- Член од
- 20 септември 2011
- Мислења
- 8.146
- Поени од реакции
- 8.544
Народот е секаде истСе покажа уште еднаш „паметот“ на овој беден народ и недемократското лице на властодршците, со овој народ овие ќе тераат барем уште 50 години.
Во Грција штрајкуваат малку поинаку, таму се поискусни
Денес неколку часа не работи метрото, Утре неколку часа не работат болниците, задутре неколку часа не работат школите, Прекутре неколку часа нема струја и се така и така го организираат генералниот штрајк
Мислам дека на нашиве синдикални лидери им недостасува искуство
Властодршциве применија сурови средства да го попречат штрајкот, а и синдикалниве лидери требаа да одберат соодветни методи
донекаде е и во право во 90 тите службеничка што ја знаев во кабинет на претседателот на рм земаше 10 000 но времињата се сменија парите не вредат јас работам приватно и моите цел живот ама па највеќе од администрација ми се купци па не се бунам секој има право да бара а колку ќе добие тоа е друго[DOUBLEPOST=1412235886][/DOUBLEPOST]Иначе цел запад се случува истото кога една Германија стигна 70 % од бдп да прави од услуги и 25 % од индустрија тоа е крах на западот и таму во државно бегаат а во Азија спротивно иначе за тие на факултет лешинарите би ги избркал пола мене ми се деси пиминав прекрасно на испит за 9 ка ми беше и влегувам среќен во кабинет ми викам проф за отценка и се изнервира зошто прво не сум го прашал дали сум положил одма отцена сум му барал каков апсурд секој си знае од прилика што ќе добие плус минус рдна отценка и ве вреѓаше и ми стави 6 на сета мака а од моите даноци од фирма зима плата за лекови да ги даде да даде господ