Вино

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Дома имам бело и црно вино од марката IKON , грчко е мислам. Има ли некој пробано од оваа марка вино, да знам дали вреди да се отвори..:)
Сам прашал сам го одговорил работава ама ај.:icon_lol:
Пиев црно вино од маркава и беше одлично. На мое изненадување и грциве правеле добро вино. Сепак Т Га за Југ за мене досега е најубаво вино што сум го пробала.

Сам прашал сам го одговорил работава ама ај.:icon_lol:
Пиев црно вино од маркава и беше одлично. На мое изненадување и грциве правеле добро вино. Сепак Т Га за Југ за мене досега е најубаво вино што сум го пробала.

Ау лошо искуство имам со Тга за Југ цело го испив додека одевме на пикник, а беше лето тоа тешко вино нема гајле на одење ама на враќање откажаа нозете....

Т'га за Југ е најдобро од лошите домашни вина.
Инаку има далеку подобри вина од помалите винарии.

Merlot,Special Selection од Тиквеш. Навистина вреди да се проба,со еден другар мавнавме едно шише и уопште не не фати :)

Да не знае некој што цена е Вила Марија црвено, и Александрија?

--- надополнето ---

Омилена песна за пиење ми е :pos:

Вила Марија Вранец околу 150 ден. мислам,а Александрија сугурно над 200.

Дали некој знае дали некоја македонска винарија прозиведува Хамбург (сорта црвено вино)?

Домашното е на 1во место а по ретко купуваме вино. А домашното само чисто оти дедо ми ако ме виде дека го мешам со сок ќе ми го сокрши шишето од глава :pos2:

Вино, претежно црвено од сортата на Мерлот и Кабернет.

Оние 3 литаркине од Тиквеш ги силуваме. Не се нешо убави, али се доста ефтини, и не се као оние ептен социјалки вина што се продаваат и како оцет....
Ма да веќе ги иам препиено и белото и црвеното вино, не ми праат мерак повеќе. Посебно не црвеното.

Како да отворите вино без отворач?

дали имате пробано домашно вино отстоено со мед еден месец на темно и ладно(подрум) ???

@cool како е тоа вино со мед? Мене повеќе ми личи на некој иљач, наместо вино.

Од винава сакам црвени вина, последно што пијав беше едно јужноафричко така поефтинко, ама добро право се погоди. Во Македонија порачувам Тга во рестораниве или евентуално Траминец ако пијам бело, некако ми се прескапички вината од останатите винарии што ги нудат.
--- надополнето: Aug 3, 2011 4:24 AM ---
Т'га за Југ е најдобро од лошите домашни вина.
Инаку има далеку подобри вина од помалите винарии.

Ај препорачај некое црвено од домашниве винарии да пробам.

Ај препорачај некое црвено од домашниве винарии да пробам.
Куве Камник
и
Гран Куве Попов*

Овие ти се црвени, што не се толку скапи. Првото се продава у 5 литарски (ти доаѓа отприлика 250 ден литар - ценава е од Виноскоп). Второто е околу 600ден. флаша.

Ако сакаш уште поевтино, можеш Вранец-Каберне Совињон од Попов или Мерло од Далвина

Ова е препорака за некој кој сака вина како Т'га за југ (али бољи).

* (им го нема на сајтот, али го имаат, релативно ново е)

Го пробал ли некој она вино што се продава во Тинекс 10литри за 400 денари не знам како се вика? Има и бело и црвено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom