Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Кафее, кога ќе станам од спиење обавезно кафе со цигара, кај и да одам по гости кај другарчиња ваму таму обавезно кафе варат... али нешо ми штрајкуваат многу шекер сум им трошел зашо со 3 лажички шекер го пијам кафето, па им снемувало шекер викаат шекер сум шверцал, и од сеа од дома шекер си носам коа ќе идам кај некој/а на кафе. :)

Бидејќи не смеам да пијам кафе минимум една година:lud:,се префрлив на топло чоколадо и евентуално,нескафе фрапе со сладолед.мммммммм.............

Ne mozam da si zamislam da go pocnam denot bez edna solja toplo Nes.Nisto drugo ne me rasonuva.A posle moze da ispijam do 2-3 turki ili espreso,zavisi i sveza sum

gorko jako i sekako da ima nekoj da mi zirne so kazuvaat figurite i da stisnam tri zelbi

gorko bez ic seker...jako ali posle obavezno nekoj da i glea u solja

Obicno pijam ili tursko ili NESCAFFE. A najslatko mi koa go pijam so moite drugarcinja t.e. u drustvo koa sum.

Пијам турко по стопати на ден,и тоа само за да ми гледаат :icon_lol:(а не смеам,хи,хи)

Не пијам многу кафе, најмногу 3 на ден.
Ама кога го пијам, го пијам со уживање :)
Турското го пијам горко, еспресото со малку шеќер.
Признавам само illy кафе, можеби lavazza понекогаш, но тоа во случај ако немам избор.
Германските и австриските кафиња не ги поднесувам зошто имаат кисела арома. Италијанското е најдобро.

Читав интервју со газдата на illy, кој е бааги стар. Како што се сеќавам од интервјуто, во една прилика за еден ден фркнал околу 40 кафенца :icon_lol:

zdravo moze da vi se pidruzam na kafe naj slatko mi e filter kafe

pocesto na distributerive na fakultet cafe so cokolado,a inace ne sum mnogu po kafe.

Jas i kafeto mnogu se slagame.
Vo posledno vreme pijam isklucivo instant Jacobs, so edno natrence, i edna lazica mleko vo prav. Delicious....!

Пијам кафе само во друштво, лично мене не би ми текнало онака само за мене да ставам кафе или пак тоа се случува многу ретко, за да се расонам.

image0010.jpg

На здравје. :)

Јас и кафето....неееее....Јас КАФЕТО....кафе мојта прва љубов.
пијам секакво , турско, нес, еспресо , ма.... кафе да е и тоа горко.
Во последно време се луксузирам со Jacobs.
мммммм....заминах ја на кафе.

:kafe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom