Ви недостигаат ли владините реклами ?

• Креатор на темата Креатор на темата realen_07
  • Време на започнување Време на започнување

Ви недостигаат ли владините реклами ?

• Да

Гласови: 42 33,1%
  • Не

Гласови: 61 48,0%
  • Не ги приметувам

Гласови: 24 18,9%

• Вкупно гласачи
    127
^тражили сте добили сте (што да правиш кога си заглавен со пола милион морони кои им дадоа глас)
прекинете да цвилете навикнете се
Работите ќе стануваат се полоши и полоши
Они добија апсолутна власт истиот момент кога завршија изборите почнаа да кастрат буџет,да зборатза разумен компромис итн
Истиос тој момент почнаа со евн фрки, итн итн
Сеа се што можеш да сториш зевзус е да си купиш happy pills или да се обесиш
Отимистичко гледање на работите невидено нешто :vozbud::vozbud::vozbud:. Па и народов не чини и што да му правиме сега, знаеш како велат к*р се начукува, ум не се начукува :nesum:, да му фали од првото да го решиме проблемот.
Добро сега сериозно девалвација нема? Нема, па што сакате повеќе :toe:.

Пак ли со катаклизмиве .... ?!?
а моментов со 1/2 милион дегени, ти е страшен, иначе се покажало дека народот не е глуп, па како што го шутнаа бране, истото може да му се случи и на грујо....
Затоа не плукај, почекај да видиме како ќе се одвиваат работите....

Апсолутна власт или апсолутизам е нешо друго не мешај лончиња...

Нема фрки, читни во темата за ЕВН, ќе видиш, да не се повтарам....
Се тие убаво објаснето...

Твој избор...:pos::pos::pos:
значи треба да зеам блокче за цртање да ви нацртам :pos:
Ооооо боже кај си сеа

Народот дозволи Иванов кој не знае да збори,кој до пред некое време пишуваше дека демократијата треба да биде дозволена во извенса мера кој треба да не претставува во јавност,

Народот дозволи груевски да се однесува како сака со оправдение дека сме "ослободени"од некаква репресивна власт побогу ,народот е тој кој за партиско вработување се дава.

Да почекам(за потсетување се три години на власт) да видам како ќе се одвиваат зар уште треба да чекаме или само што не ослободија?:pos:
Или треба ли да ти напоменувам дека од ММФ па се до обичен дипломиран здраворазумен економист им велеше дека треба да направат ребаланс за буџетот?А они одбиваа,па им текна после изборите и дека ради таа грешка они ќе земаат кредити со камта од 9-10% и тоа за нив било евтино

за името да не зборам имаш цела тема и за евн да не зборам имаш цела тема и аргументи во неа се разбира ти ќевелиш не не е така јас да така е и на крај ќе видиме (ама акојас испаднам во право ти ме частишшише вотка вигор дил?)

А чекај како се вика двотретинско мнозинство во парламент голем број општини и претседателско место се заедно?апсолутна власт ?
чекај да видам
хм.....
по три дена
хм....
Ма јас само овде се смешкам и си го пукам сеир и едвај чекам кога евн ќе ја притисне владата па присилно наплатат илјадници долгови па тогаш што ќе биде тогаш уф...секс на годината ...па б.ц пак ќе биде крив за протести или можна анархија

Сега они треба да се нафатираат некмој молим ти се гвујо има само неколку стана малце се тоа

Народот дозволи груевски да се однесува како сака со оправдение дека сме "ослободени"од некаква репресивна власт побогу ,народот е тој кој за партиско вработување се дава.
Ти знаеш зошто луѓево чекаат партиски вработувања? Па нема други и знаеш зошто е така? Затоа што имавме приватизација невидена, комунистичките директори си ги сменаа титулите со капиталистички газди. Да беше како во Чешка приватизацијата со ваучер систем, ќе немаше партиски вработувања, туку пазарно ориентирани. Ама дедо ми Цветан (бог да го прости) не е крив за приватизацијата, се знае кој е крив :toe:.

Ми недостига онаа за Александар Македонски. Треба почесто такви да прават :helou:

Ти знаеш зошто луѓево чекаат партиски вработувања? Па нема други и знаеш зошто е така? Затоа што имавме приватизација невидена, комунистичките директори си ги сменаа титулите со капиталистички газди. Да беше како во Чешка приватизацијата со ваучер систем, ќе немаше партиски вработувања, туку пазарно ориентирани. Ама дедо ми Цветан (бог да го прости) не е крив за приватизацијата, се знае кој е крив :toe:.
знаеш што велат нема лоша влада само глуп или паметен народ

Народот дозволи им одговарало,или пак едноставно биле премногу исплашени останатите за своето нежно газе да не им настрада бидејќи не било нивна работа

Кој и да има храброст да им го плесне во фаца го нарекуваа лицемер е па се си заслужуваат сите до една што добиле
Ќутат и траат значи добро им е,сите на 1 мај по другите држави оодржаа протести ние скари палевме
Ова малце е верујми премногу добро е
edit не ме читајте мен јас само си бладам нешто

знаеш што велат нема лоша влада само глуп или паметен народ

Народот дозволи им одговарало,или пак едноставно биле премногу исплашени останатите за своето нежно газе да не им настрада бидејќи не било нивна работа

Кој и да има храброст да им го плесне во фаца го нарекуваа лицемер е па се си заслужуваат сите до една што добиле
Ќутат и траат значи добро им е,сите на 1 мај по другите држави оодржаа протести ние скари палевме
Ова малце е верујми премногу добро е
edit не ме читајте мен јас само си бладам нешто

Како бе да не те читаме, кога си на сите теми по стотина поста, како владина реклама. :pos2:

значи треба да зеам блокче за цртање да ви нацртам
Ај жити се...блокче...
Ај јас ќе пробам да ти објаснам дека за некои работи имаш погрешна прецепција...

Ооооо боже кај си сеа
Еве сум...:smir:

Народот дозволи Иванов кој не знае да збори,кој до пред некое време пишуваше дека демократијата треба да биде дозволена во извенса мера кој треба да не претставува во јавност,

Иванов може и не за пред камери, може и не знае да збори, затоа ти викам, почекај да видиме што ќе сработи па после заедно ќе му дадеме оценка.

Грујо може да се однесува како сака, ако зговни ќе губи на избори, просто...без разлика колку партиски вработувања ќе дозволи, иначе и бране вработуваше партиски па изгуби на избори....нели....

Да почекам(за потсетување се три години на власт) да видам како ќе се одвиваат зар уште треба да чекаме или само што не ослободија?
Точно 3 години се на власт, дали сработија нешо од предизборна програма, па би ти рекол "да" делумно, многу повеќе од било која влада...

Или треба ли да ти напоменувам дека од ММФ па се до обичен дипломиран здраворазумен економист им велеше дека треба да направат ребаланс за буџетот?А они одбиваа,па им текна после изборите и дека ради таа грешка они ќе земаат кредити со камта од 9-10% и тоа за нив било евтино
Е добро де направија, мене како граѓанин на МК ништо не ми смени во секојдневното живеење кој и кога направил ребаланс....
А од економија не се разбирам многу така да не би навлегувал...

за евн да не зборам имаш цела тема и аргументи во неа се разбира ти ќе велиш не не е така јас да така е и на крај ќе видиме (ама ако јас испаднам во право ти ме частиш шише вотка вигор дил?)
Во однос на ЕВН ево читај:

Позајмено од Братот
Цитирам:

“анексот е јасен, ова не е долг на ЕВН кон ЕЛЕМ, туку е на потрошувачите кон ЕЛЕМ, а ЕВН наследил обврска да го наплати од потрошувачите тој стар долг, а откако граѓаните ќе го подмират, ЕВН да му префрли на ЕЛЕМ 50%

Околу овој долг на ЕВН спорат.

ЕВН сега вели дека нема да го исплати, иако веќе 4% исплатил.

Значи првин прифатил, а кога увидел дека тешко ќе оди собирањето на долговите, сака да се повлече.

Ако де ако ипаднеш во право частам Smirnoff шише...:smir:
Ако пак работата се забошоти (што предпоставувам ќе значи дека постигнале договор некаков) или ако ЕВН искешира частиш ти....

Ма јас само овде се смешкам и си го пукам сеир и едвај чекам кога евн ќе ја притисне владата па присилно наплатат илјадници долгови па тогаш што ќе биде тогаш уф...секс на годината ...па б.ц пак ќе биде крив за протести или можна анархија
Ако треба да платат и јас ќе плукам по нив, бидејки заебале работа...
Б.Ц е крив и вака и така, тоа ти е за посебна тема...

А чекај како се вика двотретинско мнозинство во парламент голем број општини и претседателско место се заедно?апсолутна власт ?
чекај да видам
хм.....
по три дена
хм....
Значи точно е дека целата власт е во рацете на дпмне...
но...
Ќе има избори, нека си ги измерат силите....

Absolutism
is a historiographical term used to describe a form of monarchical power that is unrestrained by any other institutions...

Како беше онаа позната фраза

Со реклама ќе се дознае за вашиот производ, но доколку производот не е доработен или е неквалитетен тие што се излажале со рекламата побрзо ќе ве заборават.

Сега на Канал 5 даваа реклама Made in Macedonia, оригинална како од крајот на деведесеттите. Ах, времиња. :)

Kako ke ni nedostigaat reklami koga gi ima pak.Sepak partiskata firma vmro treba od nesto da zivee.

ОТКАКО „ДНЕВНИК“ ГИ ОБЈАВИ ДОГОВОРИТЕ ЗА НОВИ СЕДУМ КАМПАЊИ ТЕШКИ ЧЕТИРИ МИЛИОНИ ЕВРА, ВЛАДАТА ГИ СОПРЕ КАМПАЊИТЕ

Владата дури по пишувањата на „Дневник“ објави дека ги сопрела кампањите за подигање на свеста кај народот. Таа реши да не ги учи граѓаните да не пијат, да не пушат, да не абортираат, да читаат книги, да бидат оптимисти и добро да се однесуваат. Во вчерашната владина реакција до медиумите стои дека предвидените четири милиони евра од државниот буџет за седумте нови кампањи се' уште не се потрошени. Оттаму не објаснуваат како планираат да ги избегнат веќе договорените давачки, бидејќи во податоците од Бирото за јавни набавки, договорите со осумте компании што ги добиле огласите се склучени на 17 март годинава, а дел од кампањите се завршени. Токму заради домаќинското работење и водењето грижа за парите на граѓаните, во време на светска криза, Владата ја сопре реализацијата на кампањите, со што наводите во статиите на „Дневник“ се демантирани сами по себе - е посочено во реакцијата.

Тие тврдат дека кампањите се планирани во согласност со Програмата за работа на Владата и законските процедури и се „насочени кон создавање позитивни промени кај свеста на граѓаните за многу значајни сегменти од општественото живеење, што ја прави оваа акција легитимна и легална“. Според демантот, серијалот текстови за кампањите објавени во „Дневник“ се „свесна манипулација на фактите без квалитативни аргументи и докази“. Властите сметаат дека во текстовите се цитирани „неименувани наводни извори“ со кои весникот се обидувал да создаде впечаток во јавноста за „недомаќинско однесување на Владата, злоупотреба на пари и корупција кон граѓаните“.

Како што веќе пишувавме, информациите за кампањите се преземени од државната институција Биро за јавни набавки, за каде што Владата има законска обврска да ги објави договорите за сите јавни огласи. Во текстовите ниеднаш не е цитиран неименуван извор, туку е остварен дури и директен контакт со фирмата „Ин маркетинг“, чиј сопственик тврди дека кампањата за оптимизам и почитување на добрите вредности е веќе готова и чека одобрение од Владата за да се објави во медиумите. Сите изјави во текстовите се земени од релевантни претставници од државни и невладини институции.

Должни сме да информираме дека, освен срдечни поздрави од набавувачот на кампањите, Генералниот Секретаријат на Владата и Генералниот Секретар Стојан Тодоров, две недели не добивме ниту една изјава за плановите на Владата. Таа, освен сега преку јавната реакција, на ниту едно место досега не информира за своите планови со кампањите, колку пари ќе чинат, а камоли дека планира да ги сопре кампањите поради кризата. Парите наменети за владините јавни кампањи не се споменати ниту во една ставка за кастрење во ребалансот на годинешниот буџетот. Весникот, а уште помалку граѓаните, не можат детално да ги читаат мислите на министрите за предвреме да ги знаат нивните потези. Информации за кампањите вчера не даде ниту премиерот Никола Груевски, кој објасни дека владата не потрошила многу пари за кампањи, па ниту информира дека тие ќе се откажат од нив.

- Немаме планирано којзнае колку пари за кампањи за оваа година. Како што гледате, во овој период скоро и да нема такви кампањи и во блиска иднина не ги планираме. Ќе видиме наесен, како ќе стојат работите, така. Некои од тие кампањи се корисни, односно сите се корисни, затоа што влијаат на свеста на граѓаните за подобрување на некои општествени појави доколку се негативни или влијаат лошо врз луѓето. Но, сега, во овој период не ни се предвидени. Понатаму ќе ја оцениме ситуацијата - изјави Груевски.

Линк

Сепак тажна вест за зависниците од владините кампањи :(
Но без паника :)
Знаејќи ја владата и нејзиното контрадикторно делување во стилот - едно мислам друго зборам трето правам, нема да ми биде чудно ако сепак после некој ден рекламите бидат составен дел од вашиот живот. Особено поради фактот што фирмата која ги осмислува кампањите, тврди дека проектот е веќе готов и се чека само на владиното аминување.

Владините кампањи го прокоцкаа вработувањето на најмалку 20 000 работници во индустријата.Кампањите завршија,ама без никаков понатамошен резултат.:toe:

Sekoj den ni ja podignuvaat svesta ,za toa kako da ziveeme .Bidejki oni se najpametnite.
Sepak sekoj den imame po edno siluvanje ,pedofilija,ili presmetka.Aman ne trosete pari za dzabe.

Не можам да заспијам без насмевката на Груе :drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom