Владо Јаневски

• Креатор на темата Креатор на темата Slash-
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би сакале да го видите Владо Ј. Со концерт во Ск наскоро ?

• САКАМ !

Гласови: 103 84,4%
  • неќу !!

Гласови: 19 15,6%

• Вкупно гласачи
    122
Чаирскиот фраер е вистинска легенда. Дефинитивно најдобар текстописец во Македонија.
Од секогаш сум го обожавал ко пејач.

Па не знам зашто али како појава ми е многу одвратен а и некако ми е педерастичен со неговите движења на сцена,единствено што почитувам кај него се текстовите.
А она што ми е ужасно смешно да не речам трагично неговата титула амбасадор на културата во Хрватска и што тоа тој таму па и во ех ју тој афирмира не ми е јасно кога доживеа вистински дебакал на тие простори,мислам дека за некоја посериозна кариера надвор е премногу доцна и на 50 години не може да очекува нова публика а и во таа конкуренција се губи.

Ма таа титула и тоа чудо траеше баш три дена и кај нас и во Хрватска, не твори Владо за таму, во тоа сме уверени, нема никаквои успеси, нити па он се обидува на овие години да прави надвор кариери
Тука ни е потребен и е најдобар со таквите песни, кои остануваат евергрини

Дали некој знае која е првата песна од Владо Јаневски воопшто,знаејќи дека ја почнал кариерата како член во групата Тост Сендвич 1979.. Значи ПРВА воопшто испеана не прва солистичка.. Фала унапреД :smir:

провери во Македонската енциклопедија ...

упс ... го нема таму Владо Јаневски :toe:

Не ми е некој омилен,ама има по некоја добра песна,и текстовите на некои песни му се убави..толку за него...:wink:

Сабота Диско клуб к7 кавадарци, Владо Јаневски..
кој сака незаборавен викенд нека иде!! :smir:

според мене, Владо е најдобриот продукт на македонската забавна музика, сите други можат лајна да јадат

Чаирскиот фраер е вистинска легенда. Дефинитивно најдобар текстописец во Македонија.
Од секогаш сум го обожавал ко пејач.

you're sooo right :wink:

Како што имав можност деновиве да слушнам, Владо во четврток ќе има нешто како концерт во В2. Иако тешко може да се нарече концерт, со оглед на капацитетот на дискотеката, но се надевам дека ќе биде добра ноќ :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom