Ветувам. Мал збор, но огромно значење, затоа што меѓу другото претставува и обврзување кон некого. Затоа што кога даваш ветување, значи и дека некој друг зависи од тебе и твоето исполнување. А во тој случај, имаш поголема одговорност. Друго е кога си оставен сам на себе, па да не ти е битно дали денес или утре ќе направиш нешто (пример), а друго е кога сеима обрска кон некого да исполниш нешто кое можеби му е навистина битно.
Лично, ако сум навистина сигурна дека нешто можам да исполнам го ветувам и најчесто сум редовна во исполнување на ветувањата. Можеби некогаш се случило да бидам спречена од икс причини па да ја уплескам работата и ветувањето, но сепак сум гледала да надополнам. Но, бидејќи патам од претерана одговорност, во 95 посто од случаите секогаш се си завршувам ,особено ветувањата, бидејќи во спротивно нема да можам да спијам навечер и ќе имам грижа на совест.
Не ветувам ако нешто не знам. Велам: Ќе се обидам, но не ветувам. Не сакам да му ветам нешто некому ако реално знам кои се можностите да се оствари тоа.