Muzikata e mnogu ubava rabota..Jas dodeka slusam muzika se relaksiram i otfrlam se drugo od mene..Mi go menuva raspolozenieto..Ako sum mnogu nervozna slusam muzika,,ME opusta..
Muzikata mi vliae samo na raspolozenie,dobra muzika moze da me raspolozi,da me opusti,a mnogu me nervira koga sum na nekoe mesto kade ima grda muzika i sum prinudena da slusam.
Музиката немојт да влијајт на карактер, зато шо секоја личност, поаѓајќи од својот карактер ја одбират омилената музика која и одговарат. Ако сакам да сум депресивна, ќе слушам таква музика, ако сакам да се расположам-исто. Па така не ми влијајт ни ногу на расположение.
Секогаш, затоа и цело време слушам музика само што си го одбирам жанрот во зависност од тоа како сакам да ми влијае, дали да ме расположи, успие или пак потсети на "старите добри времиња" (носталгија шо че праиш)....
Mene mnogu mi viljae muzikata na raspolozenieto, zatoa i ja slusam. Za da zabegam, da se razveselam, naapam, a cesto i onaka da mi se krene adrenalinot
Ma muzikata vlijae i na raspolozenie i na izgraduvanje na karakterot.... Zavisi od 4ovekot ustvari... Koj kako ja sfakja muzikata, i kolku i dozvoluva da navleze vo negoviot zivot.... Jas na pr. i koga sum super srekjna, edna pesna moze sosema da mi go rasipe raspolozenieto i obratno, koga sum depresivna(yes da toa e mnogu retko) moze da mi go popravi....
Се лажете ако мислите дека музиката нема никакво влијание.
Музиката не е само ноти.А погово ми се смешни металчиња кога ќе земат да филозофираат...(офтопик)
Како и да е... музиката освен преку својот звучен си врши влијание и преку визуелниот дел( преку медиуми )текстуален и филозофски(заедно).
Интересно е но размислувањето и имиџот на денешната младина е базирано( и пласирано)најчесто преку музичките и спортски идоли.
Музиката е огромно поле за секаква манипулација.
Широка и интересна тема...
Muzikata mi vlijae najmnogu na raspolozenie, moze da me otera vo depresija, moze da me nasmee, da me napravi agresivna. No sepak kaj mene sekogash imale (i ke imaat) najgolema uloga tekstovite na pesnite. Zatoa mi e mnogu poteshko da slusham samo instrumentalna muzika.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.