Овие што го бранат ова се некој разгалени мекдоналдс деца. Имате ли правено муабет со касап ? Имате ли гледано колење на животно во домашни услови или во кланица ?
Сум гледал дома како мал дедоми колел овца, свиња, теле, кокошки... Сето тоа го правеше на најбрз и најбезболен начин за животното, истото го прават и неколку касапи кои сум правел муабет баш на оваа тема и сум присуствувал на колење. Татко на близок другар, нека му е лесна земја, професионален касап и многу баран, отсекогаш викаше ретко кој можи оваа работа да ја работи пошто многу мава на психата, претерано. Пред 6-7 години замина во нордискине земји за да работи во кланица, имаше заколено преку 1000 овци таму во рок од 1 година, кога се врати неможеше да спија заради врисоците од овците. Нормално и тој го мразеше колењето и го разбираше само како работа но и имаше разбирање за болката на животните па така го правеше тоа максимално брзо и што е можно побезболно за животното. Е сега, овие јакиве мажиња пцојсани ( се извинувам за вреѓањето претерано сум изреволтиран ) што хумор сакаат да предизвикаат со ова непочитување за животот на животното, незнам, ама на нивни деца да му се врати па да видат како е.