Вмро го осуди поставувањето на бистата

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Го забележавме во друштво на велешанецот Драги Карев на отворањето на бистата на контроверзната личност од бугарската историја, Тодор Александров.

Тодор Александров е дел од македонската, а не од каракачанската историја. Дали ќе го цениме по едно или друго мерило, споредно е. И денес има колку сакаш забегани по туѓи идеологии. Што правиме ако по 100 години некој дојде од столицата на Косово за да му открие во Струга споменик на големиот борец за обединување на Албанија, Владо Бучковски? Ќе се браниме ли исто како денес од Каракачанови?

Ц ц ц... Абе незнам зошто не се обидат ова со бистите да го направат во Битола, па да им покажеме како треба... Гледам велешани многу им се плашат на татарите. Абе за куче само ќотек, каде беа и тие и Албанците во времето на комунизмот да кажат кој дел е од западните покраини или дали косово ке се осамостои. Само еден збор има да туцаш камен на Голи Оток!

Бугарите си ги поздрвуват бугарските ДС-изедници

Говното не е никаков `маргиналец` ами еден од високите ешалони на државна сигурност од времето на Тодорчо Живков...
Сите лидери на политички партии во денешна Бугарија, се бивши членови на бугарската ДС:::
Каракачанов, Сидеров, Дуган, Станишев, па и самиот `цар`Сиеончо-будалончо...
Тие се шефовите на бившата ДС
Така да, сега воопшто не е важно кој ќе дојде на власт..сите се КГБ, и му одговараат на Центарот, кој, се разбира, е во Москва...
:pos2:

Бугарите си ги поздрвуват бугарските ДС-изедници:
http://www.zazz.bg/play:938095df

Бреј, бреј, бреј... Па много си учен за 20 годишен !?
Па речи кои туцаа камени на Голи Оток. Зошто ???

а каква врска голи оток има со вас татарите?

Има врска со нас македонците... ја знаеш врската?

Ако си ти Македонец, јас сум плазма телевизор, од оние широките.
Голи Оток врска нема со нас МАКЕДОНЦИТЕ, ама очигледно ти незнаеш, па батко ќе ти објасни:
На Голи Оток се испраќани оние политички затвореници-информбировци, т.е. оние кои застанале на страната на Сталин, 1948 година.
Оние кои биле за македонска држава, или такви продадени души кои гледале накај скотот Михајлов на пр. биле затварани во Идризово.
Многу малку Македонци завршиле на Голи Оток.
Ама од каде ти тоа да го знаеш? Така ве учеле таму во Бугарија.

И покрај лошото мислење за татароглу-комшиите
Сепак, морам да протестирам, дека, кога еден деклариран бугар од Велес, во својот двор извадил бугарско знаме, тоа е кривично дело...(Бугарија отворено изјавува дека нема територијални претензии кон Македонија...)
Истовремено, љочка-шкипоните веат знамиња на НЕПРИЈАТЕЛСКА држава, која отворено ИМА територијални претензии кон Македонија, потврдени од нивните највисоки инстанци на власта и опозицијата, и тоа не во приватен двор, ами на АМИНУВАНИ масовни хистерии кога се прогласуваат таканаречени независни `држави` од типот на косово...на градски плоштади, со одвратниот црн орел...
И тоа НЕ Е кривично дело!
Ако србите можат отворено да имаат не една ами ДВЕ политички партии, со слободно истакнување на знамето на друга држава..и тоа не е кривично дело..
З О Ш Т О???
По која логика?
До кога ќе ги третирами љонга-шкипоните поинаку од другите малцинства?
Тоест, до кога ќе ги ставаме бугарите и ромите пониско од љонга-шќипитуарите и србите?
Има ли некој одговор на ова прашање?

Еве ви ги членовите на ВМРО поранешни и сегашни и какви сакате како јавно се декларират и пропагираат туѓа политика.

11m81ti.jpg

Јас одувек сум викал дека ВМРО се бугараши и дека се против македонија ама никој не ми веруваше но еве ви доказ дека сите до еен се такви. Затоа јас им посакувам да си одат од власт и не само тоа туку и од мојата света земја Македонија.

Овој колку што прочитав е од ВМРО-НП..
Партијата на Љубчо

71799997.jpg

ima nekoj pojasnuvanje za ovie simboli gi vidov vo Veles...dali se del na nekoja neonaci mladina ili slicno...prokopajte ke koristi

Партијата на Љубчо

Абе повеќе тежина имаат постовите кога се атакува на актуелната власт јбг, луѓе сме... можеме да разбереме, малце изврти, малце сокриј излажи и се само поради пусти партиски симпатии.
А не сфаќаат дека кај нас нема лоши и добри политичари, барем кај нас.. само првите се застапени.

Вистински политичар е оној што барем еднаш ќе ги стави националните-државни интереси пред сопствените партиски.

Партијата на Љубчо

Да, да..Моментално е претседател на вмро нп..А во шпиц пишува дека се издадени плакати по Трендафилов, дури и пред штабот имало ставена плаката..А зошто?

Партијата на Љубчо

Абе тоа ти е исто затоа што сит еизлегоа од истата партија ВМРО која ја формираше најголемиот бугараш Љубчо.

П.С. сетете се како Антонио Милошевски на почетоикот на својот мандат се поклонуваше на бугарски гробови во софија.

Да, да..Моментално е претседател на вмро нп..А во шпиц пишува дека се издадени плакати по Трендафилов, дури и пред штабот имало ставена плаката..А зошто?
Какви плакати??
Јас колку што знам ВМРО-НП е балгарофилска партија...

Абе тоа ти е исто затоа што сит еизлегоа од истата партија ВМРО која ја формираше најголемиот бугараш Љубчо.

П.С. сетете се како Антонио Милошевски на почетоикот на својот мандат се поклонуваше на бугарски гробови во софија.

Па ако излегле од истата партија тоа значи дека биле избркани од таа партија и дека составот е сменет..
Како и да е ќе видиме до крајот на мандатот што ќе се случи......
Али не верувам дека овој состав сега на ВМРО е бугарофилски....
А тоа што се поклонувал на бугарски гробови, не сум видел ама што има врска јас не разбирам????
И ти да отидеш во посета на Франција на гробот на Бонапарта, ќе се поклониш на гробот на Наполеон Бонапарта нели???
Али ќе видиме..............можеби имаш право можеби немаш али сепак..и да е бугарофил, тоа не значи дека цел состав на ВМРО е бугарофилски......

Вистински политичар е оној што барем еднаш ќе ги стави националните-државни интереси пред сопствените партиски.

Со ова се согласувам.....:smir:

Какви плакати??
Јас колку што знам ВМРО-НП е балгарофилска партија...

Па на страната на шпиц пишуваше тоа..Во вчерашниот број...
“Шпиц“ го улови Горги Трендафилов

Екипата на „Шпиц“, викендов, го забележа исчезнатиот претседател на ВМРО-НП, Ѓорѓи Трендафилов. Го забележавме во друштво на велешанецот Драги Карев на отворањето на бистата на контроверзната личност од бугарската историја, Тодор Александров.
Од 28 декември минатата година, Трендафилов се бара со плакати залепени на повеќе места низ Скопје, а еден од плакатите и на влезната врата од партиската зграда на неговата партија.

2008 godina i uste ne si go imame pronajdeno identitetot i seuste ni se slu4uvaat sranja so postavuvanje na bisti na luge koi go poreknuvaat postoenjeto na makedonskata nacija, kultura i identitet. Ne znam kako uste vodite diskusija za toa koga treba da se osudi so eden zbor i ako treba li4no nie da ja rusime. Seuste li ima takvi koi se zalagaat za probugarski i prosrpski i progr4ki idei c c cc

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom