Вие сте селектор! Одберете ги најдобрите 11

• Креатор на темата Креатор на темата The Dude
  • Време на започнување Време на започнување
---------------------------Пачоски-------------------------
Ристовски---Новески---Мојсов,(Грнчаров)---Попов
Тричковски---Тасевски---Ѓуровски,(Демири)---Лазевски
---------------------------Пандев----------------------------
-------------------Стојков,(Трајковски,Фазли)-------

Пачовски би бил прв голман, а втор Кристијан Наумовски, или овој младиов што отиде во Болоња.Стојков бидејки добро се познаваат со Пандев, а меѓу Мојсов и Грнчаров според мене е се едно исто кој да игра. Ристовски Стефан бидејки немаме подобар на таа позиција, а замена би му бил Тодоровски. Во одбрана замена би биле Грнчаров или Мојсов и Шиков или некој млад фудбалер како Станков од Рода што играше. Лево замена би бил Јани Урдинов. Тричковски би бил малку поофанзивен, Лазевски би делувал поназад, со што во зафизност од потребите би играле и со пет одбранбени или три напаѓачи. Тасевски и Ѓуровски незнам кој друг би можел да им биде замена освен Демири, можеби Муарем или некој бразилец што би го направиле Македонец. Место Пандев би можел да игра оваој од Шкендија го заборавив. Во напад би го додал и Балдовалиев. Така мислам дека доаѓа до еден бројка од дваесетина фудбалери кој би можеле да го носат дресот на Македонија

овој младиов што отиде во Болоња.Македонија

Младиот од Болоња нема да игра за нашата репрезентација. Ќе игра за друга репрезентација мислам дека е Швајцарија.

Како прво...... во неколку (милион) пати пишав дека ова шо смрди.... смрди од главата (Хари) од онаа смрдливата глава која го уништи фудбалот во Македонија овие 8-9 години од каде сега неможеш да извадиш производ кој ке биде материјал за Репрезентација!

Погледнете ја сам организацијата на Клубовите...... личат на Маалски клубови !

Значи колку повеке време минуваме со Дон Хари на чело на нашиов фудбал (кој двапати го менуваше Статутот на ФФМ за да остане председател) така и нашиов Репрезентативен а нормално и Клубски фудбал ке оди надолу.

Друго шо сакам да објснам дека точно е тоа што овие нашиве „фудбалери“ од синока немаат никаква мотивација......но кога би ги споредил со она што Кошаркарите го добија за нивниот успех тие треба да се благодарни како да ја победиле Леукемијата како болест!

Ете толкава е разликата во средствата кои ги добиваат Фудбалерите наспрема Кошаркарите!

Шо се однесува до тимот..... нормално дека секој тим ке биде различен од оној пред или после мене затоа што е тоа е сопствено мислење!

Моето мислење е......

Богатинов​

Лазевски - Новевски - Мојсов - Попов​

Демири​

Гуровски - Тасевски​

Пандев - Ристич - Тричковски​

Измени....

Димитриевски
Шиков
Лазаревски
Грнчаров
Ристовски
Муарем
Хасани
М. Ивановски

Со овој капацитет би играл вака :
голман - Пачовски
одбрана - Лазаревски , Мојсов , Митревски , Васовски , Новески , Грнчаров и Попов.
среден ред : нема
напад : Ристиќ , Наумовски и Ивановски .

Од одбраната никој нема да мрда напред , стриктно назад ќе стојат Мојсов,Митревски,Васовски , Новески и Грнчаров.
Лаззаревски и Попов како бекови ќе имаат задача да центрираат од кај центарот на игралиштето во шеснаесетник.

Напаѓачите ќе се позицинираат при центаршутевите на 10тина -15 метри од голот и со пинг-понг акции од глава на глава ќе пробуваат да дадат гол .

Среден ред отпаѓа , исто и играчи како Пандев и Тричковски кои отпаѓаат заради тоа што не се вклопуваат во тактиката.
Ѕвер си ме изнасмеа ама позитивно:D:ROFLMAO: али стварно Ока Николов не смее да се пропушта и нека се оживеат Панчев, Христов и Шаќири:D
--- надополнето: Oct 8, 2011 11:03 AM ---
Со овој капацитет би играл вака :
голман - Пачовски
одбрана - Лазаревски , Мојсов , Митревски , Васовски , Новески , Грнчаров и Попов.
среден ред : нема
напад : Ристиќ , Наумовски и Ивановски .

Од одбраната никој нема да мрда напред , стриктно назад ќе стојат Мојсов,Митревски,Васовски , Новески и Грнчаров.
Лаззаревски и Попов како бекови ќе имаат задача да центрираат од кај центарот на игралиштето во шеснаесетник.

Напаѓачите ќе се позицинираат при центаршутевите на 10тина -15 метри од голот и со пинг-понг акции од глава на глава ќе пробуваат да дадат гол .

Среден ред отпаѓа , исто и играчи како Пандев и Тричковски кои отпаѓаат заради тоа што не се вклопуваат во тактиката.
Ѕвер си ме изнасмеа ама позитивно:D:ROFLMAO: али стварно Ока Николов не смее да се пропушта и нека се оживеат Панчев, Христов и Шаќири:D

Ока Николов неможе да брани за нас пошто се откажал од МК државјанството.
Како второ има 37 години што ќе ни е сеа?

--- надополнето: Oct 8, 2011 11:03 AM ---

100 пати ќе одиграат подобро од сегашниве што ги имаме

Никој не бил земал ,сите би ги сменил со младинциве пошо стариве освен Тричко ,другиве се продадоа и сеа пазат да не се повредат,не ни трчаат се влечат само по терен,затоа освен Тричковски кој е уште млад и тек треба да се докаже ова другово све на клоци и место нив зимање цел младински состав па бар ќе имаме сигурни 3 поени со Ерменија и таквите ко нив...

алооо затварајте ја темава шо ви е!
треба да си луд да направиш ваква тема...
хаха уште се замарате за фудбалот у македонија
браво ви симињам капа

чекај бе малце шо пишам јас? o_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom