Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Проблем со аквариумот

ne mi e jasno zosto vodata vomojot akvarium e matna.
Akvariumot e nov i ima 7 karasi, amenja i filter.
Dekoracijata e vestacka.
Ke ve molam za pomos

Ај да не отварам тема на веќе постоечкава да пишам. Имам у план да си купам аквариум се разбира и риби :pos: Само што ми треба некој да ми каже што све треба да земам за одржавање од апаратите па и од одржавање за мењање вода и слично што ќе треба да правам и колу често.

Колку време ја држиш водата во аквариумот ??

Одговорете му на членот, помогнете му да го реши проблемот, ама воедно и членот нека се потруди да даде одговори на прашањата од членовите

Нека седи темава додека не се изнајде решение, потоа ќе ја спојам со општата за помош.

Ај и тука хелп да побарам.
Имам у план да си купам аквариум се разбира и риби :pos: Само што ми треба некој да ми каже што све треба да земам за одржавање од апаратите па и од одржавање за мењање вода и слично што ќе треба да правам и колу често. Ај поопширно објснете што како.

Ај да не отварам тема на веќе постоечкава да пишам. Имам у план да си купам аквариум се разбира и риби :pos: Само што ми треба некој да ми каже што све треба да земам за одржавање од апаратите па и од одржавање за мењање вода и слично што ќе треба да правам и колу често.

Ти треба филтер, топлометар ( гледај да е од оние што се лепат од надворешната страна на аквариумот и земи си 1-2 чистачи. А водата можеш еднаш неделно да ја менуваш, зависи колку гнасни риби ќе земеш :pos:
:)

akvariumot e taze, znaci 5 dena, ribite se staveni 3 tiot den, no prethodno vodata ne e filtrirana :(
dolu ima kamcinja a ne pesok, pa verojatno mesto klasicen cistac ke treba staklar?
Sosema sum pocetnik, pa i nemam mnogu odgovori, poveke ke mi treba pomos :(

akvariumot e taze, znaci 5 dena, ribite se staveni 3 tiot den, no prethodno vodata ne e filtrirana :(
dolu ima kamcinja a ne pesok, pa verojatno mesto klasicen cistac ke treba staklar?

Дали ги исплакна камчињата пред да ги ставиш? И дали освен камчиња имаш растенија во аквариумот?

Abe najubavo ti e da ne se macis od novo da zemas da ja smenis vodata,da gi izmies tie raboti sto si gi fnesil i imas filter se tie raboti,i ne e vazno na kamencinja i pesok mora bar da imas 1 cistac..

Проблемот најверојатно ти е со светлото. Значи како и во природата на водата и треба светлина но и темно. Многу луѓе заради декорација и сл. навечер го оставаат аквариумот со вклучено светло и како реакција на тоа се прават алги кои ја матат водата.

Значи пробај да не го оставаш светлото постојано вклучено на аквариумот.
И баш ме интересира дали е вклучено поголемиот дел од времето?
Поздрав и пиши

oчигледно е дека проблемот е во неисциклираниот аквариум.
сега ми се правеле бактерии.
ми помогнаа од форумот АКВАРИСТИКА
сепак било опасно за рибите.
ке видиме сто ке биде.
пс.. земав и позитвни бактерии, и со нив ја третирам водата...:vozbud:

Ај и тука хелп да побарам.
Имам у план да си купам аквариум се разбира и риби :pos: Само што ми треба некој да ми каже што све треба да земам за одржавање од апаратите па и од одржавање за мењање вода и слично што ќе треба да правам и колу често. Ај поопширно објснете што како.

Па треба загревувач на водата , прочистувач ... А и риба-правосмукалка да земаш обавезно :pos:

Колку дена им трае циклусот на лабрадорите. прв пат и е па да знам колку дена ке се замарам со пеленките ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom