Вишок на килограми во зимскиот период

• Креатор на темата Креатор на темата _ZlObNiCa
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ставив 4 кила зимскиов период, ама се ставив на диета во ВИТА ДИЕТ и за 4 недели симнав 7. И тоа без гладување. Додуша исхраната ми е претежно овошје и зеленчук и понекогаш риба, ама таман ми се погоди со Велигденските пости. До сега никогаш во живот не сим постел, дури ни еден единствен ден, амасега испадна дека постам силом прилика. Па дадов 3 000 денари, не ќе се заебавам :) Шала на страна, стварно е супер диетава, полн сум со енергија, дури и риба пројадов, што е многу здраво (порано јадев риба или морски плодови еднаш годишно). Сега чекам малку да се опраи времиштево па да почнам да возам ролерки. И тоа да почнам во буквална смисла на зборот. До сега не сум возел, сега ќе учам :)

Пронајден хормон кој го намалува апетитот и ја зголемува активноста

Оваа нова студија објавена вчера во International Journal of Obesity е труд на тим од Imperial College London кои со инекции од oxyntomodulin дадени на 15 луѓе – волонтери со зголемена тежина но без други здравствени проблеми во болницата Hammersmith Hospital, при што е вршен мониторинг на нивото на внесување на храна и нивото на активностите на пациентот.

Пронајдено е дека по примената инекција и првиот оброк, волонтерите внесуваат во просек 128 kcal или 17.4 проценти помалку храна, додека потрошувачката на калории благодарение на нивната зголемена активност се покачила за 143 kcal или 26.2 проценти.

606 напиша:
Пронајдено е дека по примената инекција и првиот оброк, волонтерите внесуваат во просек 128 kcal или 17.4 проценти помалку храна, додека потрошувачката на калории благодарение на нивната зголемена активност се покачила за 143 kcal или 26.2 проценти.
За мене ова е почеток за рекламирање на нов производ во фармацевстката индустрија. Оxyntomodulin го редуцира апетитот без влијание на метаболизмот, цитирано во студијата со "Oxyntomodulin did not alter resting energy expenditure". Плус, "A reduction in body weight" не кажува што се губи: вода, мускули или сало.
Без забрзан метаболизам и во исто време намалување на калории во исхраната, нема и намалување на адипозното ткиво (нашки: сало). Се што треба е: правилен избор и тајминг на исхрана, режим на тренинг и екстра-забрзувач на метаболизмот како на пример http://www.f-heit.com/.

Бај д'веј, глупаците (најчесто профи-бодибилдери) на кои екстра-брзо кубење сало им е поважно од самиот живот, користат DNP (http://en.wikipedia.org/wiki/2,4-Dinitrophenol)

Gorco напиша:
За мене ова е почеток за рекламирање на нов производ во фармацевстката индустрија. Оxyntomodulin го редуцира апетитот без влијание на метаболизмот, цитирано во студијата со "Oxyntomodulin did not alter resting energy expenditure". Плус, "A reduction in body weight" не кажува што се губи: вода, мускули или сало.
Без забрзан метаболизам и во исто време намалување на калории во исхраната, нема и намалување на адипозното ткиво (нашки: сало). Се што треба е: правилен избор и тајминг на исхрана, режим на тренинг и екстра-забрзувач на метаболизмот како на пример http://www.f-heit.com/.

Бај д'веј, глупаците (најчесто профи-бодибилдери) на кои екстра-брзо кубење сало им е поважно од самиот живот, користат DNP (http://en.wikipedia.org/wiki/2,4-Dinitrophenol)

Ова е оригиналната вест: http://www.imperial.ac.uk/P7717.htm

Gorco напиша:

Знаеш, потенцијалот за комерцијално искористување на хормонот Oxyntomodulin е веројатно голем но имај во предвид дека ова е сепак метаболички продукт кој нормално го поседуваме, а со овие испитувања се утврдуваат и некопи дополнителни негови функции. Доколку имаш интерес постојат доста објавени статии бидејќи хормонот е познат скоро 30 години.

606 напиша:
Знаеш, потенцијалот за комерцијално искористување на хормонот Oxyntomodulin е веројатно голем но имај во предвид дека ова е сепак метаболички продукт кој нормално го поседуваме, а со овие испитувања се утврдуваат и некопи дополнителни негови функции. Доколку имаш интерес постојат доста објавени статии бидејќи хормонот е познат скоро 30 години.
Интересно е што истата институција има направено слична студија пред 3 години, објавена во Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, http://jcem.endojournals.org/cgi/content/full/88/10/4696 , од каде следи овој цитат: "Intravenous infusion of OXM reduced calorie intake by 19% at the buffet meal, and cumulative energy intake was decreased in the 12 h post infusion. Much smaller alterations in food consumption would lead to weight loss if sustained over the long term. However, there was no significant effect of OXM on cumulative 24-h energy intake. OXM did not affect enjoyment of the meal, which is important in view of its potential therapeutic use. "

Единствена употреба која можам да ја видам е како превентива за не-прејадување кај луѓе кои немаат ситка кога јадат :icon_lol:
Од линкот за прес-рилисот, човекот има право велејќи:
"Professor Bloom added: "This discovery could provide doctors with a whole new way to treat the current obesity epidemic. We need to get away from the focus on food and start to think about how to increase exercise. The question is how to make people enjoy taking exercise and how to encourage them to do it spontaneously.":star: :sport1:

Gorco напиша:
Од линкот за прес-рилисот, човекот има право велејќи:
"Professor Bloom added: ....We need to get away from the focus on food and start to think about how to increase exercise. The question is how to make people enjoy taking exercise and how to encourage them to do it spontaneously.":star: :sport1:

Не дека е некоја голема мудрост ама ова е многу точно. Овакви и слични препарати има и ќе има уште многу но тешко дека некоја хемикалија ќе замени :sport1:

Зависи за кого?!!!

Нешто сакаш да ни кажеш??

Или се фалиш? :):):)

Инаку, за сите вас, полни комплекси, салца, проблеми, вишоци, имам еден збор:
вежбање!!!!

Шо ако е зима, се вежба и во зима.
Ќе го цитирам комшијава Бора Чорба:
" Теоретски све то лепо звучи,
малчице је друкчије у пракси....":sport2::toe:

И јас овој период качувам некое килце, ама на пролет одма се враќам у форма, така да, не се секирам. И без да сакам да ослабам, многу возам ролери, чат-пат трчам, а и доста пешачам. Плус, како што се накачува температурата, сè помалку јадам.

Нормално е зимно време повеќе да јадеме и со тоа да се дебелееме:)

Летно време сме поактивни и времето влијае, топло е не ни се јаде многу калорична храна него внесуваме полесна исхрана.

Додека зимно време не сме толку активни, одвај чекаме да се излежаваме дома на топло, секако со грицки и јадење пред нас.
А и новогодишните и божикните празници секогаш се исполнети со најубави домашни јадења. И како човек да не одолее на сето тоа и да не се прејаде :)

мене исто ми се фака и зима и лето....:pos2:

А, тоа се подразбира... Па како да не се здебелам кога за празнициве се прави се и сешто! Од печено месо, до салати, кифли, торти и не знам ти што. Инаку се ослободувам од тие 2-3 кила што ги качувам кога ќе подзатопли времето па ќе почнам почесто да џогирам со кучето, да се шетам и слично. И намалувам малку со храната:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom