Умрел Бил Гејтс. И отишол горе кај Господ на увид да види за каде е. Го гледа Господ и му вика ти чедо имаш многу направено за човештвото, ама напати си бил и лош, во црква не си одел ич...ама сепак ќе ти дадам да бираш каде сакаш да одиш во рајот или во пеколот. Ај сега оди кај Св. Петар па тој ќе те одведе кај што сакаш. И еве го Бил кај Св. Петар и му вели: Свети Петре мене Господ ме прати да бирам. Знам чедо, одговорил Св. Петар. Еве повели имаш 2 компјутера, на првиот можеш да го видиш рајот а на вториот пеколот. Гледа Бил во рајот пасат овци, се е мирно, повеќето старци, ништо интересно. Седнува на вториот компјутер гледа топлес женски, алкохол, трева, музика, журки, лудило...и му вика на Св. Петар јас сум за во пеколот. Овој го фаќа отвара вратите од пеколот и го фрла таму и затвара вратите. Гледа Бил огин насекаде, печат луѓе, ѓаволите малтретираат секого и почнува да лупа на вратата отварааај Свети Петреее се дере. А Св. Петар од зад врата му вика што е бе Бил што се случи, сам бараше таму, што сакаш сега??? Абе кај се женските, трева, журки, уживанција...нели така беше на комјутерот??? А Св. Петар му одговара еее скрин сејвер чедо скрин сејвер беше тоа