Поголема збирка на глупости во толку мал пост не сум прочитал:
И на Ное сите му се смееле... и на вас сите ви се смееме што мислите дека старец
100 години градел брод во кој ги спасил сите видови животни. Тоа е најсмешната приказна во историјата на приказните. Единствено нормално објаснување за приказната на Ное е тоа дека се работи за обична народна приказна. Треба да си луд за да веруваш дека милиони видови животни доброволно се собрале на еден брод, дека се напикале во истиот, дека од сите имало по еден пар ама месојадните не се јаделе едни со други за да преживеат, дека Ное со фамилијата постигнал да им ги чисти гомната, дека бродот завршил на Арарат од каде кенгурите заминале за австралија а поларните мечки.... аааааааааааааааааа!!! Ми се смачи од ова бе чукнете ја главата малку
Јас тврдам дека книгата е полна со глупости затоа што сум ја прочитал а не на невидено, а и вас нема да ви штети ако читате малку книги и ги анализирате рационално наместо да отфрлате се на невидено.Има некои паметни луѓе кои напишале нешто, за разлика од збиркава со народни мудрости.
До сега се што е во Светото писмо е докажано??? Не знам дали да се смеам или да плачам. Што е докажано? Дека сонцето се врти околу земјата? Дека имало светлина пред сонцето? Дека жената е направена од ребро? Дека луѓе се претвараат во сол? Дека светот е стар 7000 години? Дека првите 2 луѓе имале 2 сина кои се ожениле???
Што е докажано од таа збирка на лудости и кажи ми каде да ги прочитам доказите за да верувам како тебе.
Секој ден станува се поневеројатно ова...
--- надополнето: Nov 20, 2011 12:27 PM ---
Ова е неверојатно? Знаеш ли да одговориш или сам на себе си пишуваш. Ајде попросто:
Што знаааачи тоаааа штооооо Клеопаааатрааа зборууууваааллааа Маааакеееедооонссскии?
Еве јас зборувам 3-4 јазици, кои подобро кои полошо. Како е тоа поврзано со тврдењето дека некогаш луѓето зборувале ист јазик?
Спомна дека имало некакви филмови по библиски случки. Јас не знаев за тоа. Те молам кажи ми кои се тие филмови, зошто ги спомна, и што докажуваш со нив?
Читни и ќе ти се разјасни

Ни загради не помагаат...