ВМРО

• Креатор на темата Креатор на темата jutel
  • Време на започнување Време на започнување
Много убав сајт ! :wink:
Еве - учи ги биографиите на хероите:
http://www.angelfire.com/super2/vmro-istorija/foto.html

Јас ги знам..Ти научи ги..Прочитај таму дека Македонија е на Македонците не на татарите како тебе..Крадци на историја, и на македонштината...Одете таму кај Монголија ловете ги останатите крокодили...:smir:

Пишува и за борбата на Јане Сандански против врховистичките сили:

http://www.angelfire.com/super2/vmro-istorija/Foto/jane-s.html

Цитат од За Македонцките работи, К.П.Мисирков : „Во последните 25години,односите помеѓу Бугарија и Македонија почиваат не врз почва на еднакви традиции и задачи, а на чисто трговска основа т.е едниот го експлоатира другиот“

Македонија е нужна за Бугарија, затоа последнава праќа во првата милион франкови и издржува на служба многу „Македонци“.Додека пак Бугарија е нужна за тие „Македонци“, зошто во неа ќе добијат место и ќе експлоатираат со нивните „бугарски“ чувства

Како Каров од Велес..И многу други предавници.

Цитат:
Anty напиша:
Напишано од Anty
Kiko oti si tolkowa prost be?Odil li si nA 6klo?Зашто четеш всичко както дјавола чете Библијата?Ти мај си с'рбин а не македонец даже шегите са ти шумадијски!Вземи се у р'це, така излагаш не само с'рбоманите а целио балкански полуостров!

Море ќе престаните еднаш да кажувате вицеви? Тоа само се прашувам..А богами кога читам вакви фалсификати татарски,вакви фалсификувани „историски“ докази ми иди одма за во кенеф да одам...Јас не сум сврбин, ниту сум татар...Мојата земја е оваа почва наречена Македонија, мојот народ е МАКЕДОНСКИ,знам од каде потекнува дедо ми, не е преселен од Монголија и Татарстан, туку корените ми се стриктно од мојата почва,од Александар Македонски па наваму...А ѓаволот не знае да чита, а јас го читам со голема антипатија бидејќи е смрдена копија, и груб фалсифилкат на балканските татарско-монголски племиња, ништо повеќе...Proud to be Macedonian!Ајде сега гитла...

Sir John Foster Fraser

William Gladstone

4byzqsy.jpg

Ама остај ти странци што кажувале, гледај што кажуваат самите тие:

sarafov3.GIF

Абе Татар...оди љуби газот на коњот пошто овде нема леб за тебе...овој ти е сигурно 20ти јузер досега, и пак како мува на гомно си...цело време еден ист муабет во круг, и пак на крај испаѓаш магаре, она кое Екрем шиптарот го ебе на тоа видеото што го пуштив...

тука на таја снимка е изтрита датата, това е за неграмотни хора и за будали да верват
това е цитат от вестника на Чуповски, 1913 г и тија думи никаде ги нема написано черно на бело от самија Сарафов, демек измилени са от платеното ср'бско мекере Чуповски
за сведение на неграмотните, Борис Сарафов е убит през 1907 по пор'ка на јане Сандански
става в'прос за б'лгарскија офицер, в'рховиста, Борис Сарафов
роднија брат на Борис Сарофов, Кр'стју Сарафов е основател на театралното дело в Б'лгарија, и е много по известен от Борис в Б'лгарија

само некој полуграмотен идиот може да верва че Борис Сарафов не е б'лгарин

Татр глуп, не слушнал за цитати...епа нема да слушне кога главата не ја вади од коњски задници...

quote_icon.png
Напишано од Slivnishky
цитат са думите на Гоце Делчев

Еве ти една „дума“ од Гоцета:

„Додека моето рамо крепи пушка, нема да дозволам бугарска чизма да гази во Македонија!“

Ајт татар во неповрат.

1.Македонија до сега никој не успеал да ја покори

2.Турците биле на власт 550 години не успеале да ја покорат.

3.Македонија била поделена на три дела и пак никој не успеал да ја земе цела.

4.Имало многу војни за Македонија и се уште Македонија постои.

А денес:

1.Сакаат да ни го сменат името, ама неможат.

2.грците,татарите и србите шират пропаганди и ни ја крадат историјата,ама не им успева.

3.Имаме многу расколници и предавници во Македонија,ама и со нив пак успеваме да излеземе на крај.

4.Имаме огромна сиромаштија,но и со неа ке се справиме.

Заклучок:

Значи Македонија била,е и ќе биде Македонска.

Мислам дека темава е исцрпена и барам од Администраторите да ја заклучат.

Мајко Македонијо,ВМРО ти го создаде,смело да се бори,Име да ти чува Име Македонско!!!

Клошар татарски имаш конкретно прашање.

Дали си ти словен или бугар а?

Толку се затупени што тешко дека ќе те сватат...Тие се програмирани само да фалсификуваат и да сеат копии и лаги по форумов..За друго не ни ги бива:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom