Вицеви без наслов 2 дел

Блажо на Милионерот, одговара за 1.000.000 денари... Прашањето гласи:
- Кој е главен град на Италија?
а) Рим
б) Милано
в) Венеција
г) Верона
Блажо се мисли, и вика:
- Јас че го искористам џокерот, повикај пријател, и че го повикам мојот другар Нацо...
Му се јавуваат на Нацо, и Блажо му вика:
- Дека си бре Нацо, другару стар, шо има ново? како жен'та и децата?
И так поминуат 30 секунди, свирнува сирената и водителот го прашува:
- Блажо, оти не го праша за одговорот бре?
- Море го знам одговорот, туку ај да се чуам со него, у Австралија е он...

:D

Газдата на еден кафич бил толку сигурен дека неговиот шанкер е најсилниот човек во градот, што понудил 1000 евра на секој кој ќе успее да исцеди барем една капка сок од лимон кој најпрво шанкерот со раце ќе го исцеди.
Со месеци пробувале какви се не билдери, мајстори, фраери, ама никој не успеал. Еден ден доаѓа некое ситно човече во кафичов и бара да си ја проба среќата. Целиов кафич рикнал да се смее, арно ама решиле да му дадат да се обиде. Го исцедил лимонот шанкерот и згужваната кора му ја дал на малиот. Човеков го зема лимонот го стиснува и од него цеди цели 6 капки. Сите зачудени го прашуваат:
- Добро бе човек, што работиш ти, ковач си, ѕидар???
- Не бе, работам во даночно.

Прв степен на пијанство:
- Излегувате од кафеана а некој ви стапнува на раката.
Втор степен на пијанство:
- Влегуваш дома со женска, жена ти ја отвара вратата и ти и намигнуваш и викаш "прави се дека си ми сестра"!
Трет степен на пијанство:
Доаѓаш дома со пријателот и му објаснуваш - Ова ми е станот, ова ми е спалната соба, ова во креветот е жена ми, а овој до нејзе сум јас!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Добар ден! Добивте ли конечно презервативи?
- Да, да... стигнаа.
- Добро. Напикајте си ги отпозади и дајте еден тест за бременост...

Се вратил малиот Рамче од училиште со единица и татко му веднаш почнал да го тепа.
– Зошто ме тепаш, бе тате! И Александар има единици и Арбен исто така, но нивните татковци не ги тепаат!
– Ти не ги гледај нив, сине! Арбен кога ќе порасне ќе замине за Швајцарија, Александар за Америка или Западна Европа. И кога ќе останеме само ние ромите во Македонија, кој ќе не управува, кој?! Затоа треба да учиш! :D

Трпе запира такси и го прашува:
– Извинете, колку ќе ме чини да ме однесете до центарот?
– 100 денари.
– А ако се качи и жена ми?
– 100 денари.
– Виде ли ма, ништо не вредиш.

Циган тркала некое железо и друг циган му вика:
- Абе шо го тркалаш, тури го на рамо.
- На мајка ти да го турам, Рамо ми е брат.

Двајца другари прават муабет:
- Колку години има девојка ти?
- 40.
- Хаха, може мајка да ти биде.
- Може, али тебе ти е.

Доаѓа млада девојка кај баба и на поседок. Утрото ја гледа бабава внуката во кревет гола:
- Леле црна керко, зашто спиеш гола?
- Не сум гола бабо, туку тоа е модерна спавача.
Се соблекува бабава вечерта и таа гола. Влегол дедото:
- Леле, црна бабо, што спиеш гола?
- Не сум гола дедо, туку тоа е модерна спавача.
- А зошто тогаш не си ја испеглала малце?[DOUBLEPOST=1424959020][/DOUBLEPOST]MaxTV ти нуди пакет од 80 канали од кои 40 се Инфо Канал!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom