Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Одговорност не ти е јака страна, а?
Се гледа.

Се прашувам дали вака дебилно ќе изиграше ако се работеше за нешто друго.
За сега... стенд бај.

Секоја година овој период мислам на тебе. Само овие денови. И на тој датум. Јули. Почеток. Најубавата вечер. Две години поминаа, а јас се уште памтам како да беше вчера. Ѕвезденото небо, крупните ѕвезди кои мислам дека можев да ги дофатам. Тогаш и никогаш повеќе... затоа и споменот е толку убав... Каде ли си сега? А не, не мислам на тебе, нема ни зошто, те немам ни видено 2 години, не ни сакам посебно. Но, вечерта, вечерта уште долго ќе ја паметам, барем додека не дојде некоја поубава. Од овој аспект не знам ни дали беше паметно, ни дали ми беше убаво. Можеби само атмосферата е она што ми остави најубав впечаток. А твоето лице веќе почна да бледнее, но сликата и ѕвездите никогаш. Ти беше само статист, случаен минувач во мојот живот, но таа сцена беше прекрасна.

И секоја година, на истиот датум, оваа песна ја слушам, а овие стихови на таа вечер ме потсеќаат.

Back where I belong now, was it just a dream
Feelings unfold, they will never be sold
And the secret's safe with me
...

Не сум некоја начитана личност со богат фонт ..
не сум некоја која може своите чувства да ги искаже преку зборови ...
и жалам што е така ...
жалам што немам зборови со кои би ја опишала твојата добрина, трпеливост, грижа, љубов ..
жалам што немам зборови со кои би ја опишала твојата љубов спрема мене, а и воедно мојата спрема тебе ...

се надевам дека овие два збора кажани искрено од срце би ти ги доловиле сите оние зборови кои не знам да ти ги кажам ...

~ ТЕ САКАМ! ~

*единствените најискрени зборови кои произлегле од моево срце пред се, коа се работи за чувства ... за моите чувства ..

Girl... You just make me feel... So real... :back: Само да знаеш како се чувствувам во моментот... I feel like I could flyyyy... Посебно по тоа што се случи денеска... :back: Не можам да ти опишам, simply... Perfect... Па еве, долови го филингот:

(screaming) Love you... More Than Anything... И како што рече тој на A State of Trance... (со мала промена) Ladies and gentlemen... She is... The love of my love... :wub:

Ја отворив темава и просто застанав, незнаев шо да пишам!
Знајш како? Тешко е да се кажит, уште потешко е чувството, ама ми се чинит никоаш во мојов живот не сум била поочајна, не сум била поомаловажена, никогаш не сум се чувствувала како марионета на неговите раце и очи, никогаш не сум била покорена и симната од мојот трон, се досега. Тешко е да знаеш дека никој не те чека некаде, тешко е да знаеш и дека никој не се радува на твојата насмевка, тешко е и да знаеш дека работиш на дугме, како прва помош во неговите очајни моменти. Свесна сум, знам дека мислиш дека незнам што се случува, ама јас гледам, очајно и безпомошно како ме исцрпуваш, ја дотрошуваш и последната надеж за малку среќа. И незнам кој по ред пост во оваа тема во кој пишувам декс се откажувам од тебе, дека не смеам да се замарам со твоите манипулации, незнам кој по ред пост во оваа тема во кој залудно се обидувам да се излажам себеси дека не ми значиш повеќе. Уште потешко ми е што те гледам секој божји ден, секој божји ден се присетувам на најубавата вечер во мојот живот, секој божји ден се молам да те замразам ,или бар да не те сакам како што те сакам, да не ми е тешко како што ми е тешко, да си бар некаде далеку, од моиве очи! И да, мака ми е шо денеска не ти реков чао ко си ојде, ама ќе ми поминит и то! Бар си се тешам со то шо знам дека сум инаетчивка, дека до крај ќе дотуркам вака, дека ќе успеам да поминам преку тебе, дека еден ден во твоите очи ќе видам само личност која некогаш одамна ми била цел свет, некој кој бар за кратко ми створил несоница, зошто јавето ми било поубаво од сонот, и некој кој ме терал да заспијам, зошто и најлошиот кошмар бил побезболен од суровото јаве. За тебе толку! А ќе го спомнам и него! Дека ми недостига, дека можеби ми предизвикува убаво чувство во време на мојот очај, или можеби без разлика на очајот, се раѓа нешто ново во моево срце. Или можеби повторно се лажам, како и многупати до сега.
I don’t miss him, I miss who I thought he was.
И за крај. Ај извреѓај ме, кажи ми дека не ти требам, кажи ми дека сум грда и глупа, излажи ме ако сакаш, само напрај во моиве очи да бидиш никој и нишо!
Морам и стиховиве од песнава да ги ставам овде, најпогоди ми се за во моментов, а моментов, подобро и да помине, да заспијам и да не мислам..

да си руку икад подигао на ме, имала бих за крај добро оправдање
да си разочарао ме бар, идеш ко да ни је твоја ствар, точку стави бар на крај!

Да си црни лопов, било ми би драже, ставила бих оков на срце кад каже
али од те ватре нити дим, па те лако замрзим, да за тобом не жалим,
да те лакше преболим

Дај ми разлог један да ме ниси врједан, да ми није жао што си отишао
да не стојим сама отворених рана, покиданих дана, жељна љубави
што си мени некад душо дао ти!

И сосем за крај, да не прам километарски пост
Не ме пушташ да заминам, не ме сакаш ни крај себе. Ти значам и не ти значам...
Изгубен си во глата, ој барај се во START и после во Search! :uvo::pipi:

Кој е овде слеп?
Колку што знам и двајцата имаме очи и добро гледаме со нив. Ова ако не е љубов тогаш ја не сум човек.
Се ова за тебе е игра. Сакаш да играш? Епа ја не сакам, уморен сум од играње!

Но на крај на краиштата се мислим дали навистина си ти таја вистинската за мене. Таков сум ја, ме знаеш. Премногу прибирлив, барам нешто совршено, нешто што не постои.

Но ае да не ја тупим многу. Времето ќе покаже што ќе биде. (песимиста, очаен, слабак? :/ :nenene: )

I eve posle tolku vreme uspeav da ne mislam postojano na tebe, uspeav da svrtam nov list, uspeav da zasakam druga licnost, licnost koja me potseti kako e da se smees, koja napravi povtorno peperutki da mi letaat vo stomakot, licnost koja e daleku podobra od tebe. No i pokraj se ti seuste znaes da mi izlezes pred oci, da mi potsetis deka e vreme da si odam doma, da mi kazes deka ke mi se javis da se vidime. Dzabe ke se javuvas, dzabe ke me molis da izlezam pred kukja docna navecer, dzabe ke mi vrtis od drugi broevi... sto i da storis dzabe e, nema da ti se vratam. Tvoeto vreme pomina, i da sakas ne mozes da go vratis. Sakam drug, super mi e so nego, ne bi go smenila za nisto na svetot, posebno ne za malo razgaleno dete kako tebe koe seuste ne znae sto saka.

Ova e poslednoto nesto sto go pisuvam za tebe. Bidi sreken kaj da si, ti posakuvam se najubavo.

Прилично е касно, ја слушам Paparazzi од Lady Gaga, по незнам кој пат и кога и да ја слушнам ме потсеќа на тебе..
Не е доволно,а нема ни да биде..
повторно погрешен избор?.. Да, длабоко во себе знам дека е така..
ама интересно ми е знаеш.. Тони-Драго можи слободно вода да ми носи..

I'm your biggest fan
I'll follow you until you love me

...кога само ќе ми текни на некои глупи работи што ме поврзуваат со тебе ми иде.. незнам шо да напрам веќе

и за нешто што нема да се врати:
слбодно... можеш веќе да си одиш. Можеби подруго ќе е, но ќе се навикнам на тоа...
треба лесно да се прилагодувам... а не да се приврзувам и после.. го фак јорселф..
оу јеа..
во кое било време секонд опшн..? Не постојам веќе, барај си на друго место, веќе добро знаеш каде..:back:

How do they do it, the ones who make love
without love? Beautiful as dancers,
gliding over each other like ice-skaters
over the ice, fingers hooked
inside each other's bodies, faces
red as steak, wine, wet as the
children at birth whose mothers are going to
give them away.

the fit of their shoes, like the partner
in the bed, and not the truth, which is the
single body alone in the universe
against its own best time.

:back::back::back::back::back::back::back::back::back:

but i love you ...... :kesa:

Te sakam . . . . . . :back::back::back: :wub::wub::wub::wub::wub::wub::wub::wub::wub::wub::wub:

btw edvaj cekam pak da se :sekss::sekss::sekss::sekss::sekss:..the best when i love you

:wub::wub::wub::wub::wub::wub:

:je::je::je::je::je::je::je::je::je::je::je::je::je::je::je:

You said: my little one don`t you cry
There was no time for me to say goodbye
A force beyond my choice was calling me
It was my destiny.
So many things more i need to do
Then if it looks like it`s stealing me from you
You got it always deep down in your heard
That we will never be apart.

Не постојат други зборови со кои би се утешила. Т.е. со ништо не би те вратила назад. Секој момент, ми си потребна се’ појќе и појќе. Секој помин покрај твојата соба ме влечит внатре да влезам, а знам сама дека никогаш појќе немат да те видам. Си го поставувам вистинското прашање: Како понатаму?

Толку брзо почна да ја бараш? Мислиш дека ја најде, знам...Но ќе сфатиш покасно дека не е таа којашто сакаш да биде...

Немам веќе сили...
Апчињата за смирување полека ми ја трошат и последната трунка енергија што остана во мене. Како гром од ведро небо ми е ова. Не можам да ја извадам од глава сликата кога последен пат те држев во раце. Или пак кога прв пат те погалив. Толку пазев да не те повредам, изгледаше премногу... кршливо, нежно. Беше како облаче.
Изгледа не ми било пишано, секогаш, во се`, мора да има страдање и болка.
Не можам, немам зборови веќе што можат да ја опишат празнината што ја чувствувам. Се надевам дека ти е подобро каде што си сега сонце, дека стравот, болката и сите негативни чувства ги снема кога ги затвори очињата. Никогаш нема да те преболам. И иако нема ништо да смени, ти ветувам дека тие одвратни створења ќе зажалат што ти се доближиле.

dsc0013r.jpg

:(

Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We mighta took the long way
We knew we'd get there someday

They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together still going strong

(You're still the one)
You're still the one I run to
The one that I belong to
You're the one I want for life
(You're still the one)
You're still the one that I love
The only one I dream of
You're still the one I kiss good night

Ain't nothin' better
We beat the odds together
I'm glad we didn't listen
Look at what we would be missin'..

Доста ми е од игри и флерт.
Кажи ми само два збори и доволно ќе биде.
Те молим кажи ми ги или пак чекаш ја да ти ги кажам.
Е ако е така ќе дочекаш... знаеш дека го мислим и чуствувам истото како и ти. Но пак разликата е у тоа што ја сум претпазлив и тешко моем да напраем таков потег. Ти си супер, ништо не ти фали. Но имаш некоја мистерија во тебе од која се плашим. Не сум се плашел никогаш вака во животот. Ти ме тераш на тоа. Ти ми создаваш страв. Ти си таа која ме прави слаб. Ти ја имаш таја голема моќ.

Но сеа нема да ме видиш 10 дена. Нема ништо да се смени, веруј. Нема да најдем некоја ко тебе. Не постои!

Ти си...
:pipi::kesa:

Едит:
п.с не сакам да сум олку емотивен! :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom