Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
pominaaa skoro 3 meseci taka ladno bez zborovi se razdelivme najlosa varijanta na gubenje na ljubov , te nema tebe edno da dobro sum da mi kazes , te nema tebe da mi kazes mozelo i bez tebe , te nema tebe iskreno da mi kazes prodolziv bez tebe zaljubena sum i se ostanato ... se prasuvam dali sum bil edna obicna marioneta vo tvojot zivot , dali vooopsto postoelo ljubov od tvoja strana ? Jas sum dobro , no stom sum siromasen so zborovi znaj deka ljubovta kon tebe e isceznata ne si mi veke opsesija nekako se izboriv so toa i uspeav ... sekoe dobro se nadevam ke najdes nesto vistinsko a ne pogresno kako pred toa . Gledas nemalo potreba od tie neubavi raboti so sakase da gi pravis za mene ... vremeto leci se pa duri i edna "vistinska" ljubov kako sto bese nasata ...

Бев песок кој се лизга низ твоите прсти.
Сега сум прашина.Лутам со мојот пријател,ветрот.
230818_2443662468218_390250263_n.jpg

Да ме треснеше од земја немаше толку да ме боли... Како и да е, тука е крајот и нема збор повеќе... Уствари незнам дали да наречам крај на нешто што не ни имаше почеток. Едноставно, не требало да биде. А јас ќе преживеам, успеав еднаш, ќе успеам уште еднаш...
Некогаш може во твојот живот ќе се сетиш, на една будала од Велес, што многу те сакаше... Може тогаш ќе биде предоцна за се...
Само да знаеш дека ме болиш, ужасно многу, од дното на душата ќе се потрудам ова да го преболам и избришам од животов.
Може некогаш и ќе се видиме пак, онака, скроз случајно...

Ме возбудува твојот флертувачки поглед !!!
Ми доаѓа да викам кога ќе ми се насмевнеш !!!
Сакам да те гушнам паааа !!!

Не сакам да ти кажам,ти покажувам.
Ти ветив,ке исполнам.
Ти никогаш ништо реално не вети.
Ништо реално не покажа.
За се имав право,барем да признаеше.
Немаше да ти замерам.

Ама сме официјални лејтли. :D

Onaka

се си мислам дека прв пат ке пишам на таа тема ама мислам оти и има зашо. не дека ми е некоја гордост или не знам шо, ама доволно срца испокрших за да ми биде жал за тава шо го имам скршено последно. чудам се, дали ко ке ме погледне после некое време, шо ли ке си помисле...? не знам... ама знам оти никојпат не ке можеше да ги разбере моите „затоа што„ и затава, подобро шо саа е така.. а ја сакав... а може и оште ја сакам.. којзнае.. времето ке ми ги даде одговорите ко ке бидам у друштво на некоја друга дали оште ја сакам а сега, подобро шо сме така: разделени...

Ја читав темава и ми текна. Секогаш сакав мојата емоција да ја прикажам преку тастатурата, за на сите да им прикажам колку те сакаВ.. Отидов до максимум, пробував сето да го извлечам од мене и да соберам во темата лајкови за да сфатам дека и другите луѓе ја осетиле мојата љубов спрема тебе.. Сега се променив, емоцијата излегува како енергија од моите гради, зошто е единствениот начин на кој можам да доловам колкава е мојата љубов.. Типките, буквите, симболите, гласните жици само не ограничуваат во љубовта која ја поседуваме .. Ќе напишам поезија за тебе, за тоа како преку поезија неможам да ја опишам љубовта спрема тебе.. Која и да се и каде и да се, телепатијата моја веќе те лови.

не играј си со оние шо имаат трпение, кога ти ќе се умориш тогаш тие ќе почнат да си играат.

Не очекував дека ќе дојде денот и јас да пишувам по форуми за тебе.. Но морам негде да си ги искажам емоциите. Иако ти реков дека те мразам, и самата знаеш дека те сакам повеќе од се друго на светов.. Не знам ни сам зошто, ама те засакав повеќе одошто и сам знаев да сакам.. повеќе од себеси.. Те изгубив заради моја грешка, за која се каам во секој момент од денот.. од животот. Не беше ни ти безгрешна, ќе се сетиш на тоа некогаш. А дека се правиш најсилна на свет, самата се лажеш. Знам дека некаде длабоко во себе сеуште ме сакаш, и сеуште помислуваш на мене пред да заспиеш. Можеби сме биле еден за друг, можеби не, времето ќе покаже. Дотогаш, ќе продолжам да живеам вака.. полу-живот, живот без смисла или цел.. чекајќи те.

Пеперутки ми летаат во мешето, розови слончиња ми играат валцер низ мисливе. Како минува времето, така се повеќе станувам зависна од хемијата помеѓу нас. Таа магнетна сила што не привлече еден кон друг, баш онаа што ја осетивме кога прв пат сосема случајно залутав во твојата прегратка. Онаа хемија која не спои во најлошиот можен момент, и создаде нешто толку прекрасно меѓу нас. И кога ќе се сетам на твојот залутан, изгубен поглед, како срамежливо ѕирка помеѓу густите трепки, на твојата насмевка кога скришум ќе се прикрадеше до мене и као случајно ќе ме допреше по рамото, вечерта кога прв пат ни се допреа усните, онаа вечер кога срамежливо ме погали по образот и нежно ме бакна, и онаа вечер пред железничка, кога молкум се молеше за нашата иднина, и покрај сите тие цигари поделени, сите пива испиени, сите ѕвезди изброени, сите песни испеани, сите игри изиграни, сите книги не прочитани, и се она измеѓу, сфаќам дека ми се случило најубавото. Остани таков каков што си, со сите мани и недостатоци, остани покрај мене, и јас ќе те сакам засекогаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom