Вештерките од Иствик

• Креатор на темата Креатор на темата ogi_bt
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 ноември 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
дали некој знај појке за ова..оти имам слушнато..и многу интересно ми е..ама не знам појке..ако знај некој..нека пиши ве молам

Оги,
Вештерките од Иствик е само филм. Во САД нема таков град. Ипсвич (кој си го помешал со измислениот Иствик) е град во Англија, кој пак со вештерки има врска колку и било кој друг англиски град.
Град кој најмногу го поврзуваат со вештерки е Салем (САД), каде пред 3-4 века се одржувале фамозните судски процеси против личности обвинети за вештерство (некој век по жарењето и палењето низ Европа, на познатата инквизиција).

hmm...oti blairwich project(ne znam dali vaka se pisi) znam deka bil za tie vesterki..dali od istvik ili ipsvi4..i nego go imat proglaseno za najstrasen film..spored vistinska prikazna:)

Не.
Блервич Проџект е филм за наводната вештерка/и од околината на градот Блер. Продуцентите на филмот ја пуштија во јавност (ја измислија) приказната за вистинитоста на настанот.

Оги, ај ќ3 т3 зам0лам да н3 отвараш т3ма за сек0ј гл3дан филм и за с3ко3 прашањ3 к03 ќ3 ти т3кн3, б3з огл3д дали 3 вр3дн0 за дискусија или н3?
Ок3ј?
Ок3ј.
Ајд3 4а0, п0здраф43!

za diskusii e no pocnuvanje temi vo stilot :
ne znam za ova imam slusnato koj znae neka kaze
ne e bas plodna diskusija

Првпат слушам ...

Ни кажа некој нешто, ни ништо.

Оги,
Вештерките од Иствик е само филм. Во САД нема таков град. Ипсвич (кој си го помешал со измислениот Иствик) е град во Англија, кој пак со вештерки има врска колку и било кој друг англиски град.
Град кој најмногу го поврзуваат со вештерки е Салем (САД), каде пред 3-4 века се одржувале фамозните судски процеси против личности обвинети за вештерство (некој век по жарењето и палењето низ Европа, на познатата инквизиција).

Ај како прво да те просветлам.
Ипсвич е град во Англија.
Познат е по тоа што во оддамнешно време бил град на илузијата, бил град односно најморничав град. Денес да се оди во Ипсвич можат да се сретнат многу стари градби кои датираат уште од 16 век и се многу морничави.
Филмот е направен со малце фантазија, ама зборуваме за постаро време.
16 век е век познат по тие мистериозни случувања, во духови и ред други работи.:wink:

e fala mnogu viktoranius..konecno nekoj sho pisi komentar za statijata a ne se tepa oti imam otvoreno tema kaj sho ne trebalo..fala

Статијата си е баш на место. Реков во филмот малце е направено во фантазија, ама во старо време овој град е бил познат како најмистериозен град во целиот свет. Некаде околу 16 век, од таму биле излезени сите муабети за разни натприродни сили.

Статијата си е баш на место. Реков во филмот малце е направено во фантазија, ама во старо време овој град е бил познат како најмистериозен град во целиот свет. Некаде околу 16 век, од таму биле излезени сите муабети за разни натприродни сили.

За кој филм зборуваш просветителу? За Blairwitch Pj или за Witches From Eastweek. Ниту едниот ниту другиот филм имаат врска со Ипсвич (Ipswich) во Англија или било кој друг Ипсвич на светов (прашањето во воведниот пост се однесува за некакви вештерки од Ипсвич).

И овој град "во старо време" воопшто не "е билпознат како најмистериозен град во целиот свет". Не бил ништо помистериозен од Кратово или Куманово. Каков бре град на илузии, какви бакрачи?

Иако самоуверено тврдев дека нема таков град во САД (никој не ни тврдеше дека има), сепак најдов едно гратче од 12к жители во САД (што го носи тоа име). И погоди што?
Нема ништо мистериозно, ни вештерско ниту за него.

Вистината е сепак многу попрозаична: Помешани се лончињата во уводниот пост.

По промената на насловот на темава:
Кај си слушнал за вештерки од Иствик (надвор од филмот)? Кај си слушнал за Иствик?

Нотингем е дестпати пострашен и се смета за далеку поокултен(:pos2:)град од Ипсвич.
Во Ипсвич имало многу инциденти,многу убиства,многу непријатни работи низ историјата,ама ова за вештеркиве е глупост.Верувајте ми,би ги знаел овие работи.
А тие страшни и морничави градби се дело на еден чуден феномен наречен Средновековна Архитектура.И,види беља,ги има низ цела Западна Европа.

"Вештерките од Иствик" е глуп филм.

abe znam deka ipsvich e grad vo anglija..ama znam deka ima i vo amerika..sho mislite samo edno mesto ima ipsvi4 vo svetot?i imam slusnato deka od tamu proizlegvat site prikazni za vesterkite..deka bile gata4ki ama gi osudile oti sirele eres ili kakvi raboti..deka se od tamu pocnalo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom