Верба во Бог - страв, стравопочит, респект, спознание или нешто сосема друго?

• Креатор на темата Креатор на темата Donald Sikert
  • Време на започнување Време на започнување
Никако да не си одиш... Да седиш на форумов, ден и ноќ... И да ми велиш апостолу... И да ми ги бакнуваш нозете :) Бидејќи моите нозе се свети... каде газам никнува дрво кое гори со вечен оган... МУАХАХААА :)
Do koga apostolu so vakvi greshki,treba da ti gi izmijam so voda nozete,a ti da mi gi baknesh(ogin) .
Zaludno chekorish koga drvata koj niknuvaat pod tvojte stapala plod ne davaat,takvi drva vo ogin se frlaat.
Pikni gi nozete vo moeto legenche da ti gi oladam,a koga kje mi gi baknesh ti nozete kje go oznachish mojot kraj.I rabotata sum ja zavrshil,a ti kje otpochnesh so tvojata.

Rakata na chovekot e negoviot pochetok,a nogata negoviot kraj.

Do koga apostolu so vakvi greshki,treba da ti gi izmijam so voda nozete,a ti da mi gi baknesh(ogin) .
Zaludno chekorish koga drvata koj niknuvaat pod tvojte stapala plod ne davaat,takvi drva vo ogin se frlaat.
Pikni gi nozete vo moeto legenche da ti gi oladam,a koga kje mi gi baknesh ti nozete kje go oznachish mojot kraj.I rabotata sum ja zavrshil,a ti kje otpochnesh so tvojata.

Rakata na chovekot e negoviot pochetok,a nogata negoviot kraj.

Ти бааги така малку... заминат?
Веќе не разбирам ни што муабетиме :)
Ама добро... во името на муабетот, ете ти праќам еден телемитски поздрав: Добар си друже, добар :) Да знае земјата што се ја гази, не камен на камен, заедно со сонцето ќе замине подалеку од луѓето :)

П.С. Твојата верба во Богот е од кои побуди ? :) (Да се биде сепак во контекст на темата)

Ти бааги така малку... заминат?
Веќе не разбирам ни што муабетиме :)
Ама добро... во името на муабетот, ете ти праќам еден телемитски поздрав: Добар си друже, добар :) Да знае земјата што се ја гази, не камен на камен, заедно со сонцето ќе замине подалеку од луѓето :)

П.С. Твојата верба во Богот е од кои побуди ? :) (Да се биде сепак во контекст на темата)

Redok ti e vozduhot gore,a taman sakav da te viknam doma kaj mene da pominesh vo dvorot da nikne nekoe drvo mi falat dva kubika dab za greenje.

Sego koga sme na zemja da ti odgovoram na prashanjeto.
Ednash imam kazano,no pak kje povtoram.
Bebeto e Bog,ne postoi drug bog na zemjata i na neboto.
Od nego se proizlezeni site veruvanja i religii,no za zal smite grupiranja i podelbi nosat samo zlo.
Zato spomnav deka site knigi,broshuri ili bilo kakvi pishani raboti za bog treba da se zakopaat ,a so toa i podelbite i razlikite vo veruvanjata kje se zakopaat. So toa ne go ponishtuvam veruvanjeto vo Bog,tuku im go davam samiot Bog vo nivni race,pa sekoj shto veruva vo Nego i vo negovoto postoenje vo idnina ke go vidi.
Samiot Bog e vo chovekot i chovekot e vo Bog,ako pred da dojde veruvash vo Nego kje go vidish i toj ke veruva vo tebe koga kje dojde.A chivo dete ne veruva vo svojot roditel.
Razlikata e vo toa shto onie koj sakaat da go ponishtat veruvanjeto vo bog,mislejki deka so toa kje donesat mir se negiraat samite sebe i go negiraat postoenjeto na svoeto potomstvo,a so toa i idninata na choveshtvoto. Nastojuvajki da gi prosvetlat i oslobodat od grupiranoto veruvanje pravejki ljuge slichni na sebesi koj verata sakaat da ja zamenat so znaenje namesto da im go dadat izvorot,si pravat shteta samo sebesi.
No ,poseizgleda seushte ne go nashle izvorot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom