videoigra.wordpress.com

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Прегледај го приврзокот 42347

Вака треба да изгледа блогот уствари или сите мои броусери се шекнати?
Интернет провајдерот е шеканат најверојатно. Или во краен случај серверите на wordpress. Ама најверојатно е првото. Пример ко бев на Т-хоум неретко и мене така ми се отвораше па притискав F5 по неколку пати.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Прегледај го приврзокот 42347

Вака треба да изгледа блогот уствари или сите мои броусери се шекнати?
Ова значи дека не ти е стабилна конекцијата со провајдерот, и додека ти стига Response од серверите, се губат одредени пакети, со што настанува и овој проблем. Ако сакаш пробај пингувај ја страната ќе видиш дека имаш губиток, или пак голем пинг

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Тоа ќе да е било. Денеска е ок.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Добра е страната, односно блогот. А плус е македонска а не како многу македонци, прават страни, но на англиски. ПС. Ќе смеам ли јас да отворам тема за мојата страна во мистерии?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
После месец и пол: Избори во игрите.

Тамам пред парламентарниве избори. Малку подолг текст ама тоа е, надополнувам за неактивноста.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Добра е страната, односно блогот. А плус е македонска а не како многу македонци, прават страни, но на англиски. ПС. Ќе смеам ли јас да отворам тема за мојата страна во мистерии?
Несум некој админ или мод,ама чим бибилот отворил зашто да не отвориш и ти? :)
--- надополнето: Jun 28, 2011 7:11 PM ---
BTW бибил супер ти е блогот.Продолжи така.

Член од
20 февруари 2011
Мислења
146
Поени од реакции
60
Билбил извини што ке ти спамирам, ама еве да ја демонстрирам мојава страна за игри, Флеш игри до душа, моментално ја работам, така да не е целата готова, само сакам некој предлог дали се движам во правилна насока, што е добро што не е и слично.
www.frongames.com

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Епа вака значи.
Прво треба да имаш систем на подредување. Да можат игрите да се подредат по азбучен ред, по датум на излегување, по популарност и најважно по случаен избор. Тоа последното немора сите да ги излиста ама барем 20тина и да можи и по категорија и од сите категории собрано.
И тоа случајното ќе ти биди ко главен приказ а за останатите листања ќе треба да се кликни додатно.

Друго, добро е да имаш систем игра/и на денот/неделата, и по категории и општо од сите заедно.

Трето некои од тие игри да добиваат повисок статус на избрани игри (featured games). Таму ќе одат подобри и покреативни игри, игри на некој попознат дизајнер, па некој ќе си платат за таму, некои други со гласање од играчите. Ама ова за последно остави го оти треба добро да се осмисли. Инаку и во оваа листа ќе ги имаш тие 4те можни начини на подредување.

Член од
20 февруари 2011
Мислења
146
Поени од реакции
60
Епа вака значи.
Прво треба да имаш систем на подредување. Да можат игрите да се подредат по азбучен ред, по датум на излегување, по популарност и најважно по случаен избор. Тоа последното немора сите да ги излиста ама барем 20тина и да можи и по категорија и од сите категории собрано.
И тоа случајното ќе ти биди ко главен приказ а за останатите листања ќе треба да се кликни додатно.

Друго, добро е да имаш систем игра/и на денот/неделата, и по категории и општо од сите заедно.

Трето некои од тие игри да добиваат повисок статус на избрани игри (featured games). Таму ќе одат подобри и покреативни игри, игри на некој попознат дизајнер, па некој ќе си платат за таму, некои други со гласање од играчите. Ама ова за последно остави го оти треба добро да се осмисли. Инаку и во оваа листа ќе ги имаш тие 4те можни начини на подредување.
Фала ти многу за добрите совети, свесен сум дека такви работи ке морам да ставам, арно ама не сум сигурен како да го направам тоа, и како да го направам тој систем за подредување.
Ако не ти е тешко и ако знаеш да ми кажеш што точно да барам по Гугл да најдам да го вметнам. Инаку страната ја правам на Блогер, кој што е малку незгоден за такви работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom