Во каква Македонија би сакале да живеете?

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
jas bi sakal da ziveam vo takva makedonija koga strumica ke izleguva na egejsko more =]

Во слободна и независна Македонија,во која нема предрасуди и стереотипи и каде луѓето не се мешаат во животот на другите,односно си ја гледаат својата работа.
Аман луѓе променете се!

Во МАКЕДОНИЈА, Унитед Мацедониа. Егеј и Пирин. Уф

Ја би сакал да живеам во Македонија која ке биде шампион на европско првенство во кошарка и во Македонија во која ке нема ништо друго освен македонци:smir:

Коментарите ви се закон..... треба да започнете некоја кампања.... билборди.... флаери.... ова-она.... пошто ете има такви како мене што се надеваат да живеат во напредна Македонија со висок стандард.... и со прекрасни услови за живеење.

Јас не се жалам многу од државата,државата ни е топ,копи*инјава што ни ја крадат државате се еб*ни апаши.../

leandra напиша:
Во слободна и независна Македонија,во која нема предрасуди и стереотипи и каде луѓето не се мешаат во животот на другите,односно си ја гледаат својата работа.
Аман луѓе променете се!
Да да + да земаат 2000 евра минимална плата! А може и повеќе...

leandra напиша:
Аман луѓе променете се!
Никој не можеш да промениш, секој може да промени нешто почнувајќи од себеси.
_____________ напиша:
Напишано од Птичји Грип
Македонија географски се наоѓа на стратешко место и сето тоа треба да го искористиме....
Aj objasni mi molim te, kakvo strateshko znachenje ima mestpolozbata na Makedonija??? Da ne go sfakash malce zdravo za gotovo ona "Nie sme vo srceto na balkanot"?
Aaa, да и во Македонија во која нема да те прашуваат вака и каде што секој ќе знае да го цени тоа што го има.

Sakam da bide bez Albanci(barem ako sakaat da sedat neka ja pocituvaat Makedonija i se vo nea) i da bide teritorijalno namestena kako sto bila pred San Stefanskiot dogovor....
*...Ako nekoj rece,
Makedonja e maala,
IMa uste dva tri dela
za da bidee cela.

Сакам да живеам во чиста МАКЕДОНИЈА,без Албанци!

Pa mislam deka ne i fali nisto golemo, samo nekoi sitnici, a koga ke razmislam podobro mi se dopaga i vaka, a sekogas moze da bide podobro, bi sakal, ekoloski cista i poveke da se grizi za graganite

Enigmatik напиша:
Сакам да живеам во чиста МАКЕДОНИЈА,без Албанци!
A jas pak bi sakal mnogu poinaku nego sto ti mislis ortak i mozam da ti recam slobodno deka ovde nesi vo pravo :nenene:

Sakam cista makedonija vo koja site ke se saket kaj sto ke nema omraza,da sme izvor na ljubov i primer za drugite zemji,da nema siromastija da ima cistota da nema korupsija da ima rabota za site site da se srecni da nema problemi da ima resenie za sve......mislam deka ova zvuci mnogu poubavo a so omraza i oruzje leb ne se jadi bate :helou:

Vo kakva? Vo sredena, napredna drzava! Drazava koja ke ti dade poveke moznosti, koja ima dobra ekonomija t.s. ekonomska stabilnost, drzava koja odi napred, koja ima podobra standard... kade nema vojni, kade ima razbiranje i nekoi slicni raboti...

Би сакала да живеам во Македонија без предрасуди,во Македонија во која сите ќе имаат покрив над глава и во Македонија во која нема да важи правилото т.е клетвата - Да му умре козата на комшијата.

Во Македонија - просперитетна, земја без предрасуди, секој да има покрив над главата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom