Ви недостига ли сивата економија?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Ja па мислев сива економија е поширок поим,оно да ти биле тезгите на плоштад..
(иначе ми фалат и тие “жижицижижицижижици...петардипетардипетарди’’ :))
а на Бит Пазар тие каква економија се...?

ЗЕЛЕНА!!!................, но не од хлорофил зелена !!!:)

Не ми недостига,затоа што сеуште ја гледам.Кога ќе ја нема,можеби ќе ми недостига,во неможност да си купам петарди од под тезга...:toe:

не фали, тама е вака, се можеме да го лижеме светликавиот г*з на вавилонската курва по нејзин урнек:toe:

фали и тоа како..

мене најмногу ме нервира што ја уништуваат приатеријата

па боже мој кој интелектуалци ние ги имаме за да штитиме интлектуална сопственост ??

абе све тоа да се укине да можеме легално да гледаме филмови читаме книги.. да допре светската култура до нас за безпари...

или барем можи да се направи да речиме, да се штитат цдинња книги и слично само на македонски автори..

зошто наши луѓе да казнуваат оти некој џенем не напрал профит ?

Не ми фалат конкретните тезги, затоа што изгледаа некако бедно, варошки...Ко на панаѓур у Врање.
Но, и без нив, плоштадот пак делува селски годинава.

Инаку, нема потреба да ги притискаат со регистрање фирми, фискализации, бла, бла...Но, потребно е градот да обезбеди унифицарни тезги со пристоен изглед (наместо на кутии и лимени конструкции да ги нудат производите), како што впрочем прават во сите поасални градови.
И тек тогаш, тезгите ќе придонесат за вистинска празнична атмосфера и ќе ни го разубават, наместо огрдат, градот.

Како што тргнала работава со светскава криза се ми се чини дека нема да се намалува туку дека ќе се зголемува.За обичен нормален човек кој што не сака да работи со криминал,сивата економија е единствена алтернатива.Лошо е тоа што оваа власт сивата економија ја издигнува скоро на исто рамниште со криминалот.Со хегемонистичко неразумни казни кои што повеќето луѓе не можат да ги платат.

Сега наместо “сива економија“ ќе си имаме “сив буџет“ па нема многу да ни недостига,иако сивиов буџет делува малку поестетски.

Ja па мислев сива економија е поширок поим,оно да ти биле тезгите на плоштад..
(иначе ми фалат и тие “жижицижижицижижици...петардипетардипетарди’’ :))
а на Бит Пазар тие каква економија се...?

verojatno Ramkovna

предничат Романија и Унгарија од земјите во ЕУ со голем удел во сивата економија

додека пак за бившите комунистички држави велат дека сивата економија е битен социјален амортизер бидејќи го подобрува животниот стандард на обичниот човек
Луѓето не работат на црно за да ги ставаат парите на страна- туку за да преживеат

Koje zemlje regiona "rade na crno"?

Što se tiče bivših komunističkih zemalja, Schneider navodi da je siva ekonomija važan socijalni amortizer jer poboljšava životni standard običnog čoveka. Ljudi ne rade na crno da bi novac stavljali na stranu, već da bi preživeli.

http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2012&mm=08&dd=29&nav_id=638640

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom