Во времето на СФРЈ подобро се живееше... Мит или вистина?

• Креатор на темата Креатор на темата onak
  • Време на започнување Време на започнување
Ама збориш глупости сега безвеза.Не мешај работи. Какво општонародно добро ...смешки. Се крадело и тогаш,краделе работниците,краделе директорите,политичарите..какво црно општонародно добро и самоуправување. Комшија мој постар човек имаше цел подрум со алат од фирмата,дедо ми пун подрум со железни буриња од работа.. Или тоа време сите поштени биле :icon_lol:
за тебе СЕ ова се глупости, се однесуваш како дете мало не знаеш ниту можеш да направиш разлика,уживај во мадињата на Букефал и на тој лавот завчера шо го монтираја,не ти треба работа,фамилија,ти си желен само за мадињата на Букефал

А па директорите од тоа време и денес се најголеми олигарси..или нивните поколенија,синови ќерки.
не знам кои се нивни синови (едино ако мислиш на удбашите и нивните фамилии) ама за овие овде не верувам дека нивните родители биле тогашни директори. Не само што стопанството е крш, не само што буџетот везден се задолжува туку ги плаќаме и нивните "грешки". Плаќавме и неколку санации на банките, луѓето останаа без пари со Македонска Банка, ТАТ, Лавци, Алфа С кои повторно ние ги плаќавме преку задолжувања, меѓу првите јавно искрадени фирми беше Македонија Спорт, понатаму Прогрес, Железара, Охис цели површини, објекти, машини и возен парк ...Ама не, работниците краделе шајки и алат.

не знам кои се нивни синови (едино ако мислиш на удбашите и нивните фамилии) ама за овие овде не верувам дека нивните родители биле тогашни директори. Не само што стопанството е крш, не само што буџетот везден се задолжува туку ги плаќаме и нивните "грешки". Плаќавме и неколку санации на банките, луѓето останаа без пари со Македонска Банка, ТАТ, Лавци, Алфа С кои повторно ние ги плаќавме преку задолжувања, меѓу првите јавно искрадени фирми беше Македонија Спорт, понатаму Прогрес, Железара, Охис цели површини, објекти, машини и возен парк ...Ама не, работниците краделе шајки и алат.
јас имам украдено пакетче А4 хартија во 1989 и би сакал да ми стават споменик во скопје како борец за независна и самостојна држава пошто допринесов за рушење на едноумниот комуњарски систем
Може таму кај гемиџиите да ме додадат

јас имам украдено пакетче А4 хартија во 1989 и би сакал да ми стават споменик во скопје како борец за независна и самостојна држава пошто допринесов за рушење на едноумниот комуњарски систем
Важно буриња не си крадел, нели?

Важно буриња не си крадел, нели?
Jac бев висок член на партијата, работев во канцеларија со хартија, со буриња и чекани работеа робијаши од голи оток, сепаратисти иредентисти и информбировци

Jac бев висок член на партијата, работев во канцеларија со хартија, со буриња и чекани работеа робијаши од голи оток, сепаратисти иредентисти и информбировци
Добро е, ми лекна

Јас украдов цела фабрика со се зграда , плац и глувците по подруми, кој споменик би бил соодветен????:):):)

Јас украдов цела фабрика со се зграда , плац и глувците по подруми, кој споменик би бил соодветен????:):):)
Ќе те мумифицираме и ќе те ставиме во стаклен саркофаг на плоштад
Ко Ленин

За жал, спомениците за оваа тура се раздадени.
Застани во редот и трај си

Како тргнале, може и ќе не убедат
На кондиција сакаат постариве да ги фатат. Знаеш она, попаметниот попушта и некои ко Лет ко ќе кренат раце, овие ќе се самопрогласат за победници. Ево ако треба уште седум профили ќе направи за да го бодрат.

хахаах проблеми од 90 сети !!
90 сети имаше интернет, јас имав своја веб страна (преку Унет) во 96 ста...
да отворам јас тема кога и фиксни телефони немаше секој и само 2 програми на ТВ и во цело друштво од 30 сетина само еден имаше виддео плеер, јас имав стерео касетофон (за разлика од другите кои имаа моно или воопшто немаа) Пони точак беше превозно средство а сите забави и кафиќи завршуваа во 10 навечер пробите ги правевме во визби и гаражи со акустични гитари со магнет приклучени на стари радија а престава за компјутер ни беше од фолмот Одисеја 2001.....
деца...

Летче те фативме, додека другите немаа леб да јадат 90-сетите
ти си бил буџо, јасно ни е штом толку ја фалиш југославија.

Летче те фативме, додека другите немаа леб да јадат 90-сетите
ти си бил буџо, јасно ни е штом толку ја фалиш југославија.
да, видео плеер имаше шефот на УДБА а јас бев негов заменик и имав стерео касетофон а агентите шо апсеа и измачуваа луѓе имаа моно касетофони. Башка јас имав и звонче на пони точакот да се знае дека сум власт

Замислете ИСИЛ да се заканеше и испукаше макар еден куршум кон ЈНА или Милицијата мислам дека ќе ги избришевме од лицето на земјата , сите че ги качевме во џамиите и че ги лансиравме !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom