Во чија сопственост е Метрополитан ДООЕЛ?

• Креатор на темата Креатор на темата Stefus Corp.
  • Време на започнување Време на започнување

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Едно едноставно прашање: Да не знеа некој во чија сопственост е Метрополитан ДООЕЛ што ги доби концесиите за дијализа за Скопје и Источна Македонија? Механџиски да не е?
Тоа ме интересира...додуше ако некој сака да каже нешто повеќе за концесиите за дијализа и овој бизнис може слободно...:)
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=5499

Едно едноставно прашање: Да не знеа некој во чија сопственост е Метрополитан ДООЕЛ што ги доби концесиите за дијализа за Скопје и Источна Македонија? Механџиски да не е?

Изгледа Мијалков и остала брача. Знаат они каде има мрсни маржи.

Ако имаш некое денарче повеќе односно 256 ден. повеќе, иди во Централен Регистар и извади си тековна состојба на фирмата. Имаш таму се за фирмата... е сеа кој вистински стои позади нив...

Оффф леле...денес еден од Сестина ми вика дека е исто фирма на Камчев. Друга од дијализа ми вика дека е Дијамед од Ѓорче. Секој тоа што му е потсвесно и блиско си кажува Branchez го контам целосно зошто мисли така... 10 души ми кажаа 10 различни сопственици :confused:...

Тоа ме интересира...додуше ако некој сака да каже нешто повеќе за концесиите за дијализа и овој бизнис може слободно...:)
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=2&vest=5499

Речиси секаде во светот на овој начин функционира тој дел од здраството. Обично се делат лиценци на 2-3 компании кој треба потоа да ја покријат територијата, мада овде малку чудно си прават монополи (тоест монопол), требаше да има 2-3 лиценци за цела МКД.

Она што тебе те интересира од аспект на инвестор е дека во САД со ПОВЕЌЕ лиценци (3 огромни играчи) просек на заработка (rate of return) е 17.4% а во Австралија со 3 големи играчи е 22%. Просечна наплата во УСА за еден третман е 343 долари од кој 60 се маржа а 24 чист профит. DaVita која е најголема компанија за ова ако нес е лажам во УСА има над 17 милјони третмани годишно а просечно еден пациент користи 27 третмани годишно. Акциите на DaVita се рипнати над 15% последната година, имаше период и кога бе 30%, DaVita има beta од 0.78.

Во Македонија очекувам да се по профитабилни :icon_mrgr:... Се на се, ако имаш прилика STRONG BUY

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom