Во бугарија има епидемија на:

• Креатор на темата Креатор на темата Insomniac
  • Време на започнување Време на започнување

Во Бугарија има епидемија на

• клептоманија на македонската култура

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    24
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
itar pejo напиша:
Епа баш по тие нивни лајнарии знам дека сум Македонец кој ги ебе нека зборат:bilokojzbor::pos2:
Не -ти си само един комплексиран субект/ама много комплексиран/ с тија лафове за ебане само доказваш ,че избиваш комплекси..вземи се освести малко..

predatory напиша:
Не -ти си само един комплексиран субект/ама много комплексиран/ с тија лафове за ебане само доказваш ,че избиваш комплекси..вземи се освести малко..

Абе ајде?? Ај ти како паметен кажи какви комплекси имам:toe: Од што треба да имам комплекс Треба да ми е криво што не сум Бугар или што те молам објасни??:toe:

insomniac напиша:
баш и затоа тука ја постирав темата, клептоманијата и политиката се две многу тешки болести. да не речам дека се сестри
ОК, ОК, копирам едно мнение на професионален преводач от друга тема. Горе сложих линка, ама ште ви трјабват нерви да изчетете всичкото. Малко е д'лго, дано да имате нервите да го прочетете цјалото.

Та, мнението е подписано с никнејм "Лopд" -

Драги пријатели, македонскијат официално се класифицира като самостојателен език в'в всјакакви лингвистични източници: руски, англијски, френски и така натат'к. Не знам нашата лигвистика как го третира, но в'зможно ли е целијат свјат да греши, а ние да сме прави?
За сравнение ште отбележа, че так'в статут нјамат така наречените "х'рватски", "фламандски" и "моладвски", при които процес'т на политическо с'здаване на отделен език не е напреднал достат'чно. Причината е в това, че б'лгарскијат (както немски и италиански) е език с д'лбоки междудиалектни различија. Литературнијат език се е с'здавал предимно в'з основа на централни и източни говори, при което оште от самото В'зраждане е в'зникнала предпоставка за отделјане на нај-западните говори в самостојателен език. Тенденции к'м такова отделјане започват оште в краја на 19 век и се увенчават с успех през четиријсетте благодарение на изт'кнатите интернационалисти Тито и Г. Димитров.

Necrophilia напиша:
Да, ама за срека јас не го бутам носот кај што не треба. Не идам на бугарски форуми! хаха... а што као демек не не оговарате?
Идејата на интернета е всеки да "си го бута носот кај што треба и не треба" информацијата е ск'по платена стока всепак...и ајде да не говорим в множествено число -ајде да опростим нештата..питах те нешто-ти самија как ште се почувстваш ако видиш такава "анкета" за Македонија..?

predatory напиша:
Извинјавај ,но ако ти влезеш в б'лгарски форум и видиш такава "анкета" как ште се почувстваш...?мислиш ли че това помага за пријателството между комшии..?и аз мислја че прекалихме малко с'с солта..../ајде мир да има..и нај-лошија мир е по-доб'р от нај-добрата војна....нели?

е многу ве сакам вакви "добронамерни", али нас на македонците ни е омилен третиот њутнов закон. а на бугарските форуми ме банираат по околу 10 напишани поста полни со факти. јас не пишувам прикаски.

itar pejo напиша:
Абе ајде?? Ај ти како паметен кажи какви комплекси имам:toe: Од што треба да имам комплекс Треба да ми е криво што не сум Бугар или што те молам објасни??:toe:
Проблема е п'рво в начина ти на обштуване/използваш цинични изрази без причина/ все пак тука е публично пространство и има всјакакви хора/може и деца/ не е културно,второ:това как'в се чувстваш си е лично твоја работа ,но начина по ,којто го изјавјаваш това национално чувство мислја,че не трјабва б'де в'в вреда на околните хора...И накрај ,но не на последно мјасто мислја,че малко толерантност нјама да навреди на никого тука.../без лоши чувства../

nedev напиша:
ОК, ОК, копирам едно мнение на професионален преводач от друга тема. Горе сложих линка, ама ште ви трјабват нерви да изчетете всичкото. Малко е д'лго, дано да имате нервите да го прочетете цјалото.

Та, мнението е подписано с никнејм "Лopд" -

Драги пријатели, македонскијат официално се класифицира като самостојателен език в'в всјакакви лингвистични източници: руски, англијски, френски и така натат'к. Не знам нашата лигвистика как го третира, но в'зможно ли е целијат свјат да греши, а ние да сме прави?
За сравнение ште отбележа, че так'в статут нјамат така наречените "х'рватски", "фламандски" и "моладвски", при които процес'т на политическо с'здаване на отделен език не е напреднал достат'чно. Причината е в това, че б'лгарскијат (както немски и италиански) е език с д'лбоки междудиалектни различија. Литературнијат език се е с'здавал предимно в'з основа на централни и източни говори, при което оште от самото В'зраждане е в'зникнала предпоставка за отделјане на нај-западните говори в самостојателен език. Тенденции к'м такова отделјане започват оште в краја на 19 век и се увенчават с успех през четиријсетте благодарение на изт'кнатите интернационалисти Тито и Г. Димитров.

Ако си го прочиташ постот че видиш дека баш затоа ја постирав темата. ако не се лажам се почнува (ама можи е не,историјата е многу заебана наука) од старословенскиот. така да сите словенски јазици можат да се наречат дијалекти на старословенскиот не на бугарскиот. ај не бидете смешни.

p.s. мило ми е шо признаваш дека постои македонски јазик, само знај дека во никој случај не е дијалект на бугарскиот.

Ако мене ме прашате, темата оди под клуч бидејќи нема што всушност да се дискутира, и темава ќе стане само извор на навреди, препукувања и слично, кое јас не го дозволувам.
И, ако некој смета поинаку, нека се обрати кај друг админ.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom