Висока школа за новинарство и односи со јавноста

• Креатор на темата Креатор на темата pere189
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 септември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво дечки. Имам желба да се запишам на овој факултет т.е. школа. Има ли некој тука што студира на оваа школа,да ми кажете нешто повеќе од вашите искуства. А до тие што не студираат на оваа школа,што мислите,вреди ли да се запишам?

decki i jas sakam na на овој факалтет да се записам па дајте некои подетални информации...а и што мислите дали овој факултет е перспективен т.е дали ке може полесно да се најде работа бидејки некои велат дека сум намало шанси да се вработам негде..

Јас студирам на Високата школа и работам од десеттиот ден кога стапнав во неа. Наставата е навистина прагматична, атмосферата внатре пријатна, кадарот е составен од долгогодишни новинари и медиумски познавачи. Литературата е специјализирана, во поголемиот дел исклучително квалитетна.
Технички Школата е опремена до максимум, со телевизиско студио, радио студио, компјутери, проектори, диктафони, камери, фотоапарати... Има библиотека по моја проценка со околу 200 книги (можеби и повеќе) од полето на новинарството и медиумите. Школата соработува со медиуми за овозможување пракса за секој студент, така што од самиот почеток сите се некаде ангажирани.

Јас сум оваа година матурант, и размилслувам да се запишам на оваа вискока школа. Кажете какви се професорите? Дали можам
веднаш по завшувањето да се најде работа? Дали е подобро од новинарство на правен?:)

И јас сакам да знам дали е добра оваа школа или новинарство на правен ? ве молам детали од искуство!!!!

Високата школа за новинарство и за односи со јавност се наши конкуренти. Од оваа година стануваат и директни конкуренти со нивната програма за ПР која е во соработка со UNESCO и полека влегуваат и во полето на менаџмент.

Од друга страна, пак, срамота ќе биде голема ако тука пишуваме лаги.

Затоа, на сите од вас кои имате порив и желба да студирате практични студии каде акцентот е ставен на стекнување вештини за професионална работа во новинарството или односите со јавноста, БАС топло ви препорачува да одвоите еден час од своето време и да отидете на муабет кај Жанета или кај Дејан и да се распрашате за сите детали и услови.

Програмите се прагматични и практични. Предавачите се професионалци од своето поле, а цените се повеќе од фер. Пракса имате повеќе од доволно, а можности за вмрежување со фелата далеку повеќе од оние на правен.

ОК значи заинтересиран сум за оваа насока и би сакал да се запишам. Дали некој ќе може да ми даде насоки ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom