
Е да, тебе ти пишав. Тоа што бев пијан и плус начитан од делата на покојни академик Тодоровски не ме вади.

Се стана од оган. Се. Осум месеци труд да те заборавам, осум месеци некомуницирање, осум години на форумов. Се. И зошто да не? Од 13-14 штока во Селект. И што ми е крив сега штокот, образованието и дистрибуцијата? Алкохолот е за луѓе, не е за говеда-Ѓамбазов.

Ако ништо друго не помина долго време пред да се напијам шток. Демек сега и марката на алкохол ќе ми биде крива, ако е узо се ќе биде поинаку.

Види, млада си за вакви надолноспирални муабети. Ај да пиеме по една пијачка во твојата кафана каде што Ви-Фито автоматски ти се уклучува. Еве не мора да биде коњак, нека биде бренди рецимо. Па да се орасположиме малце, да истераме црнила и мрачнини, да запееме некоја селска. Или па Come away with me, а шта не би могло. Шо викаш, а?

Кога ќе ти ги заменам сите најдобри спомени што ги имаш со неа, со нив, кога ќе ти станам најдобра...Е тогаш ќе сакам да си заминам. Ама немој, не ме пуштај, задржи ме!

Неочекувано, крајно ненамерно. Јас, го држам како нешто што... па не знам што е понекогаш. Искрено, не не знам, туку неам појма. А сакам да помогнам... Зошто? Само затоа што се грижам, доволна причина. А тоа дали би требало е скроз друга приказна. Нејќам да те повредам, никогаш не ни сакав... Искрено и ништо не си ми згрешила (океј малку се играше, простено ти е). Да се видиме сеа тешко, ќе научиш се што сакав да ти кажам по погрешниот пат изгледа. Али не ќе да е така пошо ми го ебаа планот... јебига... За тебе иам само две раце кои сакаат да те изгушкаат, некој voice recorder на кој можеш се да му кажеш и да ја фрлиш касетата пошо никој никогаш нема да слушне. За тебе имам се што ќе побараш кога ти треба. Ти продолжи и притискај си се на тебе, и верувај далеку од убаво ќе ти е. Од искуство ова.

Мада не би требало да ми е гајле... не ни требаше ни да ти прозборам тогаш, одамна... А ете сме, после 4 месеци од тогаш, пак тука... еден за друг. Барем понекогаш, иако ретко.
И шо сеа? Кажи ми, што јас да правам со тебе? Само сакам да помогнам бе, никогаш не мислам ништо лошо. Жал ми е за тоа што се случило, може малку ти олесни што се испука или само те изнервирав повеќе, не знам.

You huggable little thing, sometimes I can't wait to squish you in my arms... :)
Worst part in this, I got to let you go every time I do that...

Прекини да ми се мешаш во животот. Јас може. 100 пати да речам и 100 пати да пресечам. Сто и прв ќе нема. Може да

Sakash ti ekleri, tulumbi, baklavi... i boza sakash ti veruvaj mi...
Sakash ti raznici, kuchichi, machichi...
Nosish ti minichi, ichichi, bechichi...
Nemash ti svechici, zmigavci, kochnici..
Sto ce ti sindziri, tintiri, mintiri....

Ti sakash baknezi, sakash miluvanja, ustvari sakash da... yeah yeah yeah.
<3:X3:

нема потреба да ме игнорираш. Со тоа што ме игнорираш ми покажуваш нешто друго, мислев дека ќе бидеш сериозен и ќе презимаш и правиш работи како што и самиот ги кажуваше и правеше планови самиот но испадна спротивното . Со постапките докажа дека немаш храброст за да почниш и завршиш некои работи за кои и самиот правеше планови . Немаш храброст ни да започниш ни да завршиш работи кои самиот си ги започно но јас имам премногу храброст да започнам и да довршам некои работи коишто ги започнав , на самиот крај сум ми недостига шлагот и јаготката знам како да ги добијам и нив, но искрено се плашам односно се двоумам дали да презимам некои работи оти се плашам да не бидат резултатите како што испаднаа до сега но храбра сум и ќе ја преземам таа работа барем ќе ми олесне малку иако резултатите до сега го покажуваат спротивното не се плашам и да го слушнам и последниот одговор бидејќи мислам дека подсвесно знам што ќе биде одговорот но храбра сум и тоа многу од тебе ќе ги довршам работите коишто можеби требаше да ги започнам на самиот почеток и затоа да не се изненадиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom