Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

• Креатор на темата Креатор на темата smizlicka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За една недела од денес ќе наполнам 20 години. Но само на хартија, онака фиктивно, колку да се каже.
Ја немам зрелоста која доаѓа со годиниве,ниту културата,ниту однесувањето,ниту карактерот. Мислам дека сеуште се барам самата себе меѓи отсуствата на факултет и безцелно поминатите часови во рамсотр,наваму...натаму...

За една недела од денес ќе помине точно една година откако последен пат примив подарок од срце. Додека грижливо ми ја сваташе бразлетната на рака и плетеното злато на вратот очите ти светеа како никогаш порано. Се сеќавам на мирисот на цитроенот,на песната која во тој момент ја кршеше тишината и на твоите фармерки кои беа извалкани од работа. Имаше такви страшни вреќички од очите што ни самата не можев да си претставам колку напор вложи за ја направиш ноќта посебна.
Се качивме на водно.Водно отсекогаш било и ќе биде најубавото место на овој свет иако не сум скопјанка,како тебе. Таму,на една висока бандера во една топла априлска нок некако се испентери и вресна -..... ТЕ САКАААМ!!!-
Во моите сеќавања се заглавени само твојата бледо розева кошула и мојата насмевка која мирисаше на пиво.

Стоевме таму стиснати еден до друг и јас знаев дека кога тогаш ќе те изгубам. Те гушнав силно и ти изгуби здив смеејќи се и прашувајќи ме што правам...Шшшшшш!!! Требаше да ти кажам тогаш дека ја видов иднината!

И денес! Нашите караници не беа заради различната вера,култура,мислење.Не беа заради разликата во годините,коментарите на роднините ниту божјата сила. Сите испади и раскинувања не беа заради тоа што не ме сваќаше или не ме сакаше..Туку заради тоа што ЈАС НЕ ЗАСЛУЖИВ ДА ТИ БИДАМ ПРВА ЉУБОВ! НЕ ЗАСЛУЖИВ МАЖ ОД 25 ГОДИНИ ДА ПЛАЧЕ СО СОЛЗИ НА МАЛО ДЕТЕ ЗАТОА ШТО ЕФТИНО СЕ КОЛНЕВ НА ИСТАТА ЉУБОВ А НЕ МОЖЕВ ДА ЈА ДОКАЖАМ!!!

ТЕ МОЛАМ СЕГА КОГА СИ 1613 КИЛОМЕТРИ ДАЛЕКУ ОД МЕНЕ ДА МИ ПРОСТИШ ШТО ТЕ РАЗОЧАРАВ ОВИТЕ ДВЕ ГОДИНИ,ТЕ МОЛАМ ЗА ПОСЛЕДНА ШАНСА КОЈА НЕ ЈА ЗАСЛУЖУВАМ. ЗАРАДИ ТВОЈАТА ОГРОМНА ДУША,ЗАРАДИ ВЕРБАТА ВО БОГА,ЗАРАДИ ТВОЕТО СРЦЕ КОЕ НЕ ТРПИ НЕПРАВДА,ЗАРАДИ НАШИТЕ СИНОВИ КОИ ДОПРВА ТРЕБА ДА СЕ РОДАТ-ТЕ МОЛАМ ВРАТИ МИ СЕ!!!

СЕГА ЗНАМ КАКО СЕ САКА!
СЕГА ЗНАМ КАКО СЕ КАЖУВА БЛАГОДАРАМ!
СЕГА ЗНАМ КАКО ДА ЦЕНАМ!

За една недела од денес ќе престанам да бидам она што досега сум била. Се колнам во сопствената среќа и во најмилото.
НО ПРОСТО НЕ СУМ СПРЕМНА ДА ТЕ ПУШТАМ-СЕГА,КОГА НАЈПОСЛЕ СВАТИВ КАКО ДА ЖИВЕАМ!

-МАРКО- ВРАТИ МИ СЕ!!! ВО СВОЈАТА НАЈЧИСТА ФОРМА...КАЧИ СЕ ПАК НА БАНДЕРА И ПАК ВРЕСКАЈ...ДЕКА МЕ САКАШ,ДЕКА ЗАЕДНО МОЖЕМЕ СЕ,ДЕКА СИ МОЈА ПОДДРШКА И МОЈА НАГРАДА!!!

ЗА ЕДНА НЕДЕЛА ОД ДЕНЕС,-МАРКО- ВРАТИ СЕ

твојата Офца

Цвеќињата што ми ги даде се прекрасни и еве ги ми стојат на компјутерскава маса. Ако ми овенат ќе ги спалам начисто! Инаку ти си најдобриот љубовник на свет:zlo:. Те сакам! Сакам да одиме заедно на ,,Ангели и демони" утре. Ти си најубавото нешто кое постои за мене на овој свет! :pipi::wub::love3:

Мило ми е што конечно те видов. После макотрпни 30 дена.
Те обожавам.
Сега само сакам да му препуштам на топлото време да не води, премногу е добро за да биде планирано.:)

I give up.
[Не ги кажувам овие зборови често,али сега морав.]
Мило ми беше што се запознавме,се надевам дека и на тебе ти е...
Збогум...

Кога полека ќе не обзеде темнината, се губиме во својата сенка, надежта полека згаснува како свеќа која постепено се намалува, деновите поминувааат како што доагааат и немааат повеќе значење, нашите сонови изгледаат толку далецни скоро недопирни, нашите мисли стануваат недовршени, неискажани, недоречени, болката почнува да биде стара навика, чуствата избледнувааат, спомените ни станувааат сè во животот, се чувствуваме како нешто не влече надолу, тонеме во бездна од која нема излез, само мрак и во нашите најтешки моменти еднинственото нешто на кое можеме да се потпреме и сè што ни останува е чистата љубовта .Љубов која се прашувам дали и постои ?
Зошто срцето ми трепери секогаш кога ќе те видам и зошто сеуште твојот поглед ме прогонува? Можеби љубовта сеуште е дел од нас за кој што не сме свесни ни самите... Ти си единствениот на кој мислам, кој го сакам, кој сакам да биде со мене и ти си единствениот кој сето ова не го знае.Се прашувам дали пак почнувам да се заљубувам :tapp:.

Зар требаше да помине
пола од животот да те сретнам?
Твојата прегратка ми е
точна по мерка ко ниедна:back:

Дали си среќен? Дали си среќен со помислата дека успеа да ме повредиш и да го скршиш ова малечко срце,но полно со љубов на милион парченца?
Кога ти дозволив да ја отвориш вратата од срцево? Кога ти дозволив толку многу да навлезеш во мојот малечок свет и сега да неможам да те избркам?!...
Толку многу прашања,а одговорите на нив можеби и никогаш нема да ги добијам.
Имавме убави моменти заедно морам да признаам.Сфатив дека понекогаш е доволна само една насмевка за да те натера да се вљубиш во некој.Со тоа ме придоби,со твојата блескава,искрена насмевка и со тој длабок поглед.
Кога првпат ни се сретнаа погледите,почуствував нешто како никогаш до тој момент.Нешто што,ни ден денес неможам да го опишам,но само знам дека бев среќна за првпат што гледам некој како тебе.
Со тебе доживеав многу работи,и убави и неубави.Се смеевме заедно,тагувавме заедно,но никогаш не дојде до тоа што толку долго го чекав,до тој магичен момент кој што за втор пат во мојов живот сакав да биде со тебе.Со личноста која што ја сакав најмногу и која што велеше дека ме сака.Страв ми беше,признавам,но ќе го победев,зошто во тие моменти додека бев со тебе можев планини да поместам,а не па една толку банална работа да победам.
Како и да е,поминаа скоро 2 ипол месеца откако ништо веќе не е исто како порано.Сфатив дека секое едно “Те сакам“ од тебе беше лажно,затоа што ако воопшто некогаш си ме сакал,немаше да ме заборавиш така лесно.
Јас не те заборавив,знаеш и сам.Знам дека згрешив и дека гордоста своја ја ставив на прво место,но се учи од грешките,нели?!
Секој заслужува втора шанса,но не секој ја добива...
И да знаеш дека сега мојата љубов за тебе преминува во огромен бес и лутина.Огромно разочарување од луѓето,но најмногу од самата себеси.
Ќе те избришам од мојов живот,можам и сакам да те снема.Сакам да се изгуби сето тоа што го имавме,сакам да те заборавам,да не ме боли тоа кога некој ќе го спомне твоето име и да не лијам солзи кога гледам среќни парови прашувајќи се “ Што ќе беше ако беше “.
Не си единствен на светов,но си единствен за мене сега,во моментов.
И за крај сакам да ти кажам дека...
ПОЧНУВАМ ДА ТЕ МРАЗАМ ЗОШТО МЕ НАТЕРА ДА ТЕ САКАМ !

нема да јадам сирење колку летам у облаци
нема да кажувам прикаски колку сум среќен и колку ми е убаво
нема да навлегувам во текстови од други димензии
оти се ќе биде клише
ќе кажам само
добро е пак да се биде заљубен
да се надеваме нема да се опечам

jeffthomas--large-msg-116677834112.jpg

Денес пак ми излезе твоето име пред очи
ех....да
Мислев дека додека те нема ќе те заборавам ех да пак се каам што немам повеќе храброст да ти кажам се
што не ти реков дојди и остани

Кој си ти, од каде ли се појави, ко гром од ведро небо да ме погоди?
Фројд е жив, а ти си неодолиииив....

Ветувам, ќе се сталожам. Седи мирно, Ана!

Mi nedostigas previse utrovo, te sakam premnoguuu!!!!!edvaj cekam da te vidim angelce moe!
Ti si mi nesto naj, od Boga dadeno!!!

Доста беше трудење од моја страна и напињање.Знаеш и самиот дека не можеше веќе да продолжи така.Затоа и сакав да го направам тој муабет со тебе, за да видам колку ти ќе се заложиш нешто да задржиш од она што меѓу нас.Го добив одговорот, и не е важно дали јас сум задоволна.Битно ти си ја намести работата како тебе ти одговара.Сега уживај си во твојот успех, сам.Доволно долго бев покрај тебе за да сфатиш некои работи, кои можеби дури во иднина ќе ги сфатиш.

ne veruev deka kje sakam nekogo tolku mnogu i tolku silno kako sega tebe...nikogas ne ni pomisliv deka moze tolku silno da te zasakam sto ne mozem nitu den bez tebe...koga sum so tebe sve e tolku pouboo i sve e tolku lesno da se resi a koga sum sama se e tolku tesko sto i najprostiot problem ne mozem da go resim:wink:
te sakam bebence najmnooogu na svet!mi nedostigas vo sekoja sekunda od denot...

p.s deneska nekako romanticno sum raspolozena:)

Фала ти за најубавата година(добро, година и месец дена) во мојот живот.
Фала ти за сите прекрасни гушкања, сите најволшебни бакнежи и сите моменти што сме ги поминале заедно, и добри и лоши, зошто тие ја прават една врска целосна, нели?
Фала ти што ставивме добар на крај на нешто свето за мене и се надевам дека и во иднина ќе контактираме и нема да бидеме ко оние парови што се мрзат и пцујат кај ќе стигнат.
Зошто ветивме уште на почетокот дека така ќе биде, нели? :)

Можеби во иднина патиштата повторно ќе ни се вкрстат, но не мислам сега на тоа, тоа и го оставам на судбината.

Фала ти за сета љубов што ми ја пружи, ќе те сакам засекогаш без разлика на се!

Loved you once
Love you still
Always have
Always will
:back:

29th, here we come. :wub:

Breaking news:

The US government has just issued this statement:

Operation: Dinner Out confirmed! :pipi:

ПС. Ми недостасуваш.. 2 дена, јеа.. :pipi: Love ya... :back:

Ај да видиме утре дали ќе си го сменам статусот на ФБ xD
Неможам да дочекам да те видам утре, веќе одамна го одолговлекуваме ова и утре е денот кога ќе го направиме тој муабет и да видиме што ќе испадне од сето тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom