Во Битола бесплатен паркинг за слепи лица

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Зонско е криминал и тука нема ништо ниту хумано, ниту добро - ништо. Од криминал хуманост не бива
Јавните паркиралишта се добро во општа употреба, тие се изградени со средства од сите граѓани и припаѓаат на сите.
И зонско е всушност узурпација на доброто во општа употреба
Зонско е воведено за да општинските лешинари вработуваат свои швалерки, роднини, пријатели и тн. При тоа се врши дискриминација и незаконско казнување.
Со тоа што сега „ даваат „ ( од украденото ) на слепите демек да можеле безплатно да паркираат тие сакаат да се прикажат како хумани - а не се. Се работи за криминал
Во оваа ситуација најдобро е Организацијата на слепите да ја одбие оваа „ привилегија “

ако здраво право лице управува возилото - зошто бесплатно да паркира.

Затоа што здравото лице оди некаде по потреба на слепото лице(заедно со слепото лице),за тоа!
За твое инфо баба ми беше слепа и ја возеа или вујко ми или мајка ми....или да не сакаш ко идеше негде, пример на лекар, да вози сама.
У мк се кења за се и сешто.

ако помине тој назначенио на црвено, кој ја плаќа казната? тој или слепиот? ако претица на полна линија, кој го казнуваат? ако пијан вози - кој ќе го казнат, назначениот или слепиот?

Прашањево ти е ептен глупо.

Затоа што здравото лице оди некаде по потреба на слепото лице(заедно со слепото лице),за тоа!
За твое инфо баба ми беше слепа и ја возеа или вујко ми или мајка ми....или да не сакаш ко идеше негде, пример на лекар, да вози сама.
У мк се кења за се и сешто.
баба ти паркираше?

Да и автобус возеше. ај сеа оди дома вади очи па ќе паркираш и ти бесплатно.
мори, немам јас ништо против слепите, насловот на темата беше интересен, за слепите бесплатен паркинг. Значи само слеп ако паркира, а ти запна со семејни истории уше тро ќе постираше и фотографии кај шо си малечка па од одмори....

мори, немам јас ништо против слепите, насловот на темата беше интересен, за слепите бесплатен паркинг. Значи само слеп ако паркира, а ти запна со семејни истории уше тро ќе постираше и фотографии кај шо си малечка па од одмори....

Прво не сум женско.друго , ти си тој кој ко што гледам очекува слепото лице да вози и ти е бесмислено зашто здраво лице го вози слепото и зашо бесплатно паркира.ете за тоа ти кажав конкретен пример кој кого возел.

Прво не сум женско.
не ми е то проблем ќе се договориме.

друго , ти си тој кој ко што гледам очекува слепото лице да вози и ти е бесмислено зашто здраво лице го вози слепото и зашо бесплатно паркира.ете за тоа ти кажав конкретен пример кој кого возел.
Јас очекувам секој здрав прав кој управува со возило да важат за него сите прописи и закони. И јас имам возено болни па и повредени лица до болници и амбуланти и морав да почитувам и паркинзи и сообраќајни прописи сум чекал и по 2-3 сати со паркирана кола по пропис и кај шо смее во такви случаеви. Не е убо да се одвојуваат едни од други, ако секој кој вози болен мора да плати и паркира по пропис нека важи и за други. Јас кога сум возел болен и повреден, сум паркирал околу амбуланта или болница, оној кој вози слеп може да паркира беспари кај сака и на кафе ако одат и во спорста обложувалница, и на фризер..... ај да е само пред очно бесплатно паркирање па да разберам.

не ми е то проблем ќе се договориме.

Јас очекувам секој здрав прав кој управува со возило да важат за него сите прописи и закони. И јас имам возено болни па и повредени лица до болници и амбуланти и морав да почитувам и паркинзи и сообраќајни прописи сум чекал и по 2-3 сати со паркирана кола по пропис и кај шо смее во такви случаеви. Не е убо да се одвојуваат едни од други, ако секој кој вози болен мора да плати и паркира по пропис нека важи и за други. Јас кога сум возел болен и повреден, сум паркирал околу амбуланта или болница, оној кој вози слеп може да паркира беспари кај сака и на кафе ако одат и во спорста обложувалница, и на фризер..... ај да е само пред очно бесплатно паркирање па да разберам.

Ти коа си бил болен ти поминало за 3 дена,слепиот е слеп цел живот.за разлика од слепиот на кого му треба постојана грижа од некого,тебе не ти треба,така да споредбава ти е ептен глупа.

Ти коа си бил болен ти поминало за 3 дена,слепиот е слеп цел живот.за разлика од слепиот на кого му треба постојана грижа од некого,тебе не ти треба,така да споредбава ти е ептен глупа.
А шо има врска постојана грижа со бесплатно паркирање?
Ќе прогледа ако не плати паркинг?

Размисли 2-3 дена може ќе ти текне.ајт уживај.
Овој закон по се изгледа важи за возила кои се регистрирани на слепото лице, нема да важи за мене ако јас возам слеп со колата. ако немам лепенка и ознака на возилото. Така да ако слепиот има пари да купи кола, да плати регистрација, да ја одржува и купува бензин - нема да плаќа паркинг, ако слепиот нема пари за кола нема пари за одржување, регистрации и бензин, кога него ќе го паркираат - тој ќе си плати
Фер е?

Овие бесплатниве финти се многу јаки, народот го фаќаат на карта емоција за собирање гласови, многу безобразно и нечовечки.
Инволуција ...

А шо ако е обратно , ондак имаме голема злоупотреба само заради бесплтен паркинг.
Шалата на страна убаво е да се води грижа хендикипираните и секоја држава го прави тоа , не верувам дека ни лет 3 не го мисли тоа , но од толку многу поволности кои може да им се дадат ( а пред се се мисли на паришни средства , зголемени социјални примања или нешто слично) тие им даваат бесплатен паркинг , што од друга страна изгледа апсурдно и смешно

Се враќаш до колата, која си ја паркирал на такво место, глеаш казна, на шофершајбна (или блокатор на тркало) и му објаснуваш на надлежниот дека си возел слепо лице, кое си го оставил и сега се враќаш.
Може така у Битола?[DOUBLEPOST=1395934409][/DOUBLEPOST]
Овие бесплатниве финти се многу јаки, народот го фаќаат на карта емоција за собирање гласови, многу безобразно и нечовечки.
Инволуција ...
Тоа е ерозија на духот, која пак можда може да води кон инволуција (која е според мене малку поширок поим).

Breaking news:
Makedonija belezi zgolemen broj na slepi luge!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom