Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема хумано убивање, има прифатливо и неприфатливо. Штом го знаеш процесот тогаш знаеш дека пред искрварување се врши зашеметување. И тоа постои точно законски пропишано како се изведува, за кои животни кој принцип итн.Не ме сфати мислам. Тие со кучето се за секаква осуда. Мене ми нема логика да се буниш за убивање на свиња, кокошка, прасе и слично. Нешто што јадеме. Кучиња, мачиња се друга тема на муабет и реков тоа е за секаква осуда НО, не ме чуди тоа што го убиле за забава затоа што во светов и луѓе се убиваат за забава.
Човековата глупсот нема граница, и верувај дека тие што убиваат животни се болни и не размислуваат како тебе, како мене и како другиве тука.
Не не сум бил, но го знам процесот.
Во ред, се согласувам со све што рече. Јас нит сум вегетеријанец ни ништо, па никогаш не сум застанал во одбрана на тие животни, пошто така тоа би било лицемерно од мене. Имам другар кој викаше дека сака тој со свои раце да убие животно кое дава месо кое го јадеме секојдневно (кокошка, крава, јагне, не знам што), за да види дали е доволно храбар да го направи тоа наместо да го прават други за него, па ако го направи, заслужено би се хранел со таквото месо понатака и ќе може да купува од продавници. Што до некаде и има некаква логика, тоа е правиот синџир на исхрана. Али добро, тоа е друга тема.Не ме сфати мислам. Тие со кучето се за секаква осуда. Мене ми нема логика да се буниш за убивање на свиња, кокошка, прасе и слично. Нешто што јадеме. Кучиња, мачиња се друга тема на муабет и реков тоа е за секаква осуда НО, не ме чуди тоа што го убиле за забава затоа што во светов и луѓе се убиваат за забава.
Човековата глупсот нема граница, и верувај дека тие што убиваат животни се болни и не размислуваат како тебе, како мене и како другиве тука.
Ги разгледав и другите слики, освен таа со набиената кокошка на вила другиве не се ништо посебно. Убиена лисица и некоја коза. Тоа е секојдневие. Според Анима Мунди ловџиите веројатно треба да се убијат![]()
Соросоиди! Само шират дезинформации.А во минусинфо пишува куче од расата германски овчарОва ако е германски овчар...за момент ми заличи на волк ама германски овчар само некој што нема поим може да го нарече
![]()
А во минусинфо пишува куче од расата германски овчарОва ако е германски овчар...за момент ми заличи на волк ама германски овчар само некој што нема поим може да го нарече
![]()
Ја па ги обожавам ваквите "ХА, Ха, хипокрити едни" коментари.Од секогаш сум ги сакал ваквите теми за правата на животните. Сите на темава шо јадевте вчера? Стек, плескавица или случајно да не сте вегетаријанци ?
Кој фактор си ти да одлучуваш, јас или било кој друг дали е праведно да се убива некого за да јадење ?Ја па ги обожавам ваквите "ХА, Ха, хипокрити едни" коментари.
Ја на пример не сум вегетаријанец, но не конзумирам месо често.
Но, како човечко суштество, треба да се направи разлика помеѓу убивање за исхрана, и парадирање на леш со цел да се привлече внимание.