Велигденски јајца - The Easter Eggs :)

• Креатор на темата Креатор на темата vardarce
  • Време на започнување Време на започнување
galaxy2027 напиша:
Kako se snajde? Kako napravi?

• Login ur hotmail account and go to options.
  • Go to “Personal”
  • Click “My Profile”
  • Change Country to “United States”
  • Wait for browser to load United States settings.
  • Change the state to any American States. For example “Florida” and zip code “33332″
  • Click “update”
  • Click “Continue”
  • Go to “Language” and make sure its “English”
  • Paste this link in the same browser.
    http://by17fd.bay17.hotmail.msn.com/cgi-bin/Accountclose
  • Wait until the Screen says you’re Hotmail is Closed and ready to be deleted.
  • Click “Close Account”.
  • Go back to login page and re-login to ur hotmail account..!!
  • Your account size will now increase to 25 MB, which a month later becomes 250 mb.

Бидејќи ова со hotmail функционира решив да го преведам.

- Логирајте се со вашиот hotmail акаунт и одете во "Options".
- После тоа во "Personal" па во "My Profile".
- Променете ја вашата локација "Country/Region" во "United States"
- Почекајте додека пребарувачот не ги исчита до крај сите подесувања за Америка.
- Променете ја државата "State" во на пример "Florida" и внесете "ZIP code - 33332".
- Притиснете "Save".
- После тоа одете на "Language" и проверете за секој случај дали ви е одбран јазикот "English".
- Копирајте го овој линк во истиот пребарувач http://by17fd.bay17.hotmail.msn.com/cgi-bin/Accountclose
- Почекајте додека на екранот не ви се појави "Close Accounts - By closing this account, you are...".
- Притиснете на "Close My Accont".
- Вратете се на првата страна и одново логирајте се со вашиот е-маил акаунт и шифра.
- Ќе ве праша дали се согласувате повторно да се активира вашиот е-маил, а вие ќе одговорите потврдно.
- После тоа вашиот "inbox" на е-маилот ќе биде зголемен на 25 мегабајти, кој еден месец покасно ќе се зголеми дури на 250 мегабајти.

Голем Гаф од страна на Гугл

...Ама може и да не е Гаф :)
Значи така одиме на www.google.com го пишуваме зборот Failure и притискаме на копчето I’m Feeling Lucky, и гледаме на кој сајт ќе не однесе, многу интересно зошто гугл е толку против него.

vardarce напиша:
Незнам дали е ова easter egg ама сепак е интересно.

1. Отворете го Word и запишете Q33 NY, ова е бројот на првиот лет што удри во кулите близначки на 11 септември .
2. Направете ги bold, зголемете ги на 48 и сменето го фонтот во windings.

:)

Q33 NY

Ако ви е досадно додека Spybot скенира, кликнете на двогледот и плескајте игричка :)

spybot7md.jpg

vardarce напиша:
Незнам дали е ова easter egg ама сепак е интересно.

1. Отворете го Word и запишете Q33 NY, ова е бројот на првиот лет што удри во кулите близначки на 11 септември .
2. Направете ги bold, зголемете ги на 48 и сменето го фонтот во windings.

:)

Ова го имам одамна испробано. Но некои викаа дека и тој бил бројот на летот, кој удрил во кулите близначки.

vardarce напиша:
- Логирајте се со вашиот hotmail акаунт и одете во "Options".
- После тоа во "Personal" па во "My Profile".
- Променете ја вашата локација "Country/Region" во "United States"
- Почекајте додека пребарувачот не ги исчита до крај сите подесувања за Америка.
- Променете ја државата "State" во на пример "Florida" и внесете "ZIP code - 33332".
- Притиснете "Save".
- После тоа одете на "Language" и проверете за секој случај дали ви е одбран јазикот "English".
- Копирајте го овој линк во истиот пребарувач http://by17fd.bay17.hotmail.msn.com/...n/Accountclose
- Почекајте додека на екранот не ви се појави "Close Accounts - By closing this account, you are...".
- Притиснете на "Close My Accont".
- Вратете се на првата страна и одново логирајте се со вашиот е-маил акаунт и шифра.
- Ќе ве праша дали се согласувате повторно да се активира вашиот е-маил, а вие ќе одговорите потврдно.
- После тоа вашиот "inbox" на е-маилот ќе биде зголемен на 25 мегабајти, кој еден месец покасно ќе се зголеми дури на 250 мегабајти.

Да да, точно е ова, а и плус на кога ќе се логирате и на MSN ќе ви даде и други табови од левата страна, кои ги нема, ако ви е наместено Country: Macedonia. А и уште поинтересно ќе го имате копчето "Add..." со кое ќе може да „крадете“ смајлија, кое исто така го нема ако е наместено на Country: Macedonia. :)

vodkamixx напиша:
Да да, точно е ова, а и плус на кога ќе се логирате и на MSN ќе ви даде и други табови од левата страна, кои ги нема, ако ви е наместено Country: Macedonia. А и уште поинтересно ќе го имате копчето "Add..." со кое ќе може да „крадете“ смајлија, кое исто така го нема ако е наместено на Country: Macedonia. :)

И Македонија да е ставено пак може да се направи адд на новите смајлија.

Епа шо знам пеер, кај мене не можеше. И од кога стаив USA може.

Сега пак вратив локација да биде Македонија и ми се изгубија табовите и рекламите во МСН, а големината на инбоксот ми остана на 25 мегабајти, значи може така да направите за да ги немате рекламите во МСН.

Ај видете го ова јајце...

Отворете Winamp. И додека ви е активен прозорецот на Winamp напишете Nullsoft и уживајте.
Opacity ќе се движи од 100% - 10% зависно од битовите на музиката. :) :)

П.С. Додека пишувате Nullsoft кога ќе пишете ll (лл) стискајте Esc за да ги исклучите отворените прозорчиња што се отвараат со командата L.

Трик во Notepad

• Отворете го Notepad и пишете го ова без наводници: “this app can break”
  • направете save на овој фајл на хард драјвот.
  • Следниот пат кога се отвара наместо зборовите се покажуваат квадратчиња :icon_lol:

Whoa,dude totaly awesome!!!И за што ќе послужи финтава?!? :pipi:

Kaitek fintava ti e glupa malce, ama aj nema veze :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom