Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
vidi go kolku e licno....

starbuckscoffee.jpg

ili pak ova od sabajle ......

muffinpairlg.jpg

bla bla bla :)

pijam kamiongjisko nes kafe ... chasa vodoa i tri lazichki kafe i jas si go mutam :) e toa da vidish kako rasonuvaaaa i posle kako drzi svez ;)

mak srednaskolska sema e toa :lol:

Море сега едно такво како би ме опраило од ова мамурлукот ... поштувам нес, ама со многу шеќер 8)

благоооооооооооооо.. ако немат 7-8 лајчиња шеќер не го пијам :lol:

јас мислев дека само јас пијам кафе со 6 лажици шекер ама еве имали некој што пиел уште поблаго, инаку пијам Филтер кафе кога сум дома, Турско коа сум ја другари, и Нес во кафичи. Инаку би сакал да пробам некој од следниве кафиња(коктели) Coffee Kingstone, Irish Coffee и Baileys Irish Cofgee јас мислам дека овие типови на кафиња се стварно закон а наскоро ке се потрудам да ги пробам :).

Тоа пола ќе те рассони од кофеинот, а пола од што е горко.
:)

VeGaS напиша:
pijam kamiongjisko nes kafe ... chasa vodoa i tri lazichki kafe i jas si go mutam :) e toa da vidish kako rasonuvaaaa i posle kako drzi svez ;)
mak srednaskolska sema e toa :lol:

За Нес

Инаку не знам колку сте свесни, ама Нес што го викаме ние постои во суштина само на Балканот.

Re: За Нес

PetarK напиша:
Инаку не знам колку сте свесни, ама Нес што го викаме ние постои во суштина само на Балканот.

Ne e tocno. Vo drugite zemji se vika Caffee frape.

Точно така во кафичите ако сте приметиле има фрапе чоколадо, јагода, банан и тн. во суштина тоа нескафе е уствари фирмата Нестле затоа и се вика Нес кафе.

Знам дека се вика фрапе. Во кои тоа земји според тебе можам да седнам во било кое кафе, да кажам дајте ми фрапе и да сум сигурен дека ќе го имаат на мени исто како што имаат капучино?

fsreplay напиша:
PetarK напиша:

PetarK напиша:
Знам дека се вика фрапе. Во кои тоа земји според тебе можам да седнам во било кое кафе, да кажам дајте ми фрапе и да сум сигурен дека ќе го имаат на мени исто како што имаат капучино?

fsreplay напиша:
PetarK напиша:

Sum patuval dosta i dosega edinstveno na Malta ne znaea sto e toa cafe frape na drugi mesta sekade imalo i sekade bilo bez mleko. I koga go nemalo vo meni samo kazes deka sakas takvo i ti donasaat. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom