Во државава се апси како никогаш! Дали конечно проработи правната држава?

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
А

Ајсшутер

Гостин
Секако дека знаат како и веке се знае точно кој крадел,колку крадел и се,само неможе тоа преку нок да се реши

Секако дека знаат како и веке се знае точно кој крадел,колку крадел и се,само неможе тоа преку нок да се реши

Токму така, на сите крупни ѕверки ќе им се откријат матни зделки, а во меѓувреме ќе се реновираат и прошират затворите за сите да има место!

firewall напиша:
pa se se slucuva ..ima milion precekoruvanja na ovlastuvanjata od strana na Alfite .....slucajno se najdes blisku do nekoja akcija na alfite ..ili na pominuvanje i op ALfite ne pitaat tuku odma tepaat ..i togas ke vidime posle tvoite omileni Alfi dali ke gi falis
Добро бе, поминувале до мене со кола, пешки, неколку пати ме имаат застанато, а еднаш ми кажаа добра вечер и пријатно :icon_bigg
Ако се толку лоши зошто луѓето од Дебар бараат да се вратат да патролираат.
Јас лично многу побезбедно се чувствувам кога Алфи патролираат и МОЖЕ(не знам колку е можно) да ме истепаат, одколку да нема Алфи и некоја пијандура, џаначиште или криминалец да ме опљачка.

Добро бе, поминувале до мене со кола, пешки, неколку пати ме имаат застанато, а еднаш ми кажаа добра вечер и пријатно :icon_bigg
Ако се толку лоши зошто луѓето од Дебар бараат да се вратат да патролираат.
Јас лично многу побезбедно се чувствувам кога Алфи патролираат и МОЖЕ(не знам колку е можно) да ме истепаат, одколку да нема Алфи и некоја пијандура, џаначиште или криминалец да ме опљачка.

Па можам да потврдам особено за Скопје дека има потреба од такви единици и тие се единствено во позитивна насока за граѓаните!

Потпретседателот на СДСМ Макрадули е осуден за клевета. Во септември минатата година на прес-конференција лажно го обвинил министерот за транспорт Јанакиески дека незаконски го продал плацот зад „Рамстор“ на кој ќе се гради хотел, пресуди скопска единица.

Абе нее бее, чоекот е од СДСМ, нема шанси да .. клеветел... :drk:

Па нека почне да се решава преку ден,кога не може да се решава преку ноќ,или “заптиите“ не работат деноноќно?:toe:

Потпретседателот на СДСМ Макрадули е осуден за клевета. Во септември минатата година на прес-конференција лажно го обвинил министерот за транспорт Јанакиески дека незаконски го продал плацот зад „Рамстор“ на кој ќе се гради хотел, пресуди скопска единица.

А што очекувате вие,опозицијата односно СДСМ да ги фали “добрите зделки“ на позицијата.Да излезе Јани и да рече:-Миле направи дил на столетието,многу корисен за Македонија,што му продаде парче земја во центарот на Скопје на Камчевите пријатели.:toe:

Човек што има минимум разбирање од новите токови у економијата ќе знае што е франшиза.

Така да и ја да купам некоја земја нормално по пазарна цена и платам франшиза, пример на Краун Плаза или Фор Сизонс, која патем и не е така евтина, а бара стандарди по кои хотелот би се изградил, т.е. би го граделе неокои домашни фирми али под надзор и супервизија на тие чија е франшизата. Хотелот би бил дел од ланецот на тие хотели, со одредени услови. Ја незнам што е тука нејасно?

Има илјадници фирми у Македонија кои држат светски реномирани брендови, кои нормално платиле за тоа, значи платиле за брендот и неговите производи.

НИЕ ? - кои се тоа НИЕ ?? Јас нит сум член на ВМРО-ДПМНЕ, нит сум СУДИЈАТА кој го ОСУДИЛ него ...

НИЕ ? - кои се тоа НИЕ ?? Јас нит сум член на ВМРО-ДПМНЕ, нит сум СУДИЈАТА кој го ОСУДИЛ него ...

Вие сте тие кој се чудат на веста дека Макрадули лажно го клеветел Миле во јавноста.Значи нормално е противникот да измислува или да ги разоткрива лажните намери на власта.Единствено што хотелот остана и ќе остане неизграден,а пресудата ќе стане правосилна.Парадоксот лежи во нашиот систем и не само во правосудството кое работи секогаш по партијска директива на моменталната власт.Во моментот кога обвинителството ќе почне да спроведува и навистина истраги за јавни изјави на одредени опозициони представници,тогаш ќе можеме да речеме дека нешто тргнало во позитивна насока,вака останува само немо да гледаме како правосудството ни тоне во партизација и очигледно потпаѓа под големо влијание на власта,што е најлошо за една држава.
Би било убаво да се распродаде цела Македонија на два-тројца тајкуни во Македонија и никој да не смее да писне нешто против нив со закани од ригорозни казни.:toe:

Теоретски, во такви случаи, обвинетиот би морал да докаже дека не клеветел, значи да ја докаже вистинитоста на своето тврдење.
Доколку обвинетиот докаже како што напишав, тогаш, доколку постои кривично дело, судот по службена должност, ги приложува доказите до Обвинителството, за да отпочне кривична постапка против тужителот, кој наводно бил клеветен...

Па можам да потврдам особено за Скопје дека има потреба од такви единици и тие се единствено во позитивна насока за граѓаните!
kolku sakam Alfite da gi precekorat svoite ovlastuvanja vrz tebe ,izgleda ti ne znaes kako e za nisto da go izedes kotekot....mora da go pocuvstvuvas vrz tebe toa za posle da si go smenis mislenjeto

kolku sakam Alfite da gi precekorat svoite ovlastuvanja vrz tebe ,izgleda ti ne znaes kako e za nisto da go izedes kotekot....mora da go pocuvstvuvas vrz tebe toa za posle da si go smenis mislenjeto

ти да не знаеш случајно? ЛОЛ

оди скри се бе, туку зборате на памет. :kesa::kesa::kesa:

Никој не изел ќутек затоа што не заслужил, тоа го знам со сигурност, тој што си седи мадро нема гајле и не се плаши од ништо а додека тој што си ја има мувата на капата треба да му ја мисли :tapp:

Ако се апси тоа не значи дека имаме правна држава, покрај апсењата кои јас лично ги подржувам треба да се почитуваат и некои други права загарантирани со Уставот, тоа се пресумпцијата на невиност и правото на слобода.
Ова го велам затоа што замислете колку пари ке треба државата да одвојува за надомест на штета доколку тоа лице добие ослободителна пресуда само од кршење на пресумпцијата на невиност, можат да бараат милионски суми, а тоа го плаќаме ние народот заради тоа што некој сака да добива политички поени .

nema da plaka...na "uapsenite" kompenzacija za ULOGATA vo KOMEDIJATA ke im bide "oprost" na grevovite...finansiskite grevovi..... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom