Ветената земја

Да ја заборавиме блиската ни политичка историја!
Подфорумот е: РЕЛИГИЈА!
לא וְשַׁתִּי אֶת-גְּבֻלְךָ, מִיַּם-סוּף וְעַד-יָם פְּלִשְׁתִּים, וּמִמִּדְבָּר, עַד-הַנָּהָר: כִּי אֶתֵּן בְּיֶדְכֶם, אֵת יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ, וְגֵרַשְׁתָּמוֹ, מִפָּנֶיךָ.
לב לֹא-תִכְרֹת לָהֶם וְלֵאלֹהֵיהֶם, בְּרִית
לג לֹא יֵשְׁבוּ בְּאַרְצְךָ, פֶּן-יַחֲטִיאוּ אֹתְךָ לִי: כִּי תַעֲבֹד אֶת-אֱלֹהֵיהֶם, כִּי-יִהְיֶה לְךָ לְמוֹקֵשׁ.

Излез, Поглавје 23 :
31. Ќе ти поставам граница: од Црвеното до Филистејското Море, од пустината па до Реката. Имено, ќе ги предадам жителите на земјата во твоите раце, а ти терај ги пред себе.
32. Не прави завет ни со нив ниту со нивните идоли.
33.Нека не останат во твојата земја, за да не те наведуваат на грев против Мене. Ако би ги почитувал нивните идоли, тоа би било стапица.

Зборува, Богот!
Филистејското море, знаете кое е! Реката, е Еуфрат!

Езекиел:
13 Господ Бог зборува вака: „Ова се границите во кои ќе ја поделите земјата во наследство меѓу дванаесетте Израелеви племиња - на Јосифа два дела.
14 Секому од вас ќе му припадне еднакво од земјата за која се заколнав дека ќе им ја дадам на вашите татковци, а вам ќе ви припадне во наследство.
15 И така, овие се границите на земјата: на север, од Големото Море патем кон Етлон до влезот во Емат: Седад,
16 Вирот, Сивраим, меѓу областа на Дамаск и областа на Емат, и Асад Атихон, кон Авранската граница.
17 И така, границите ќе се тегнат од морето до Асар Атихон, кому на север му е Дамасканското и Ематското подрачје - северната страна.
18 Источната страна: меѓу Авран и Дамаск, меѓу Галад и Израелевата Земја, па до Јордан како граница кон Источното Море до Тамар - источната страна.
19 Јужната страна: кон југ од Тамара до Меривските Води и до Кадис па до потокот кон Големото Море - јужната страна, кон југ.
20 А западната страна: граница е Големото Море, па во близина до влезот во Емат - тоа е западната страна.
21 Таа земја разделете ја меѓу себе според Израелевите племиња.
22 Ќе ја поделите со жрепка во наследство меѓу себе и меѓу придојдениците, кои што живеат сред вас и што сред вас народија деца. И нив ќе ги сметате домородци меѓу Израелевите синови, за да добијат и тие наследство со жрепка меѓу Израелевите синови.
23 На секој тој придојденик доделете му наследство во племето во кое што живее” - говори Господ Бог.

И Броеви:
1 Господ му рече на Мојсеја:
2 „Дај им повелба на Израелевите синови и речи им: ‘Кога ќе влезете во Ханаанската Земја, таа земја ќе ви припадне во наследство; Ханаанската Земја со нејзините граници:
3 Јужната страна ќе се тегне од пустината Син покрај Едом. Јужната граница ќе ви почнува од крајот на Соленото Море на источната страна.
4 Тогаш границата ќе ви заврти кон југ, кон Акравимската Стрмнина, и ќе продолжи преку Син. Ќе допре на југ до Кадис-Варни; потоа ќе излезе кон Хасар-Адар и ќе продолжи до Асмон.
5 Од Асмон границата ќе сврти кон Египетскиот Поток и ќе излезе на море.’
6 ‘Големото Море ќе ви биде западна граница; тоа нека ви е меѓа кон запад.’
7 ‘А ова ќе ви биде северна граница: од Големото Море повлечете линија на гората Ор;
8 тогаш повлечете линија од Ор до влезот во Емат; завршеток на границата ќе биде Седад.
9 Тогаш границата ќе се продолжи до Зифрон и ќе заврши во Хасар-Енан. Тоа ќе ви биде северна граница.’
10 ‘За своја источна граница повлечете линија од селото Хасар-Енан до Сефам.
11 Границата ќе се спушта од Сефам до Ривла, источно од Аин. Оттаму границата ќе се спушти и ќе допре до источниот брег на Хинеротското Езеро.
12 Потоа границата ќе се спушти, низ Јордан, за да заврши при Соленото Море. Тоа ќе биде ваша земја со нејзините граници наоколу.’”
13 Тогаш Мојсеј им нареди на Израелевите синови: „Тоа е земјата што со жрепка ќе ја добиете во наследство, а за која Господ нареди да ја добијат девет племиња и половината од едно племе.
14 Зашто племето на Рувимовите синови според нивните семејства; потоа племето на Гадовите синови според нивните семејства, веќе го добија нивното наследство, како што го прими своето наследство и половината од Манасиевото племе.
15 Тие две ипол племиња го примија своето наследство отаде Јордан, спроти Ерихон, на источната страна.”

Богот зборува, не некој друг! А зборот божји, колку и да поминат пророци, ќе остане непроменет ни за една точка!

Затоа политички зионистички(ционистички) приказни, дека некој рабин кажал вака или онака, за 1 000 000 евра денес секој ќе каже како ќе му кажат! Затоа, ветената земја ќе биде на израилевите племиња, и на никој друг!
Според Законот! Така вели Тој, не јас...:smir:

многу ми забегувате по секоја тема офтопик ..
посебно ти Soul-of-space .. ќе почнам да санкционирам поригорозно

--- надополнето ---

другите не се опуштајте ако Соул го наведов посебно ...
не сте поарни со тоа шо продолжувате по офтопиците од него ...
и не зборам за оваа тема само ...

чисто онака да се повторам за тие шо не ме прочитале ..

Веруваш во нешта што не постојат, веруваш во лаги.

Како ќе изреагираш ти, ако јас речам дека Палестинците не се жртви, туку се имаат исценирано за да изгледаат како жртви?

Vi snemaa dokazi ? Nema jas nikako da reagiram... sekoj si e odgovoren za postapkata svoja. Jas,kako i sekogas,kako i za se' ke ti pobaram dokazi.

Mene samo me zacudi reakcijata koga spomnav deka holokaustot e mit. Kako toa za prvpat od mene da go slusnavte. Odma Muslimanite za neprijateli gi zedovte iako nitu edna kniga od navedenite ne ja ima pisuvano musliman.
Ponudiv dokazi,mozebi se slabi,no na nekogo mu sluzat za dokazi,dodeka nekoj osven slikite nisto nema da kaze.

Sekogas molam da ne begame od temata i jas sum toj koj izbega. Jas se izvinuvam i navistina mi e zal... no jas samo odgovaram na postavenite prasanja.

Jas nikakva zrtva ne negiram,Human,povtorno ti velam,zrtvite vo sekoj slucaj gi zalam,koi i da se,iako se evrei,gi zalam navistina,megjutoa,ne e onaka kako sto e prestaveno.... pogledneteja i drugata strana na medaljonot.

Edna prijatelka vo eden dijalog mi rece: "Zgradata od edna strana moze da ima oluk a od druga strana moze da nema.Ako jas ja gledam ednata strana (samo) a ti (samo)drugata strana i ako zboruvame dali imase ili nemase oluk,ke se otepame. Za da ja doznaes pravata vistina,treba krug da napravis okolu zgradata a ne da se zacauris samo od edna strana. Mnogu pametna.

--- надополнето ---

Evreite znaele deka obekjaniot prorok ke dojde vo Arabija,pa zatoa mnogu i Emigrirale vo toa mesto od tribe LEVI cekajki go toj prorok,no ne ocekuvale deka toj prorok nema da bide Evrein... i zatoa se razocarale i ne mozele toa da go prifatat.

Pov.Zakon (32:21)

"Nistavnim me bogom na ljubomoru potakose, razdrazise me nistavilima svojim, i ja cu njih ljubomornim ucinit, pukom nistavnim, razdrazit cu ih glupim nekim narodom! "
Kakva bila situacijata vo predislamskite periodi i kakov narod bile,poznato ni e na site.

Tekstot od izdanieto od 1844 glasi vaka:

"Potakose me na ljubomoru onim ko nije bog, razljutise me svojim laznim bozanstvima, pa cu i ja njih potaknuti na ljubomoru ljudima koji nisu narod, i razljutit cu ih jednim neukim narodom!"

"Potrazise Me koji ne pitahu za Me, nadose Me koji Me ne trazise ...koji ne prizivase ime Moje " (Izaije, 65:1-6),

I ova e od Torata

--- надополнето ---

Ke mi kazete li nesto vo vrska so ova video ? :

--- надополнето ---

Soul-of-Space напиша:
Vi snemaa dokazi ? Nema jas nikako da reagiram... sekoj si e odgovoren za postapkata svoja. Jas,kako i sekogas,kako i za se' ke ti pobaram dokazi.

Mene samo me zacudi reakcijata koga spomnav deka holokaustot e mit. Kako toa za prvpat od mene da go slusnavte. Odma Muslimanite za neprijateli gi zedovte iako nitu edna kniga od navedenite ne ja ima pisuvano musliman.
Ponudiv dokazi,mozebi se slabi,no na nekogo mu sluzat za dokazi,dodeka nekoj osven slikite nisto nema da kaze.

Sekogas molam da ne begame od temata i jas sum toj koj izbega. Jas se izvinuvam i navistina mi e zal... no jas samo odgovaram na postavenite prasanja.

Jas nikakva zrtva ne negiram,Human,povtorno ti velam,zrtvite vo sekoj slucaj gi zalam,koi i da se,iako se evrei,gi zalam navistina,megjutoa,ne e onaka kako sto e prestaveno.... pogledneteja i drugata strana na medaljonot.

Edna prijatelka vo eden dijalog mi rece: "Zgradata od edna strana moze da ima oluk a od druga strana moze da nema.Ako jas ja gledam ednata strana (samo) a ti (samo)drugata strana i ako zboruvame dali imase ili nemase oluk,ke se otepame. Za da ja doznaes pravata vistina,treba krug da napravis okolu zgradata a ne da se zacauris samo od edna strana. Mnogu pametna.

--- надополнето ---

Evreite znaele deka obekjaniot prorok ke dojde vo Arabija,pa zatoa mnogu i Emigrirale vo toa mesto od tribe LEVI cekajki go toj prorok,no ne ocekuvale deka toj prorok nema da bide Evrein... i zatoa se razocarale i ne mozele toa da go prifatat.

Pov.Zakon (32:21)

"Nistavnim me bogom na ljubomoru potakose, razdrazise me nistavilima svojim, i ja cu njih ljubomornim ucinit, pukom nistavnim, razdrazit cu ih glupim nekim narodom! "
Kakva bila situacijata vo predislamskite periodi i kakov narod bile,poznato ni e na site.

Tekstot od izdanieto od 1844 glasi vaka:

"Potakose me na ljubomoru onim ko nije bog, razljutise me svojim laznim bozanstvima, pa cu i ja njih potaknuti na ljubomoru ljudima koji nisu narod, i razljutit cu ih jednim neukim narodom!"

"Potrazise Me koji ne pitahu za Me, nadose Me koji Me ne trazise ...koji ne prizivase ime Moje " (Izaije, 65:1-6),

I ova e od Torata

--- надополнето ---

Ke mi kazete li nesto vo vrska so ova video ? :
Prezedeno od Fox News.
Heptagram... poveke li Judeizmot go poznavas od ovoj Rabin koj priznava deka od Boga se proterani.

Не знам колку тој го познава Законот, за тоа има кој да му суди.
А инаку за мене, да го познавам Законот!
Зошто?

Убаво си вели која е Ветената Земја... и таа ќе биде, друга не може... Ви смета? Што да правиме кога така вели Богот?

P.S. Дали знаеш чија е и каква е FOXNEWS, "другарче"? :)

Има тема во мистерии за теории за заговори, постирај таму, веќе му падна рејтингот на Ајк, нема на што да се смееме.

Грешно е да се отвораат вакви теми во кои се негира холокаустот и смртта на сите тие луѓе, едноставно погрешно е.

Како нема бе,ти си тука,следствено на тоа има материјал за смеа...
Ај најди (по бришење на профил) каде Ајк вика дека не се случил холокаустот?!
Аман од игноранција ццц...

Он - Одредена територија е во склоп на некоја земја по “правото“ на силата така да Ерусалим е во Израел.
Историјата е небитна бидејќи е anybody`s bitch и се користи за лоботомија на рајата.

Алах можеби е акбар :) ама тоа не помага многу во фактот дека Ерусалим е во Израел а некое време бил и под Д Бритиш...
Како што ционистите можеле да си ја маваат главата од зид дека Ерусалим е под власт на Британците така и денес “правоверните“ можат да си ја маваат главата дека е под еврејска управа...finders keepers...:helou:
Аленби и Лоренс го освоиле од турците а покасно Моше Дајан и Мордекаи Гур го освоил од Јордан (стариот дел) ...

Абе да беше нешто асално барем,се истепа народ за некои пустелии и камења...ццц...

--- надополнето ---

istorisko gledano evreite sekogas bile tolerirani od muslimanite ( zarem tie ne se braka po tatko)
zar zaboravate sto se sluci edna slucka vo denesna spanija kade bea proteruvani site evrei masakrirani ne samo evrei tuku i muslimani zasto denesna spanija bese pod islamska vlast pa poradi toa evreite najdoa zasolsniste vo denesna turcija i blago bea primeni od strana na tie muslimani.
evreite spored nivnoto tvrdenje nikogas ne smeat da imaat svoja drzava tuku da ziveat vo sklop na drigite narodi ovaa sto e formirana drzava cinoisticka drzava e formirana vrs baza na nekoi prorocki veruvanja koi tvrdat deka isus koga ke sleze na zemjata mora da dojde kaj ovaa formirana drzava , koja kon krajot na sudniot den se se sudrat dve sprotiv staveni vosjki a za da bidi toa mora da se ima formirano evresjka drzava, ovoj slucaj e spmnat kaj vas po nazivot armagedon,

Помина армагедонот друже...готово е...

Не знам колку тој го познава Законот, за тоа има кој да му суди.
А инаку за мене, да го познавам Законот!
Зошто?

Убаво си вели која е Ветената Земја... и таа ќе биде, друга не може... Ви смета? Што да правиме кога така вели Богот?

P.S. Дали знаеш чија е и каква е FOXNEWS, "другарче"? :)
A be dete... sto da se kaze drugo. Zakonot ti go poznavas Rabinot ne go poznava... ocigledno e,nemate dokazi. Ke ispadne deka i Islamot podobro go poznavate,kako sto ispadna za Sufizmot da mi kazuvas sto e.

Како тоа ни снема докази, а уште ни еден не сме постирале?
И добро е да побараш докази, а не веднаш да излегуваш со тврдење дека холокаустот е лага.

Не понуди докази, туку понуди некакви си текстови, кои не се напишани врз основа на докази, туку врз основа на тврдења кои им одговараат ним дека се е заговор. Од тоа некои луѓе се збогатија.

А знаеш ти која е таа другата страна? Израелците го искористија тоа што им го направија Германците, но НИКОГАШ повеќе не се она што беа пред Втората светска војна.

--- надополнето ---

Како нема бе,ти си тука,следствено на тоа има материјал за смеа...
Ај најди (по бришење на профил) каде Ајк вика дека не се случил холокаустот?!
Аман од игноранција ццц...
Кај пишав дека Ајк го негира холокаустот? :tapp:

Како тоа ни снема докази, а уште ни еден не сме постирале?
И добро е да побараш докази, а не веднаш да излегуваш со тврдење дека холокаустот е лага.

Не понуди докази, туку понуди некакви си текстови, кои не се напишани врз основа на докази, туку врз основа на тврдења кои им одговараат ним дека се е заговор. Од тоа некои луѓе се збогатија.

А знаеш ти која е таа другата страна? Израелците го искористија тоа што им го направија Германците, но НИКОГАШ повеќе не се она што беа пред Втората светска војна.

--- надополнето ---

Кај пишав дека Ајк го негира холокаустот? :tapp:
Vi se molam,mozebi i moite ne bea koj znae kakvi dokazi,no barem se obidov da vi dadam knigi,vo sekoja edna kniga koja ja dadov zedeni se podatoci od drugi knigi i istoricari i istrazuvaci,imate i zabeleski koj podatok od kade i od kogo e zeden.
Vo sekoj text ima ponudeni logicni prasanja na koi odgovorite im se ednostavni i jasno kazuvaat deka e laga. Mozebi gresam,no jas posilen dokaz nemam videno za toa deka e vistina. Jas nemam dokazi,osven nekolku desetici knigi pisuvani na ovaa tema koi go dokazuvaat mitot na holokaustot.
I ne nafrlajtemi se,ne zemajte gi zdravo za gotovo,no fakt e deka golem broj luge mislat deka e izmislen i muslimanite ne se tie koi gi pisuvaat doticnite knigi. Jas samo da ve informiram,posto ocigledno prvpat od mene toa go slusnavte.
Nego,kade se dokazite drugi ?

Vi se molam,mozebi i moite ne bea koj znae kakvi dokazi,no barem se obidov da vi dadam knigi,vo sekoja edna kniga koja ja dadov zedeni se podatoci od drugi knigi i istoricari i istrazuvaci,imate i zabeleski koj podatok od kade i od kogo e zeden.
Vo sekoj text ima ponudeni logicni prasanja na koi odgovorite im se ednostavni i jasno kazuvaat deka e laga. Mozebi gresam,no jas posilen dokaz nemam videno za toa deka e vistina. Jas nemam dokazi,osven nekolku desetici knigi pisuvani na ovaa tema koi go dokazuvaat mitot na holokaustot.
I ne nafrlajtemi se,ne zemajte gi zdravo za gotovo,no fakt e deka golem broj luge mislat deka e izmislen i muslimanite ne se tie koi gi pisuvaat doticnite knigi. Jas samo da ve informiram,posto ocigledno prvpat od mene toa go slusnavte.

Абе остај книги...
Имало во Битола а и во Скопје евреско маало пред ратот со евреј во него...после ратот немало евреј по тие маала од Битола околу 3.500 души...и има луѓе шо се сеќаваат сеуште на настаните...и шо се деси со тие луѓе?

Голем харам е ова шо го викаш !!!

П.С. Овој е крив...

Te_lawrence.jpg

Абе остај книги...
Имало во Битола а и во Скопје евреско маало пред ратот со евреј во него...после ратот немало евреј по тие маала од Битола околу 3.500 души...и има луѓе шо се сеќаваат сеуште на настаните...и шо се деси со тие луѓе?

Голем харам е ова шо го викаш !!!

П.С. Овој е крив...

Te_lawrence.jpg
Da ne se razbereme pogresno. I samiot toa sto go kaza za bitola i maaloto,toa e tvoja pretpostavka. Ostaj velis knigi,a knigite se pisuvani od luge koi go istrazuvale toa. Pogledni,imas raznorazni podatoci.
Ova e Forum,jas sum tuka da zboruvame,da se ponudat dokazite pa da dojdeme do vistinata. A nacinot na koj izreagiraa tuka nekolkumina e samo dokaz za nivnata neinformiranost.

Ne znaeme nie sto se cionisti,masoni,illuminati,neznaeme sto znacat spletki,intrigi... ne e denes onaka,se sto ke ti se ponudi da se veruva.Denes luge se BUDAT,ima organizacii pod naslov "BUDENJE" i ova e edinstveniot nacin koj ke ne izvadi od dlabokiot son. Ne veruvaat poveke lugeto vo sekakvi nekakvi materijali koi ke im se ponudat. Denes vazat dokazi.
Ovie dva primeri ke gi povtoram,se nadevam ubavo ke gi razberes:

Na edno predavanje na tema Hipnoza predavacot ja hipnotizira edna osoba od publikata a potoa i dade tn. posthipnoticka sugestija da stane i da kukurika koga god toj ke se fati za uvoto. Normalno,koga ja povrati od hipnozata,taa osoba se vrati nazad vo publikata i taka nastavata prodolzi. Togas predavacot se fati za uvo-a onoj od publikata stanuvase i kukurikase. Taka toa se povtori nekolku pati. Togas ja prasaa osobata od publikata zosto go pravese toa,taa,posle kratko razmisluvanje rece: "Primetiv deka atmosverata vo salava bese losa,pa so toj gest sakav da ja popravam."

Coveckata svest ima tendencija da interpretira,odnosno da gi "racionalizira" site slucki na osnova dadenite poznati elementi. Taa vo isto vreme ne ostava moznost da si priznae samata sebesi-deka nejzinoto ponasanje e ustvari rezultat na kondicioniranje,odnosno,mentalno programiranje. Koga mislime,deka mislime so "svoja glava"-nie poveketo,ustvari,samo "racionalizirame na osnova nadvoresnite dadeni elementi."

Nie,ustvari,celo vreme "kukurikame" a da za toa i ne sme svesni.

I ova isto go imav napisano i na ovoj podforum i vo temata 11/9:
....Scenarioto na Filmot Podzemje,na Kosturica,kade grupa luge godini ziveat vo podrum mislejki celo vreme deka nadvor besniot rat seuste trae i toa na osnova informaciite koi drugarot Marko im gi servira preku "radio" (mediumite).Vo podrumot tie si imale svoja realnost,bez razlika kolku bila iluzorna,tie se cuvstvuvale sigurno i na nikoj ne im pagalo na pamet da izleze nadvor. Celo vreme rabotele,vo ovoj slucaj proizveduvale oruzje,so cija prodazba drugarot Marko si go obezbeduval zivotot. I normalno,ne im ovozmozuval na onie od podrumot da doznaat za vistinata,tuku celo vreme gi drzel vo neznaenje. Vo podrumot,po nekakva slucajnost se zatekna i eden majmun,i naj tragicno e toa sto majmunot bil edinstveno zivo bitie dolu,koe celo vreme prirodno se ponasal,odnosno-ne bil mentalno programiran.Da na majmunot na krajot ne mu zdosadese i so granata od tenkovskiot top ne napravese dupka vo zidot i da ne go zatresese podrumskiot realitet,malku koj od vonego ziv ke izlezese i ke go videse nadvoresniot (vistinski) svet.

Не е моја претпоставка,сведочења на живи луѓе се...
ами како бе “еврејско маало“ се вика ако не постоеле евреи таму ги измислил некој !?

зошто ветената земја е ветена...
тоа е прашањето...:)

а можеби и тоа е дел од илузионистичкиот циркус преку кој се манипулира народот од тие кои имаат корист од сето тоа па ете дури се колат оние кои се перцепираат како евреј,муслимани,рисјани меѓу себе во име на некакви ветени земји ... некој има корист од тоа...

Не е моја претпоставка,сведочења на живи луѓе се...
ами како бе “еврејско маало“ се вика ако не постоеле евреи таму ги измислил некој !?

зошто ветената земја е ветена...
тоа е прашањето...:)

а можеби и тоа е дел од илузионистичкиот циркус преку кој се манипулира народот од тие кои имаат корист од сето тоа па ете дури се колат оние кои се перцепираат како евреј,муслимани,рисјани меѓу себе во име на некакви ветени земји ... некој има корист од тоа...

Ima korist... sekako deka ima,i toa debela korist.

Sto se odnesuva do vetenata zemja imavte prilika toa da go slusnete direktno od eden rabin. Ke slusnevte kako Evreite ziveele pod Muslimanska vlast,dali im falelo nesto,isto i hristijanite.... ke slusnete na kogo im pripagja zemjata,taa "vetenata" i od kade e taa idea.... ako veke ne ste go procitale prviot post od temava,barem nego islusajte go:

Za Evreite od Bitolskoto Maalo... mozno li e i tuka vo Makedonija da gi istrebile,da postoi nekoja gasna komora ? Vratete se na prviot post i od tamu nesto ke vi se razjasni i od video klipot. Procitajte gi textovite od linkovite koi gi staviv,cisto informativno... ke sretnete i tamu isto mnogu interesni dokazi,dzirneteja knigata Mit o Holokaustu" tamu ke sretnete uste mnogu mnogu avtori i knigi na taa tema.

Ne se srka se' sto ke ti se servira. Ne otruja,ne otruja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Extermination_camp

http://en.wikipedia.org/wiki/Auschwitz_concentration_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Belzec_extermination_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Bergen-Belsen_concentration_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Chelmno_extermination_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Janowska_concentration_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Mauthausen-Gusen_concentration_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Sobibor_extermination_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Treblinka_extermination_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Warsaw_concentration_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Be%C5%82%C5%BCec_extermination_camp

Во нашето соседство:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jasenovac_concentration_camp

Интересно: (на некој начин)
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bundesarchiv_Bild_183-R69919,_KZ_Auschwitz,_Brillen.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Auschwitz_I_material_proofs_of_crimes_10.jpg

http://www.holocaust-history.org/auschwitz/body-disposal/
http://en.auschwitz.org.pl/m/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=3&func=viewcategory&catid=46
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1673471.stm
http://www.shamash.org/holocaust/photos/
http://cghs.dadeschools.net/ib_holo...ted_camps/auschwitz_process_extermination.htm
http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/extcamps.html
http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10007271
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14786957,00.html

http://www.moonbattery.com/archives/khmer_rouge.jpg
http://blog.oregonlive.com/opinion_impact/2009/02/bergenbelsen.jpeg
http://dalje.com/slike/slike_3/r1/g2009/m03/y196986085763789.jpg
http://www.thefuturejew.com/image/prisoner_mass_grave.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikiped...ager_Nordhausen,_a_Gestapo_concentration_camp
http://www.thehypertexts.com/images/Holocaust Mass Graves Picture.gif
http://www.holocaustresearchproject.org/ghettos/images/bialystokmassgrave2.jpg
http://www.ushmm.org/photos/77/77394.jpg

Ако треба уште докази, кажи...

http://en.wikipedia.org/wiki/Extermination_camp

http://en.wikipedia.org/wiki/Auschwitz_concentration_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Belzec_extermination_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Bergen-Belsen_concentration_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Chelmno_extermination_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Janowska_concentration_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Mauthausen-Gusen_concentration_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Sobibor_extermination_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Treblinka_extermination_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Warsaw_concentration_camp
http://en.wikipedia.org/wiki/Be%C5%82%C5%BCec_extermination_camp

Во нашето соседство:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jasenovac_concentration_camp

Интересно: (на некој начин)
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bundesarchiv_Bild_183-R69919,_KZ_Auschwitz,_Brillen.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Auschwitz_I_material_proofs_of_crimes_10.jpg

http://www.holocaust-history.org/auschwitz/body-disposal/
http://en.auschwitz.org.pl/m/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=3&func=viewcategory&catid=46
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1673471.stm
http://www.shamash.org/holocaust/photos/
http://cghs.dadeschools.net/ib_holo...ted_camps/auschwitz_process_extermination.htm
http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/extcamps.html
http://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10007271
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14786957,00.html

http://www.moonbattery.com/archives/khmer_rouge.jpg
http://blog.oregonlive.com/opinion_impact/2009/02/bergenbelsen.jpeg
http://dalje.com/slike/slike_3/r1/g2009/m03/y196986085763789.jpg
http://www.thefuturejew.com/image/prisoner_mass_grave.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikiped...ager_Nordhausen,_a_Gestapo_concentration_camp
http://www.thehypertexts.com/images/Holocaust Mass Graves Picture.gif
http://www.holocaustresearchproject.org/ghettos/images/bialystokmassgrave2.jpg
http://www.ushmm.org/photos/77/77394.jpg

Ако треба уште докази, кажи...
Human... ovie informacii koi gi ponudi gi imame slusano i preslusano,citano i precitano,gledano i pregledano.... Vi kazav deka za se i eden podatok od linkovite postoi kontra argument i dokazi deka seto toa e laga. Samo dzaba e koga ti toa ne go citas i normalno e deka nemozes da svatis i da se priklucis kon diskusijata. Zosto voopsto gi zabranuvaat i Sudovite (na primer vo Srbija) knigite,kako sto e "Mit o holokaustu?" Zatoa sto vistinata ednostavno "ne smee" da se doznae. Slikata so ocilata za tebe e dokaz nekoj (na nekoj nacin),vamu covek ti kazuva (na primer) deka vo toa i toa vreme,eden covek so evrejsko ime,vo taa i taa firma kupil 3.000 naocari(za toa normalno ima svedoci),se cudele lugeto sto ke pavi so naocarite.Koga pokasno se pojavi ovaa slika,nekoi luge ja zemaat kako dokaz za lagata a nekoi kako dokaz za vistinata na holokaustot. Ova go zedov samo za primer. Site primeri se raskrinkani,Human... ama ne e dostapna vistinata kako sto e lagata.
Pisuva li nekade na Vikipedija za Bitolskoto Evrejsko Maalo ? Da go barame i makedonskiot ausvic ? Pisuvano imame i za naseto sosedstvo,gledajgi linkovite. Za sekoj link kontradokaz.
Dokazi treba,daj go ti prviot dokaz,potoa prasaj dali treba uste. Ne pobarav jas sekojdnevni lagi,pobarav dokaz. Za da ti objasnam sto e dokaz,eve samo eden mal primer ke ti napisam(prevedam),vo vid na prasanje.Za razlika od vas,koj prvpat od mene slusnavte deka holokaustot e izmislen,jas ona sto mi go ponudi ti milion pati sum go gledal. Velite deka vo vtoriot svetski rat poubijani se 6 milioni evrei.Ova e oficijalnata vest.
Se postavuva edno prosto prasanja. Pred vtoriot svestski rat 1938.g. vo svetot imalo 14,5 milioni Evrei. Na popisot vo 1948 g. vo svetot bile popisani 16 i 18 milioni Evrei !
Ako vo vtoriot svetski rat bile "lekvidirani" 6 milioni,kako brojot na Evreite za desed godini porasnal duplo poveke ? Ova e eden od naj prostite primeri,za polesno da svatis sto e dokaz a sto e oficijalna vest.
"Na spomen pločama (na više jezika) u bivšem logoru Auschwitz je najprije pisalo da je tu ubijeno četiri milijuna Židova. To je bio podatak koji je od samog početka izazivao veliku nevjericu i sumnju. Nezavisni povjesničari, istraživači, publicisti i mnogi drugi su počeli «čeprkati» po tome, pojavilo se veliko mnoštvo novih članaka, svjedočanstava i knjiga, te je nakon žučnih polemika i ogorčenog natezanja u europskom tisku, Svjetski židovski kongres priznao «grešku», te dao izmijeniti te svoje spomen ploče. Umjesto četiri milijuna «likvidiranih» Židova, stavili su milijun i pol Židova! Međutim, ni ta brojka nije dugo izdržala. Uslijedila su nova otkrića i nove žestoke polemike, izašlo je mnoštvo novih knjiga, koje su opovrgavale i tu novu laž! Teškom mukom i teška srca su Međunarodni Židovi opet promijenili svoje spomen ploče i stavili da je u Auschwitzu «likvidirano» samo «oko milijun Židova». Međutim ni ta brojka nije izdržala..... (više o tome zainteresirani čitatelj može naći u knizi Rogera Garaudyja, bivšeg ideologa francuske komunističke partije, koji je često bio Titov gost u Beogradu i na Brijunima, «Mitovi utemeljitelji izraelske politike», te u knjizi «Hitler i Izrael» našeg izvrsnog povjesničara Ivana Mužića iz Splita."

Toa se naj prostite dokazi i primeri od eden obicen novinar,da ne trupam od knigite. Koga zboruvame za 11/9 ti mi velis deka bea Muslimanite,jas ti velam deka ne se.... ti mi velis: "budala si... ne slusas sto se zboruva po televiziite" i mi gi nudis oficijalnite vesti i informacii. Toa ti se onie linkovi,preslusano gi imame. Ama site dokazi koi gi nudat ustvari svedocat protiv nim. Kako na primer cifrite,,, pa razumen covek,jas neznam kako moze da svati tolku narod da se frla i da se spaluva,kade gi iznaogjale,prepoznavale... ne se raboti za 500 dusi,se raboti za 6.milioni. Vi se molam,bidete razumni. Cetiri milioni samo vo ausvits. Alo ! Posle more milion i pol bile.... stvarno moze da go zamislete ova deka vo eden logor ova se slucilo ? Kolku se 500 luge,pa 1000 pa 1500 pa 2000.......... i zamisluvajte tolpa,mnozete gi taka pred oci,,,, 2500,3000..... do 4 milioni. Normalno,ne se vo eden den,no,kako god.... sto e mnogu mnogu e. Covek vo laga se fakja togas koga ke pretera. Ako krades sitno od kasata kade sto rabotis,moze i da ne te dofatat,ama koga ke preteras,pecen si.

--- надополнето ---

http://www.scribd.com/doc/3999716/40-pitanja-o-holokaustu

Human... ovie informacii koi gi ponudi gi imame slusano i preslusano,citano i precitano,gledano i pregledano.... Vi kazav deka za se i eden podatok od linkovite postoi kontra argument i dokazi deka seto toa e laga. Samo dzaba e koga ti toa ne go citas i normalno e deka nemozes da svatis i da se priklucis kon diskusijata. Zosto voopsto gi zabranuvaat i Sudovite (na primer vo Srbija) knigite,kako sto e "Mit o holokaustu?" Zatoa sto vistinata ednostavno "ne smee" da se doznae. Slikata so ocilata za tebe e dokaz nekoj (na nekoj nacin),vamu covek ti kazuva (na primer) deka vo toa i toa vreme,eden covek so evrejsko ime,vo taa i taa firma kupil 3.000 naocari(za toa normalno ima svedoci),se cudele lugeto sto ke pavi so naocarite.Koga pokasno se pojavi ovaa slika,nekoi luge ja zemaat kako dokaz za lagata a nekoi kako dokaz za vistinata na holokaustot. Ova go zedov samo za primer. Site primeri se raskrinkani,Human... ama ne e dostapna vistinata kako sto e lagata.
Pisuva li nekade na Vikipedija za Bitolskoto Evrejsko Maalo ? Da go barame i makedonskiot ausvic ? Pisuvano imame i za naseto sosedstvo,gledajgi linkovite. Za sekoj link kontradokaz.
Dokazi treba,daj go ti prviot dokaz,potoa prasaj dali treba uste. Ne pobarav jas sekojdnevni lagi,pobarav dokaz. Za da ti objasnam sto e dokaz,eve samo eden mal primer ke ti napisam(prevedam),vo vid na prasanje.Za razlika od vas,koj prvpat od mene slusnavte deka holokaustot e izmislen,jas ona sto mi go ponudi ti milion pati sum go gledal. Velite deka vo vtoriot svetski rat poubijani se 6 milioni evrei.Ova e oficijalnata vest.
Se postavuva edno prosto prasanja. Pred vtoriot svestski rat 1938.g. vo svetot imalo 14,5 milioni Evrei. Na popisot vo 1948 g. vo svetot bile popisani 16 i 18 milioni Evrei !
Ako vo vtoriot svetski rat bile "lekvidirani" 6 milioni,kako brojot na Evreite za desed godini porasnal duplo poveke ? Ova e eden od naj prostite primeri,za polesno da svatis sto e dokaz a sto e oficijalna vest.
Доказите се од пронајдени масовни гробници, па се до постоењето на концентрациони логори во кои постоеле соби во кои бил испуштан гас.
Тоа се факти.
Наочарите можи се наместени, чевлите можи и тие се наместени, но сигурно не се наместени коските во стотиците масовни гробници.

Населението.... нагло се зголемувало, т.е. секој семејство имало по 7-8 деца, па и многу повеќе. Спомна 14 милиони Евреи... Од таа бројка одземи ги 6те милиони и потоа пресметај со природниот прираст, па ќе видиш што бројка ќе добиеш.
Исто и со целокупното население на Европа.... пред ВСВ, било помало отколку кога завршила војната. А загинале 60 милиони луѓе во Европа.

Јас ти посочив докази од пронајдени масовни гробници, на кои јасно се гледаат илјадници и илјадници остатоци од човекови тела.

Чистењето на Евреите почнало долго пред Втората светска војна.

И не ни објасни што е тоа доказ. Не даде линк од каде ти се земани податоците дека пред војната имало 14 милиони Евреи. Не видовме линк дека наочарите биле подметнати.

Не знам дали знаеш.... ама главната цел на Хитлер биле Евреите. А човекот ја поседувал најмоќната армија во светот за тоа време. Десетици милиони војници и уште толку логистика.
90% од Еврејското население во Полска, Германија, Балтичките земји, после ВСВ не постоело!

Потоа, која била целта на лажирањето на холокаустот и бенефитот од истиот?

А не прочитав како тоа успеале да ја направат оваа измама.

Друго.... ќе наидеш на контра конспиративни теории во кои се тврди дека холокаустот е намерно направен и премолчен не само од Германците....

Toa se naj prostite dokazi i primeri od eden obicen novinar,da ne trupam od knigite. Koga zboruvame za 11/9 ti mi velis deka bea Muslimanite,jas ti
velam deka ne se.... ti mi velis: "budala si... ne slusas sto se zboruva po televiziite" i mi gi nudis oficijalnite vesti i informacii. Toa ti se onie linkovi,preslusano gi imame. Ama site dokazi koi gi nudat ustvari svedocat protiv nim. Kako na primer cifrite,,, pa razumen covek,jas neznam kako moze da svati tolku narod da se frla i da se spaluva,kade gi iznaogjale,prepoznavale... ne se raboti za 500 dusi,se raboti za 6.milioni. Vi se molam,bidete razumni. Cetiri milioni samo vo ausvits. Alo ! Posle more milion i pol bile.... stvarno moze da go zamislete ova deka vo eden logor ova se slucilo ? Kolku se 500 luge,pa 1000 pa 1500 pa 2000.......... i zamisluvajte tolpa,mnozete gi taka pred oci,,,, 2500,3000..... do 4 milioni. Normalno,ne se vo eden den,no,kako god.... sto e mnogu mnogu e. Covek vo laga se fakja togas koga ke pretera. Ako krades sitno od kasata kade sto rabotis,moze i da ne te dofatat,ama koga ke preteras,pecen si.

Извини, ама не видов ниту еден доказ дека Евреите го лажирале Холокаустот или дека 9/11 е дело на Евреите. Со тоа (особено второво) мора да се согласиш. Се е само претпоставки и теории.

Во Аушвиц умреле 1 милион Евреи, а не 4 милиони.
Логорот Аушвиц е една голема територија, тоа можеш да го провериш.

Жртвите се пренесувани со вагони, многу вагони и убивани систематски, организирано, да те потсетам, цела армија работела на тоа. Од армијата нема ништо поорганизирано.

Ти постирав десетина линкови со докази за најдени масовни гробници, сега ти си на ред да ги побиеш нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom