Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Вии сега ... да не беше другарка на сестра ми може и ќе пробавме нешо ... али вака . Јас сум човек од принципи, не сум либерален педер. За мене важи правилото прав маж збор држи. Од принцип не се плеткам со другарки на сестра ми ... така што ... у некој друг живот ... можда ... а тоа што се мислам дали и ти ќе дојдеш за стара нова нема везе и така не доаѓам .... (y)

И ете, ко што кажав, го направив првиот чекор кон патеката за која долго време се мислев како и дали е правилно по неа да зачекорам. ти што ќе помислиш, дали ќе се израдуваш или ќе си кажеш, еве ја пак оваа досаднава. и тогаш кога се одлучив, некоја „виша сила“ го попречи тој чин. но, пак се обидов, и пак ништо. така си решил. и така останав без одговор. толку време психичко подготвување, како со некојси претседател да ќе зборувам. можеби и стварно сум те идеализирала, небитно.
значи, ќе треба да барам друга патека по која ќе те најдам, не било лесно. а јас пак мислев, дека можам кога сакам тоа да го направам. гледаш, сега ме замисли. собирав храброст толку време, страв ми е да го изразам временскиот интервал во години. ете, изгледа сум многу трпелив човек., а кога стануваше збор за тебе, толку горда, избувлива, една мала ситница -- сега така ми изгледа, тогаш - нешто непоправливо -- ме одвлече од тебе, ме изманипулира, сама себе се изманипулирав.
не знам дали е правилно, но веќе ништо нема да ме спречи.

Абе, со статистичка веројатност од 99% можам да тврдам дека тебе ќе те женам, и ти си таа шо толку долго сум ја чекал, а така ретко ти пишувам. Срам да ми е!
Сакам да ти заблагодарам, за тоа што си покрај мене секогаш кога ми требаш, а неретко не си ни свесна за тоа. Фала ти за тоа што знаеш да ми ги дадеш правите комплименти во правото време и да направиш да ги изгубам сите тие несигурности што ми се јавуваат. Што помина преку сите мои неуспеси, и ме бодриш постојано и да одам напред. Фала ти што ми ја даваш слободата што ми треба. Ми значи тоа, најмногу! Фала ти што ја имаш најубавата насмевка што некогаш сум ја видел.

Ми се јадат поховани зденки.
Ми се пие вино.
Со тебе. :love:
А може и без тебе.
Титни ми коа ќе го прочиташ ова, ти го неам новиот број.
А зашо бе ти го неам новиот број? Ради мене го смени? Дека сум манијак? :cautious:
Ахххх. Заеби.
Ми се јадат поховани зденки. Ми се пие вино.
Чао.

A lost soul,
She lives but hardly talks
She is waiting for him,
In front of this photo of former times
She, she is not crazy
She believes in it, that's all
She sees him everywhere
Standing, she is waiting for him
A rose in her hand,
Apart from him, she is expecting nothing
Nothing around her makes sense
And the air feels heavy
An absent expression,
She is alone, he often talks to him
She, she is not crazy
She loves him, that's all
She sees him everywhere,
Standing, she is waiting for him
....

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Me ignoriras i ne odgovaras na poraki, iako ednas vo nedelata ke ti pisam i probuvas da me napravis ljobomoren. Mozebi ti bilo interesno do sega, no za zal ova ne pali i kaj mene mozebi zaso koga ke me vidis se vozbuduvas kako malo devojce i neznaes so praivis. Ne opravduvam sranje igri bez razlika dali ti se nekoj glup odbranben mehanizam, ima pozrel nacin da vidis dali nekoj ti odgovara ili ne. Ne bidi placka i isplaseno malo devojce znam deka mozes povekje.

Хммм...се прашувам дали жените поседуваат посебна натприродна моќ со кој можат да веруваат на лаги.

Се чуствувам како да сум заробена со самата себе.
Искрено, се чуствувам лошо.Додека полошиот дел од целова моја ситуација е дека и правам и останатите околу мене да се чуствуваат понекогаш ( за среќа, понекогаш ) така.
Целата ситувација е дека ми тежнаат годините и со самото тоа сакам некој да имам покрај себе. Некој со кој можам да зборувам за се и сешто.Некој кој ќе ми кажува зафркнација и јас ќе се смеам до тој степен со кој ќе предизвика и солзи во моите очи.Сакам порака да добра ноќ или можеби подобро ќе звучи ако кажам дека сакам разговори телефонски, онака долги.Да ми го раскажи како му бил денот. Сакам пиење на кафе со некој и долги прошетки...сакам со некој да го почнам денот.
Сакам некој само пак да ми дад верба во љубовта.
Верувам во љубов...
ама како да ја нема, бар не сега за сега.
За мене не е љубов доколку видам како некои машки кои пред неколку месеци ми пишувале мене, сега имаат женска...мислам дека освен онаа на почетокот што го пишав дека се чуствувам заробена, се чуствувам и осамена.
Како да немам никој.
Верувам дека постои некој.Некој кој ќе ми покаже дека бакнежот е најубавиот подарок :)
И, искрено, најисркрено со душа го сакам тој ден...
поради самиот факт дека поголем процент од машките се само за искористување на женски, еве не знам зошто..
ама ете дајте ми некој од помлиот процент...каде што ќе ме сака, таква каква што сум, ќе ме прифати со сите мои доблести и мани..
дајте ми го онај што ќе сака да оди во кафич и кога мојата коса изгледа ужасно, кога сум нервозна да ја балансира ситуацијата, кога ќе ме изненадува кога ми е најтешко :)

Некогаш животот ме тренираше да бидам волку силен сега. Ме газеше од сите страни па затоа сум сега ваков никаков...не сум љубоморен ниту ми е гајле за нешто, те сакам на некој свој начин и не ми е тешко твоето ЧАО.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom