Влијанието на музиката

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Ми го менува расположението .. Али само кафанското и баладите ..
Кога ќе го слушам Шабан ми се пие ми се крши ..........
Али веќе кога сум кај баладите .. си се ставам у тежок филм .. Се чудам како не сум плачел до сеа .. Се држам :):):)

vliae ne kako porano ama vliae. Porano koga bev vo osnovno posto slusav mnogu klasicna muzika - bev i nekako zatvoren vo sebe. Ne tolku odamna pocnav rock da slusam i toa nekako me otvori. No Jazzot otsekogas znael da me opusti. Od turbofolk begam ko nenormalen (alergicen sum na toa).

pa moze da se kaze deka vlijae, koga sum na mesto kaj so ima rock i muzika koja ja slusam sum povesel, a koga sum na mesto kaj so ima muzika so ne mozam da ja podnesam od tipot na turbofolk gleam so pobrgu da projde vremeto i da si odam. Ah zlaten ROCK :D:D:D

секако дека музиката го менува расположението на секое човечко суштество, можеби не до максимум но сигурно е дека има некаков ефект, делува на различни начини зависно од музиката и од самата личност.

Врз мене најголем ефект има музиката на Queen, кога го слушам гласот на Freddie Mercury не сум веќе присутна во овој реален, суров свет, едноставно се чувстувам исполнето!

muzikata ima magicna mok, odma ni vleguva pod koza. jas slusam extremna muzika ko thrash metal i taka si gi polnam bateriite so volja za zovot!

Коа сме веќе кај музиката ... некој ќе каже музиката влијае само врз расположението ... е сега ја можам слободно тука да кажам дека ТОА НЕМА ВРСКА !!! Има песни кои додека ги слушаш ... тоа се прави ремек дела ... текстот споен со ритамот ... ти донесува некој чуден филинг ... на пример има некои песни кои можат да ти сменат мислење за нешто ... ко пример Disturbed-Land of confusion .
Гледајте на YouTube со спот ... овој спот ... т.е песната е посветена за револуција на пониската класа против владата ... нема врска ова што го кажувам ... јас не сум ни богат ни сиромав ... но додека ја слушав песнава ме натера да размислам дека низ светов има такви места каде што нема средна класа ... или владееш или копаш на нива !
Одтогаш живеам под мотото ... Биди среќен со тоа што го имаш ...
:salut:

Музиката неверојатно влијае на мене. Може да се расположам, да викам, да пејам, да се смеам - ако ми е погодена, а во спротивно, доколку не ми се допаѓа музиката, се случувало и глава да ме заболи, да бидам нерасположена и слично.

Знае музиката и да ме фрли во депресија, особено ако текстот е пишуван како за мене или е едноставно многу тажен.

Значи влијае и тоа многу.

ммузиката многу ми делува на расположението колку и да сум нервозна музиката е таа што најбрзо може да ме смири ,ја сакам музиката .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom