Во Лерин Караманлис ќе гради нуклеарна централа

• Креатор на темата Креатор на темата Славјански
  • Време на започнување Време на започнување
АВС да не си грешка, колку што знам Црна не влегва во Грција туку се доближва до границата на неколку километри.

Точно е дека не влегува Црна во Грција иако една или две од притоките се влева во Црна,од Грчка страна,токму тоа ќе биде одводниот канал на Грчката нуклеарка која ќе се лади од непосредно блиските најголеми акумулации на тој дел од Грција(Македонија),езерата Островско,Костурско,Мало езеро(дел од Преспанскиот базен).:smir:

А мислиш ли дека на плоштад во Лерин ќе се прај нуклеарката или до рибниот пазар,ебаго?Абе Црна Река тече и во Грција доколку не си информиран,итоа баш во близина на Лерин.Е па сега ти види со што ќе се лади реактор и на каде ќе тече водата од разладените реактори.Дури и под услов водата да се користи од релативно блиското езеро во Костур или од Воденското постои можност изливната вода да биде пренасочена пак во Црна Река,што во секој случај не е баш сигурно за нас.:toe:

Точно е дека не влегува Црна во Грција иако една или две од притоките се влева во Црна,од Грчка страна,токму тоа ќе биде одводниот канал на Грчката нуклеарка која ќе се лади од непосредно блиските најголеми акумулации на тој дел од Грција(Македонија),езерата Островско,Костурско,Мало езеро(дел од Преспанскиот базен).:smir:
Ај пипни се „експерту„ , нешто смрди многу , пак си се усрал во гаки , до кога бе ,голем си мајку му...........:toe:

Реков и ќе повторам .. од грците по СТОКА на овој бели свет НЕМА!!!
не ми е јасно .. една држава како грција се спротивставува на одлуките на една држава како што се САД .. за пример ќе го земам неодамна ставеното "вето" од страна на грците за влез на Р.Македонија во НАТО ..
Како може една држава којашто се на се има испратено пфф... незнам колку средства и околу 10 000 војници за мировните мисии во блиски исток, да се меша во одлуките на државата за којашто можеме да кажеме дека е столбот на НАТО со годинашни средства од милјарди и милјарди долари вложено во мировните мисии и милиони војници испратени да у4ествуваат во истите мисии. Стварно не ми е јасно ..... шо се мислиле кога са го создавале НАТО незнам .. според мене не требе сите 4ленки да бидат рамноправни .... за вас незнам ..:nesum::lud::uvo::helou::helou::helou:

Ај пипни се „експерту„ , нешто смрди многу , пак си се усрал во гаки , до кога бе ,голем си мајку му...........:toe:
Е па пипни се ти другарче кое не знае дека притоки на Црна има и од Грчка страна,или мислиш дека ќе ни ги вратат Гејците притокиве кој од секогаш си биле наши Македонски во состав на Црна Река па дури и немаат име поразлично од Реката Црна.Е сега доколку ти можеш да ја вратиш водата обратно од нејзиниот тек,тогаш навистина си станал експерт и во природните активности.

Е па пипни се ти другарче кое не знае дека притоки на Црна има и од Грчка страна,или мислиш дека ќе ни ги вратат Гејците притокиве кој од секогаш си биле наши Македонски во состав на Црна Река па дури и немаат име поразлично од Реката Црна.Е сега доколку ти можеш да ја вратиш водата обратно од нејзиниот тек,тогаш навистина си станал експерт и во природните активности.

АБЦ најпаметен си кога молчиш.Поздрав

За нуклеарка притока од Црна?

Ај да не ти објанувам јас конслитирај се со некој нуклеарен физичар колку вода треба за ладење на реакторите.

Ај да не ти објанувам јас конслитирај се со некој нуклеарен физичар колку вода треба за ладење на реакторите.

Тоа ќе биде најверојатно од тие минијатурните што ги правеа Јапонците, мини нуклеарка за секоја зграда по една :).

Зарем ЕУ ке им дозволи!

Да,зошто и Црна е слична на притока во поглед на потребите за разладна вода.

Ќе го прашам Чинго или Кињаноски,тие се експерти за се во енергетиката.

Тоа ќе биде најверојатно од тие минијатурните што ги правеа Јапонците, мини нуклеарка за секоја зграда по една :).

Тоа ќе си биде една од поголемите нуклеарки кога е во прашање Арева.Не се тие Тошиба па да се ангажираат окулу некакви мобилни реактори.Сега по форумиве има доста кодоши и не би било корисно да го објавувам вака јавно елаборатот за NucleuS 3x3,токму за да не биде злоупотребен на погрешна страна како што ми стана сомнително со последните информации за изградба на нуклеарка во близина на Лерин.Не ве ебам ни 2%,повеќе нема да добиете никаква информација од мене ни на ПВТ,од разбирливи причини.:toe:

Зарем ЕУ ке им дозволи!

ЕУ не смее да им забрани.Инаку светот го движат нешто повеќе од 1200 нуклеарни централи.

Nie so nuklerna centrala?Nema sansa...Zar mislte deka sme tolku sposobni nie...?Da ne recam,ali skoro prodadeni sme.So 2 000 000 narod i do 40% nevrabotenost za niakde ne sme,a kamoli za nuklerna centrala!

Nie so nuklerna centrala?Nema sansa...Zar mislte deka sme tolku sposobni nie...?Da ne recam,ali skoro prodadeni sme.So 2 000 000 narod i do 40% nevrabotenost za niakde ne sme,a kamoli za nuklerna centrala!

Си ја згрешил темата брат,овде “се врти муабет“ за Грчка нуклеарна централа во непосредна близина со Македонија како најнов напад од Грчка страна.

Отишла работата на колку притоки има Црна и каде се.....јас мислам дека штосот беше у везе дека Гејциве им се курчат на Америте со тоа што ќе ја праеле со Француски и Руски капитал....е сеа па АБЦ тврди дека капиталот е Ермрнски...за на крај да испадне.... кач буламаџ

Мислам дека Грција мора да добие согласнот од Македонија за да гради Нуклеарна централа, некаде имав прочитано дека има таков меѓународен закон.

Мислам дека Грција мора да добие согласнот од Македонија за да гради Нуклеарна централа, некаде имав прочитано дека има таков меѓународен закон.

Има и меѓународен закон за почитување на малцинства и нивни човекови права како што има и меѓународно право секој да се нарекува според свој избор ама не гледам дека Грција ги почитува тие закони.Дали некој ја казнил?

4удо од дете ти е ABC .. се знае .. ак`л ... за друго незнам ама .. газо си си изел за политика... :vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom