Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може само уште едно прашање, тоа многу е скапо или ??? Фала за се.
ne znam kolku ke te kosta se zavisi koi pretragi ke baraat da gi napravat ali ne ocekuvaj da bide evtino pretragite obicno s evrsat cekor po cekor a ne se odednas taka da sekoja dijagnosticka metoda si ima svoja cena ya pocetok bi trebalo hematologija,biohemija i citologija a potoa vo yavisnost od tie rezultati s odlucuva sto ponatamu kaj sekoj veterinar cenata e razicna.

Ве молам за помош!
Кучето што ми е,веќе 2 ден не јаде ништо,не пие ништо.Намќор станало,едвај мрда,нерасположено е...немам средсва сеа за на ветеринар,сам сум си,моите ги нема да позајмувам неможам.Бев денес еден златник да заменам за пари ама затворени беа сите златари.Што да му правам? Пред 1 недела му давав апчиња за против глисти,ама неверувам да е од тоа.Жално е многу жално

Пишував во Ветеринарно катче ама никој не одговара,а во прашање е време а ова е единствениот начин да се обрне внимание и да се посоветува,послем нека аминистраторите ја избришаат темата.

Кучето ми е болно,малаксано е,го нема тој сјај во очите,веке 2 дена ништо нема стаено у уста.Сам сум јас,моите ги нема и ке ги нема уште 3 дена.Да позајмувам пари неможам а и немам за да го однесам на ветеринар. Жлебините му се многу бледи,незнам што може да биде...тровање? беснило ? мало е затоа не е вакцинирано против беснило енос е 8 месеци .Има примано имунолошки вакцини...ако сте имале сличен случај,ве молам споделете ги вашите искуства.Незнам навистина шо да праам

Пробај да му дадеш јагленчиња за да испорати ако има нешто во желудник...

Пишував во Ветеринарно катче ама никој не одговара,а во прашање е време а ова е единствениот начин да се обрне внимание и да се посоветува,послем нека аминистраторите ја избришаат темата.

Кучето ми е болно,малаксано е,го нема тој сјај во очите,веке 2 дена ништо нема стаено у уста.Сам сум јас,моите ги нема и ке ги нема уште 3 дена.Да позајмувам пари неможам а и немам за да го однесам на ветеринар. Жлебините му се многу бледи,незнам што може да биде...тровање? беснило ? мало е затоа не е вакцинирано против беснило енос е 8 месеци .Има примано имунолошки вакцини...ако сте имале сличен случај,ве молам споделете ги вашите искуства.Незнам навистина шо да праам
Јас го прочитав постот и во ветеринарно катче,ама другар неможам да ти помогнам, мораш да го однесеш кучето на ветеринар. Бледилото на слузниците укажува на анемија, тоа што не јаде е симптом за многу работи за кои на форум за жал неможеме да ти помогнеме, мора кутрето на лице место да се прегледа, во секој случај потруди се барем да пие вода за да не дехидрира. Беснило не е,немој да се грижиш, прв сипмтом на беснилото е агресивност.

Отидов в аптека,реков дајте ми таблети од активен јаглен,оваа ми вика дај рецепт...викам ги даваат на слободно вика дај лична карта ја па ја забораив дома и ми вика гитла одавде не даваме на хулигани и ја испиздив едно убо ебате нељубезната и кажав кучето ми е на самрт она вика Следниот молам...ццц губре аптекарка.
Му дадов блага вода,топла,велат добро било.Вчера повраќало жолто со храната плус шо ја јадело ....незнам шо може да е.Ветеринар се аи не работи,звонам на тетка ми тето дај пари за кучето на ветеринар да однесам ...куче е ке се оправи нека го ....незнам незнам

Javi se na nekoj od ovie broevi. Anastas se vika veterinarot.
070 234 705 - 078 234 701
немам немам пари за да го носам на ветеринар ... сам сум си,моите се во грција работно доаѓаат за 3 дена.Да позајмувам пари неможам а ја имам уште 500 денари :./

Pa pozajmi pari be, ke ti umre kuceto i posle ke si lupas glata od zidot ti umrelo oti si nemal pari vo tebe, imas rodnini, drugari ke zberes odma kolku sho e potrebno. Pa i veterinarot ke ima razbiranje ako odis, ke mu dades pari koga ke se vratat tvoite od Grcija.

немам немам пари за да го носам на ветеринар ... сам сум си,моите се во грција работно доаѓаат за 3 дена.Да позајмувам пари неможам а ја имам уште 500 денари :./

Однеси го на ветеринар, и објасни ја ситуацијата. Спомни и дека одбиле да ти дадат јаглен таблети од аптека (во случај да се работи нешто во врска до дигестивниот систем и што изело). Остави број од тебе или од твоите за кога ќе дојдат да може да се подмират финансиските трошоци. Мислам дека ќе ти помогне, нема смисла да не помогне. А таа аптекарката и треба добро млатење. За глупости едни таблети не ти дала.

Ве молам за помош!
Кучето што ми е,веќе 2 ден не јаде ништо,не пие ништо.Намќор станало,едвај мрда,нерасположено е...немам средсва сеа за на ветеринар,сам сум си,моите ги нема да позајмувам неможам.Бев денес еден златник да заменам за пари ама затворени беа сите златари.Што да му правам? Пред 1 недела му давав апчиња за против глисти,ама неверувам да е од тоа.Жално е многу жално
Храни го со шприц, од страна на устата, само внимателно да не го повредиш. Земи со шприц вода, млеко, кисело млеко и слична некоја течна храна. Јас така ја хранев мојата мачка кога не сакаше да јаде бидејки имаше некоја повреда на жлебините, потоа се опорави.

Пишував во Ветеринарно катче ама никој не одговара,а во прашање е време а ова е единствениот начин да се обрне внимание и да се посоветува,послем нека аминистратzalam орите ја избришаат темата.

Vidi kuceto ako ti taka liso mora da primi infuzija za pocetok da s e rehidrira vaka iskreno tesko deka nekoj moze d a ti pomogne,pametno e toa sto si odlucil da dades jaglen,vo slucaj da e zatrueno so kumarinski otrov kolku tolku ke sprecis resorpcija ako veke ne se resorbiral vo celost,izmeri temperatura ako e pod nirmalata grej go pored nekoe grejno telo,ne e loso ako mozes da mu dades vitamin K, spored ova sto go citam definitivno moras na vet. ti tuka nisto ne mozes i da mu davas tecnosti preku usta ke ti povraka najverojatno i pak nisto definitivno noras na vet. Zalam :(

нема не работи сеа никој ветеринар,и прееска не работеше,инаку му дадов млеко со шеќер и малку парацетамол му ставав со шприц у уста малку пиина ама сето го поврати и имаше пролив...се надевам ке преживее до утре и утре го носам на вет макар на Вересија

Јас незнам што чекаше до сега. Зошто да мора да се докомплицира работата за да се превземе нешто. Јас за Фигаро мој се плашам ако се закашла само, камоли така да му биде и да седам со скрстени раце. Не му давај апчиња на своја рака да не ја дозаебеш работата затоа што јас имам убиено едно маче со андол, затоа што незнаев дека не треба да се дава. И мислам дека благо несмеат да јадат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom