Вештачка интелигенција (A.I.)

Вештачката интелегенција е голем проблем за човечанствово ... во 50те е детектирано дека вештачка интелегенција ја има обвиено земјата како планета .. и е една од најкриените тајни ... баталете матрици и скај нетови ... ова е реално и заебано ... гооглајте Harald Kautz-Vella (black goo) archon-cern-harp.
Гледај го филмот ex machina

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

..со развивање на технологијата, посебно на вештачката интелигенција, новите андроид генерации нема да бидат спосбни за логичко самостално размислување, па и обичните апарати за нив ќе бидат сложени!

Dokolku se koristi pametno moze mnogu da pomogne, da zastedi vreme, da se dobie na produktivnost bidejki klucot e da se koristi kako alatka a ne kako zamena za inteligencijata na covekot.

Dokolku se koristi pametno moze mnogu da pomogne, da zastedi vreme, da se dobie na produktivnost bidejki klucot e da se koristi kako alatka a ne kako zamena za inteligencijata na covekot.
... не само тоа, туку на пример, гледав на јутјуб, на еден европски бувљак еден влогер сакал да купи од некој си компјутер со перформанси за игрици, цена 400 Е, влогерот ја искористил вештачката интелигенција преку апликација поставувајќи сите параметри од компјутерот што се продавал на бувљак и по неколку минути пресметка на вештачката интелигенција за можни и неможни кварови или искористување на самите делови ја даде цената „не повисоко од 200 Е“ вреди понудениот компјутер за гејминг!

...со еден збор се користи АИ која ги врти сите податоци во моментот што ние ќе ги дадеме и ја дава проценката на пример при купување на половен автомобил или било што за што ние не можеме да процениме дали е добра цена или е превисока!

...со еден збор се користи АИ која ги врти сите податоци во моментот што ние ќе ги дадеме и ја дава проценката на пример при купување на половен автомобил или било што за што ние не можеме да процениме дали е добра цена или е превисока!
Не може компјутерот да знае колку е амортизиран автомобилот ако ти не му кажеш. Ако ги внесеш сите податоци, тогаш немаш ни потреба од еден бот да ти каже даки колата е срање или не.

Ова со АI не е ништо ново и постои уште пред 40 години кога компјутерот можеше да игра подобро или најмалку нерешено шах со Гари Каспаров.

Сета фама со АI е следното алиби на тие главните да бркаат и да ја чистат пренатрупаната администрација која во светската економија прави речиси нула продуктивност. 80% од продуктивноста доаѓа "бесплатно" од Кина па затоа и токлу административци.

Не може компјутерот да знае колку е амортизиран автомобилот ако ти не му кажеш.
...компјутерот т.е АИ има база на податоци, што за многу кратко време дава соодветен одговор, за кој човекот му треба и знаење и време да процени тоа што АИ ќе го даде за минута!

...компјутерот т.е АИ има база на податоци, што за многу кратко време дава соодветен одговор, за кој човекот му треба и знаење и време да процени тоа што АИ ќе го даде за минута!
Експерт и за АИ стана меѓу сите останати експертства, да не мењаш кариера?

Експерт и за АИ стана меѓу сите останати експертства, да не мењаш кариера?
А што ако Биџонс е креаторот на Скајнет и ова што го читаме е Т-Биџонс конструирана во 2066, вратена во 2025 да собере информации кои беа изгубени во четвртата светска војна?

1739271128705.jpg

Da, AI moze da sporedi ceni i da analizira podatoci ama ne moze da otkrie defekti od vneseni parametri.
Najvazno e da ja vidis sostojbata vo zivo na kolata / kompjuterot ili da zemes so tebe nekoj sto se razbira.
Zborime za alatka ne za magionicar.

3 temi za vestacka inteligencija ima alo

..со развивање на технологијата, посебно на вештачката интелигенција, новите андроид генерации нема да бидат спосбни за логичко самостално размислување, па и обичните апарати за нив ќе бидат сложени!
Како за човек што копира цели статии од википедија, мислам дека не е океј да коментираш на темава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom