Визии - Дали ви се случило?

• Креатор на темата Креатор на темата Kika-17
  • Време на започнување Време на започнување

Kika-17

Trouble maker
Член од
21 декември 2008
Мислења
240
Поени од реакции
5
Сакам да знам дали некогаш ви се претставувале визии дека нешто ќе се случи? Јас еднаш имав такво искуство...Ќе ве поштедам од приказната...:wink:

Ќе ве поштедам од приказната
Дончја стил мај финтици кога ме мрзи да пишувам.
Ова не е начин да се почне тема.

Јас кога ќе легнам да спијам и сум во полусвесна состојба ми се привидуваат луѓе без раце и без нозе. Дали тоа е визија или само трипам на суво?

Daftie ја прифаќам твојата критика но тоа ''ќе ве поштедам од приказната'' е напишано случајно не знам со кои други зборови да напишам а не дека сакам да ти го превземам стилот на пишување...А за визијата мислам дека си згрешила.Визија е случка која откога се појавила во твоите мисли се случила подоцна.Тоа е визија.А тоа за луѓето без раце и нозе е дел од твојата фантазија,верувај...:smir:

Ке раскажам...Еднаш додека бев сама дома ми надојде слика како дедо ми го закопуваат на едно место на гробишта...и после некоја година навистина дедо и кога умре го закопаа на истото место кое го видов на визијата...па што знам. :):helou:

И јас немам визии но оваа е единствена што ми се прикажала :)

Ке раскажам...Еднаш додека бев сама дома ми надојде слика како дедо ми го закопуваат на едно место на гробишта...и после некоја година навистина дедо и кога умре го закопаа на истото место кое го видов на визијата...па што знам. :):helou:

А како изгледа визија воопшто?

I was walking down the road when наеднаш се најдов на погребот на дедо ми? Додека имаш визии однадвор се тресеш и другите ти маваат шамари како на филмовите? Стварно не ми е јасно...

Па ни јас незнам да ти објаснам точно што значи визија но по мое искуство отприлика ке ти кажам...како што го гледав филмот на ТВ наеднаш ми надојде слика дека е на дедо ми погребот и го закопувае на тоа место каде што е сега...Во тој момент не ми се гледаше телевизорот ниту пак домот едноставно како да бев дел од визијата...тоа е во кратки црти не можам да го доловам вистинското објаснување :smir:

Еднаш имав визија дека ќе се разбудам, и се разбудив.

Не, сериозно, често ми се случува, ама штознам...случајност?

Ханзо а дали кога спиеше сонуваше сон??Одговори...!!

Никогаш визија али често имам осеќај дека ке биде нешто и секогаш тоа излага така.

Па да ми се имат случувано и тоа не еднаш туку често.. Всушност кога се случи нешто кое веќе ми е познато почнам да се сетувам дека тоа веќе сум го дожиеал и знам што ќе се случи во наредата минута-две затоа што како веќе тоа да сум го проживеал.. :smir:

Не верувам во визии и немам доживеано ниту една.
Но,според објаснувањава погоре ми личи како да имате дежаву,а не визија.

Иванчо мислам повеќе пати кажал дека имал дежа-ву барем според пишуваното и секогаш во друга тема го пишува.

А иначе јас само предчуствувам. На пример колку пати предчуствувам дека ке ми звони телефонот или дека ке се појави некој мој познат човек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom