значи треба да зеам блокче за цртање да ви нацртам
Ај жити се...блокче...
Ај јас ќе пробам да ти објаснам дека за некои работи имаш погрешна прецепција...
Еве сум...:smir:
Народот дозволи Иванов кој не знае да збори,кој до пред некое време пишуваше дека демократијата треба да биде дозволена во извенса мера кој треба да не претставува во јавност,
Народот дозволи груевски да се однесува како сака со оправдение дека сме "ослободени"од некаква репресивна власт побогу ,народот е тој кој за партиско вработување се дава.
Иванов може и не за пред камери, може и не знае да збори, затоа ти викам, почекај да видиме што ќе сработи па после заедно ќе му дадеме оценка.
Грујо може да се однесува како сака, ако зговни ќе губи на избори, просто...без разлика колку партиски вработувања ќе дозволи, иначе и бране вработуваше партиски па изгуби на избори....нели....
Да почекам(за потсетување се три години на власт) да видам како ќе се одвиваат зар уште треба да чекаме или само што не ослободија?
Точно 3 години се на власт, дали сработија нешо од предизборна програма, па би ти рекол "да" делумно, многу повеќе од било која влада...
Или треба ли да ти напоменувам дека од ММФ па се до обичен дипломиран здраворазумен економист им велеше дека треба да направат ребаланс за буџетот?А они одбиваа,па им текна после изборите и дека ради таа грешка они ќе земаат кредити со камта од 9-10% и тоа за нив било евтино
Е добро де направија, мене како граѓанин на МК ништо не ми смени во секојдневното живеење кој и кога направил ребаланс....
А од економија не се разбирам многу така да не би навлегувал...
за евн да не зборам имаш цела тема и аргументи во неа се разбира ти ќе велиш не не е така јас да така е и на крај ќе видиме (ама ако јас испаднам во право ти ме частиш шише вотка вигор дил?)
Во однос на ЕВН ево читај:
Позајмено од Братот Цитирам:
“анексот е јасен, ова не е долг на ЕВН кон ЕЛЕМ, туку е на потрошувачите кон ЕЛЕМ,
а ЕВН наследил обврска да го наплати од потрошувачите тој стар долг, а откако граѓаните ќе го подмират,
ЕВН да му префрли на ЕЛЕМ 50%“
Околу овој долг на ЕВН спорат.
ЕВН сега вели дека нема да го исплати, иако веќе 4% исплатил.
Значи првин прифатил, а кога увидел дека тешко ќе оди собирањето на долговите, сака да се повлече.
Ако де ако ипаднеш во право частам Smirnoff шише...:smir:
Ако пак работата се забошоти (што предпоставувам ќе значи дека постигнале договор некаков) или ако ЕВН искешира частиш ти....
Ма јас само овде се смешкам и си го пукам сеир и едвај чекам кога евн ќе ја притисне владата па присилно наплатат илјадници долгови па тогаш што ќе биде тогаш уф...секс на годината ...па б.ц пак ќе биде крив за протести или можна анархија
Ако треба да платат и јас ќе плукам по нив, бидејки заебале работа...
Б.Ц е крив и вака и така, тоа ти е за посебна тема...
А чекај како се вика двотретинско мнозинство во парламент голем број општини и претседателско место се заедно?апсолутна власт ?
чекај да видам
хм.....
по три дена
хм....
Значи точно е дека целата власт е во рацете на дпмне...
но...
Ќе има избори, нека си ги измерат силите....
Absolutism is a historiographical term used to describe a form of monarchical power that is unrestrained by any other institutions...