Musab
konekting pipl
- Член од
- 26 јуни 2007
- Мислења
- 244
- Поени од реакции
- 20
Бидејќи читам тука по форумов провокативни теми и коментари упатени за Исламот од страна на членови Христијани , за разлика од нив без никакви провокации , предрасуди , навреди лили било што слично , јас на најкултурен начин би ги запрашал истите тие членови кои го напаѓаат Исламот и имаат лошо мислење за Ислам , би ги запрашал дали прво тие се запрашале што е и како настанало Христијанството , и колку тие самите си ја познаваат својата религија ?
Дали Исус и неговите апостоли ја следеле религијата наречена Христијанство? Кои биле првите „Христијани“? Кој го основал Христијанството и го прилагодил учењето на Христијанството кон Исусовото учење?
Пред да се осврнам пошироко на оваа тема би сакал прво ваши мислења и коментари .
Повелете ЧЕКАМ !!!
Темата можеби е во ред ,но не во ред да речеш дека христијаните упатуваат провокативни теми.Јас исто сум муслиман и долго време сум член на овој форум ,можеби имало провокативни теми не велм не но генерално добро е ситуацијата овде ,барем нема навреди а модер. реагираат во таква ситуација ,значи све е ок. Можеби си згрешил адресата ,да велеше дека атеистите провоцираат би се слагал .